Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nowy stx

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Takero wiem napisałem to bo 90% ludzi kupi głośnik by mieć wstęge w domu i będzie robiło zwrotki z poziałem 4-5K

Skomentuj

i chwali się hi endowym brzmieniem pewnie

Skomentuj

Witam! Na podstawie zamieszczonych charakterystyk można sądzić ze głośńk będzie hitem na rok 2007
        Ciekawi mnie tylko brak jakiegokolwiek tłumika (dzielnika napięcia) na schemacie zwrotki poniewaz STX ma SPL 88dB 1W/1M a Monacor 98 dB 1W/1M a charakterystyka jest płaska jak stół.Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego tak jest ?Nie pytam ze złośliwosći tylko z ciekawośći, nie mam zadnych złych intencji.Nigdy nie przeprowadzalem pomiarów więc moja wiedza a tym temacie jest stosunkowo niska. Pozdrawiam!

Skomentuj

zbyt pieknie zeby bylo prawdziwe...

Skomentuj

Bociek,pewnie ten spl jest podany dla ~5khz gdzie jest ok 100 db.

Skomentuj

Zauważcie, że skala zbyt dokładna nie jest, pomiędzy 80 a 90dB różnica jest maultka, więc charka w rzeczywistości może być nieco gorsza, ale jednak zadziwiła mnie liniowość owego STXa. Na 100% wielu się napaliło na zestaw ze wstęgą, ja raczej nie pójdę w tę stronę - za 100zł wolę dobrą kopułkę.

Skomentuj

Langusta, nie ma głośnika który ma idealnie płaską charke i to w tak szerokim zakresie !
                Pozatym masz też dokladniejsze charki w ATB.

Skomentuj

2 raz mam mokre gacie :P

ja wczesniej zzauwazyklem tego monacor za 99zl !"P::P

TAKER a gdzie sie podziewales? bana miales?

Skomentuj

za 99zl to i ja bym tej wstegi nie kupil. Dobrze ze mam je po 60 zl :)
                    Jak bedzie jakas dobra kopulka co dorowna STX-owi to sie zrobi wersje z kopulka.

Skomentuj

Może G20SC Visatona?

Skomentuj

xt19 :)

Skomentuj

Myślałem o nim ale jest droższy o 50zł od G20SC nie każdego stać.. :/

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
                            Jak bedzie jakas dobra kopulka co dorowna STX-owi to sie zrobi wersje z kopulka.
                            jak narazie niewiadomo ja ten stx gra bo niema żadnej opin, pozatym opinie tez mozna sobie wsadzić gdzieś, chociaż są osoby które jedna mają sensowny gust i mozna ich słuchac :mrgreen:

Niewiem czemu każdy sie podnieca taką charka skoro widac że glosnik im wyżej ciagnie tym spl rosnie, widać to na 3 charce od góry. Pozatym sama chara niegra ta ksamo jak TSami, ale każdy kto kupi będzie twierdził że gra rewelacyjnei chocby była kupa.

Podobnie było z monacorem sph165kep czy xt19td. Pare osób zrobiło ale NIKT niepisał nic konkretnego o brzmieniu i grze tych głosników niż Borys. Czasem ktos dał komentarz ale tak to wyglądało jakby głosni oba były kaszanąa kupione sa jedynei dla ... rozgłosu a osoby które je posiadają nadal próbują się utwierdzic w przekonaniu że gra fajnie choć ta niejest. Na szczęście słuchałem kepa z xt i przyznam że naprawdę sa to dobre głośniki, choć w obecnej cenie monacora wybrałbym al170 bez jakichkolwiek namysłów.

Powstaje właśnie kolejny "mit" który bedzie promował glosnik stxa, aż wkoncu kupi go ktos normalny i obali teorie że jest to jais hi end, tak jak było z 18stą, a wiarygodne źródło stwierdziło że gra gorzej niz arn150 i tyle z tego głosniczka było.

Zobaczymy co będzie z ta pietnastką. Przynajmniej rozmiarowo jest w moim typie, jak może kiedys posłucham to sie wypowiem :) Ale pamietajcie , psychika ludza niezna granic, dlatego nawet ja to za gra jak wspominana wyżej kupa i tak wielu powie że gra super, woncu .. MUSI zagrac super czy ta bedzie czy nie bo kosztuje ponad 2 razy wiecej od ówczesnych hi endów za 30 pln typu arn150 itp.

Skomentuj

Nie bardzo wiem co swoim postem chcesz budzik osiagnac? Chcesz byc obiektywny i wystepowac w roli specjalisty a probujesz oceniac glosnik widzac go tylko na zdjeciu?
                              Nawet po nim nie potrafisz okreslic zaawansowania technologicznego a charakterystyki nic Ci kompletnie nie mowia bo moze nie masz o nich zielonego pojecia!? A na koniec swojej wypowiedzi splycasz porownanie glosnikow do slowa ten gra gozej od innego.
                              A co jest lepsze audi czy mercedes, lamborgini czy ferrari?

