Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nowy stx

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy tonsile sa takie mocne to juz zalezy od modelu. Pamietam swoje pierwsze GDN20/40, cewka 1calowa bardzo krotka chyba 7mm nawinieta na papierze. Nie wiem jak to moglo miec 40W.

Moc glosnika sprawdza sie na specjalnym szumie podobnym do rozowego w pasmie przeznaczenia glosnika. Znamionowa moc glosnik uzyskuje po tescie 100godzinnym.
    To zupelnie co innego niz muzyka ktora zawsze jest rozna. Przy muzyce glosnik moze sie spalic wczesniej nawet nie bedac cieplym a moze wytrzymac duzo wiecej.
    Dobry test to jak napisal dj_zibi porownujac dwa glosniki przy tym samym zasilaniu moca. Z tego ewidentnie tonsil wyszedl calo wiec jest mocniejszy.

Skomentuj

Stx-a jeszcze nikt nie kupil bo nie mogl bo go po prostu nie ma! Dla ludzi bedzie pod koniec miesiaca. Ja mam go dostac jutro.

Skomentuj

Irek, a jak myślisz czy STX zrobi kiedyś szerokopasmowca 25 cm, bardzo lekkiego na zawieszeniu papierowym albo z tkaniny z papierową wysokotonową tubką ?

Skomentuj

a po co to komu?

Skomentuj

mi bo takie lubię oraz muzykom , gitarzystą ale chyba jestem w bardzo niewielkiej mniejszości.. :sad:

Skomentuj

Kup sobie b200 a tubke sobie doklej albo kup arz :mrgreen:

Skomentuj

Witam! Mam 2 pytania do Irka. Pierwsze - Masz już ten przetwornik ( GDN-15-100-8-AX) na warsztacie ? I drugie pytanie - czy można się spodziewać zwrotki pod GDN-15-100-8-AX plus GDWK-10-200-8-AJ ? Pozdrawiam!

Skomentuj

nie chce doklejać tubek do głośników :sad:
                  Zamieszczone przez Budzik
                  Kup sobie b200 a tubke sobie doklej albo kup arz
                  A jak wygląda ten B200? , znasz jakieś inne leciutkie 20-25 cm głośniki na papierowych lub materiałowych zawieszeniach o małej mocy aby były bardzo szybkie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Profesjonalista
                    A jak wygląda ten B200?
                    sprawdź na stronie visatona ;]
                    :gdziem: bo mało tu postów na temat :P
                    temat raczej do OT...

Skomentuj

o, w koncu takero'a wypuscili
                      dac mu moda to bedzie troche porzadku !

Skomentuj

daj takerowi tego moda juz bedzie grzeczny. Tak sie cieszyl jak mu powiedzialem ze dostanie odemnie te nowe 15stki STX-a :)

Glosniki juz mam ale PJ nie dorownuje im klasa wiec raczej nie bedzie takiej zwrotki. Za to mam nowiutkiego wstegowca z monacora i bede je probowal zenic :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Profesjonalista
                          A jak wygląda ten B200?
                          NA fotkach visatona wygląda jak kupa, na fotkach od kolumn Yoshiego na www.audiomania.info wygląda jeszcze gorzej... na realu wygląda świetnie !!

Skomentuj

a dzięki i już nie naginam tematu głównego..

Skomentuj

irek, no to czekamy na jakiś opisik i recenzje

Skomentuj

Pare charek:

Skomentuj

do 10 khz jak od linijki.... :o
                                  chyba sie na niego skusze jak sprzedam holtona,axx itd...

Czy jest mozliwosc pomiarów Pj ? zalezy mi na nich bo jest tania,a bede zmuszony sprzedac swoje podlogowki...

Update:
                                  a gdyby zrobili taki glosnik ale 20cm ? mysle ze dałby rade pociagnac dosc wysoko zeby był do 2 way,a na basie by było ciekawie...

Skomentuj

a teraz ze wstęgą :

Skomentuj

AAaaaaa!!!!! teraz to sie napaliłem Takero! Coś ty mi z głowy zrobił!! To wygląda genialnie!

Skomentuj

takero Te charki od Irka?? Coś dziwnie ładnie ten STX. Co do Monacora to o ile wiem niski podział dla niego to raczej duże problemy.

Skomentuj

tak,
                                          no jak widać z tą górką na początku jego efektywnego to nie trudno się domysleć czemu, więc ameryki nie odkryłeś

Skomentuj

Czaruję...
                                          X