Zawodowcy z branzy audio oceniaja glosniki w kategoriach cech a nie czy jeden jest lepszy od drugiego. Co z tego ze ARN150 gra ladniej od innego glosnika np 8calowego jak ten 8calowy zmiata cisnieniem arna. To ktory jest lepszy? A to juz zalezy od oczekiwan odbiorcy i wlasnie na tym polega dobranie glosnikow czy kolumn pod konkretny gust.

Ciekawe czemu sie nie czepiasz scan speak-ow ze maja wznoszace charakterystyki? To normalne dzialanie konstruktora bo dobrze wie ze filtr niskotonowy to wyrowna co widac na charaktersytyce po filtracji.
                              Pokaz mi jeszcze jakikolwiek wykres znieksztalcen glosnika to porownamy go z tym STX-em.

A co powinno charakteryzowac dobry glosnik? STX ma nowoczesna budowe, dobre charakterystyki czestotliwosciowe, niskie znieksztalcenia czego nie bardzo da sie porownac z konkurencja ktora jakos milczy na ten temat. Jest polski i jak na zaawansowanie techniczne nie jest drogi. Co jeszcze brakuje? Pewnie naklejki visaton czy peerles..

I uwazaj co piszesz bo stwierdzeniem ze kupi go ktos normalny sugerujesz ze to niby ja jestem nienormalny? Czy moze sie pomyliles tak jak z calym swoim postem?

Skomentuj

Panie la-griffe a kto tu reklamuje STX-y? Zetelne pomiary tego glosnika nazywasz reklama? On sie sam reklamuje dobrymi parametrami. Pokaz mi jakies pomiary visatona czy innego glosnika z wyzszej polki. A najlepiej przyslij na pomiary. Mozesz sie chwalic scanami visatonami i nikt Ci nic nie powie bo ich nie sluchal bo go na to nie stac. Ale Ty na pewno wiesz ze STX ktory widziales na zdjeciu jest gorszy! Litosciii i kto tu nie jest obiektywny?

A co jest zlego w altusach? To ze ludzie nadal je kupuja bo potrzebuja naglosnic jakies male imprezki. A co im zaproponujesz w zamian scan speaka z efektywnoscia 84dB? Jestes smieszny a Twoje podejscie do rynku audio sprowadza sie tylko do tego czy dany glosnik/kolumna Tobie sie podoba.

Jak na razie na tym glosniku nie ma zadnej naklejki. Wielu "specjalistow" wyszlo by na idiotow jakby teraz STX przyznal ze kupil glosnik seasa i go sprzedaje po swoja nazwa....

Skomentuj

>Irek
                                  Napisz coś o tym, jak się słucha tego głośnika?:) Gdzie f3 w jakiejś sensownej obudowie, ogólnie jakieś subiektywne odczucia, nie słuchaj malkontentów, zawsze kilku takich znajdzie się na forum... A ludzie chcieli by wiedzieć, jak to śmiga:)

Skomentuj

masz przecie pomiar,a tam masz f3 ;> (u gory pisze jaka buda,15 l strojone na iles tam)

Skomentuj

Ludzie - nie tak szybko :)
                                      Jak narazie tylko Irek miał ten głośnik w łapie i to chyba jednak On może nam najwiecej na jego temat powiedzieć. Jeśli ktoś się z Nim nie zgadza to spoko, tylko byłoby fajnie gdyby podał jakieś konstruktywne argumenty, wyniki pomiarów czy cokolwiek co jest conajmniej o poziom wyżej niż "zły bo stx" , tak aby rozmowa ta miała jakikolwiek sens.
                                      Już niedługo głośnik będzie powszechnie dostępny więc myślę że wszystko samo się wyjaśni.
                                      A póki co niech ktoś możę zaproponuje jakiś inny głośnik wzamian za tego stxa...

Skomentuj

Dobra przestańcie się kłucić to jest temat odnośnie nowego STX'a a nie o tym kto jaki jest! zalóżcie sobie temat w offtopicu i jeździjcie po sobie...

a wracając do tematu:
                                        ten STX jest juz dostępny czy jeszcze nie ? jak nie to kiedy będzie w sprzedazy?

Skomentuj

Zamieszczone przez Lynx
                                          Dobra przestańcie się kłucić to jest temat odnośnie nowego STX'a a nie o tym kto jaki jest! zalóżcie sobie temat w offtopicu i jeździjcie po sobie...
                                          lepiej na gg...
                                          forum dostatecznie zaśmiecone jest...

Zamieszczone przez Lynx
                                          ten STX jest juz dostępny czy jeszcze nie ? jak nie to kiedy będzie w sprzedazy?
                                          od 20 już ma być w sprzedaży :)
                                          o ile niczego nie przesuną :)

Skomentuj

Czaruję...