Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Klonujemy totem mite :D

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Klonujemy totem mite :D

Witam wpadlem na pomysl sklonowania tych wg wielu bardzo fajnych monitorkow.
    No i nie byloby problemu gdyby nie to kochane audiostereo gdzie ludzie sie zastanawiaja nawet czy fornir w srodku polepsza dzwiem albo jakie chca cewki nmormalnie paranoja przejzalem 61 stron z ktorych 3/4 to jakies problemy zwiazane z tym ze to gdwk ma srebrna obwodke albo ze br sciety pod katem 45 st albo ze tonsil w tyotem to nie masz tonsil itp. znowu wizyta na tym forum zakonczyla sie wyjsciem ze strony i wkurzeniem :mad:
    A więc prosze o umimeszcenie tu informacji dot totem mite.
    Ja dodam ze wyczytalem:
    Pojemnosc 5,6 l br dlugosci 145mm fi 35 sciety pod katem 45 st (mozna zastapic zwyklym 35mm dl 100-110mm
    Zwrotka :

odleglosci od glosnikow:
    odleglosci miedzy glosnikami to 8,5 mm , od dolu 14,5 mm, od gory 9,5 mm , mierzone bez sciec ( czyli traktujac skrzynki jako prostopadloscienna bryle)
    myslke ze to najistotniejsze info ale jak ktos cos wie wiecej to pisac :wink:
    Pozdrawiam!!!

tego konda łatwiej byłoby złożyć z 2u2 + u47 ;]

To oryginalna zwrota w totemach czy jakiś twór ?

Skomentuj

Z tego cow iem to oryginalna gdyz na audiostereo gosc rozbieral mietki i co do kondow i rezystora jestem pewien a cewka tez raczej taka sama bo ktos tam ja mierzyl i wyszla 0.83 co zaokraglili do 0,85 tlumaczac tolerancja jest jeszcze parametr rds na poziomie 0,4 dla tej cewki podejzewam ze to rezystancja cewki?? :wink:
      Pozdrawiam!!!

Skomentuj

A może napisz mniejwiecej jak to gra?? Porównywalnie do?? Bo mówisz o klonowaniu a nawet nie wiadomo czy warto sobie tyłek zawracać :P

Skomentuj

Warto, ale zmodyfikowac ten projekt ;p Dobrze by było zmienić wysokotonowca i zrobić porządną zwrotkę, wtedy naprawde dobrze by to zagrało :] Bo tak zabardzo to smierdzi audiofilią....

Skomentuj

Ja skopiowałem tylko zwrotę z tych kolumienek i dźwięk uznaje za bardzo przyzwoity. Ten wysokotonowiec to napewno nie jest mistrzostwo świata, ale to jak gra kolumna to bajka, tym bardziej, że złożyłem dwie kolumny za 350 PLN :cool: Mam też złożone kolumienki na vifie tc20 i tesli xw1604 czy jakoś tak i mogę napisać, że mają wypasiony szybki basior, przynajmniej na mojej yamaszce 559 :mrgreen: Potrafią naprawdę nieźle tupnąć i zejść jak na 16cm maleństwa. Za to średnice mają bardzo nieciekawą, a wysokie są za bardzo hop do przodu. Zwrotnice brałem kiedyś z forum z gotowych konstrukcji. Porównując te dwa kompleciki dla Tonsili dałbym 4+/6 a dla vifki i tesli 3+/6 za fajny bas:-) Jakbym skopiował obudowę i strojenie z Totem mitte to może byłby ciekawszy efekt jeżeli idzie o bas. Jednak w sumie na jego brak nie narzekam bo narazie wspieram się jakimś subem na magnacie:-)

Skomentuj

A może napisz mniejwiecej jak to gra?? Porównywalnie do?? Bo mówisz o klonowaniu a nawet nie wiadomo czy warto sobie tyłek zawracać
              Nic o tym nie napisze bo nie sluchalem :razz: ale sie nad tym zastanawiam mocno, z tego co czytalem na ukochanym forum (audiostereo :razz: ) to dzwiekiem przebijaja weglowe scany, ponoc basiku mniej ale za to szybszy, o wooferek sie nie martwie bo jest swietny i karzdy tak twierdzi, gozej z tweeterkiem bo tu zgodnym horwm wszyscy twierdza ze tonsil nie produkuje dobrych wysokotonowek a slub z jakas vifka wykluczam bo zwrotnicy nie zaprojektuje :sad: Ale mysle ze koszty niewielkie i moznaby sprobowac :wink: ktos nawet napisal ze mietki maja w sobie ulamek konstruktorskiego geniuszu :wink:
              Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Mysle że dla kogoś miłego i z doświadczeniem ożenek np. z vifką xt19 nie bedzie problemem Jeżeli coś takiego powstanie to pisze sie na taki zestawik, ale dopiero na wakacje :)

Skomentuj

jeśli już to DX raczej - tania i dobra kopułka.

Zamieszczone przez dulin7
                  to dzwiekiem przebijaja weglowe scany
                  :lol: tia ;]
                  Piszą tak ludzie którzy pragną poprawić sobie humor, bo akurat takie kolumny mają.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                    Piszą tak ludzie którzy pragną poprawić sobie humor, bo akurat takie kolumny mają.
                    ja tam nie wiem tylko powtarzam ale najlepiej to ocenic samemu a wiec grzac pily!!!
                    Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Takero W akkusie DX kosztuje tyle samo co XT19 czyli 120 pln :)

Skomentuj

Shiver, nie mówie że nie, ale prawdopodobnie powstanie problem spl-u wysokotonowca gdy połączymy xt19 z 13 40 2 który ma 4R.
                        Choć ktoś musiałby wpierw wkońcu tego 13 40 2 pomierzyć ;]
                        Nie wiem czy nie wolalbym ładniejszych 15 40 5 :P

Skomentuj

Nie wiem czy nie wolalbym ładniejszych 15 40 5
                          Ale jak damy ladniejsze 15 40 5 to juz nie totem mite :razz:
                          No i zwrotka, Ja po prostu chcialbym cos takiego w temacie podobnego do tego na audiostereo ale bez tych denerwujacych gadek :wink:
                          A wiec jak najwiecej o totem mite, morze ktos sluchal, mial ,ot takie merytoryczne rzeczy pomocne przy klonowaniu.
                          Pozdrawiam!!!

Skomentuj

15 40 50 to 13 40 2 z innym koszem i inną membraną , więc w sumie dwa bliźniacze głośniki ;]

Nawet kupilbym głośniki do oryginalnego totema, ale niestety w protonsilu nie mają 10 80 aktualnie...

Skomentuj

ale niestety w protonsilu nie mają 10 80 aktualnie...
                              Całe szczęście To znak: Wybierz coś innego... :P

Skomentuj

jak się coś na allegro trafi to wezmę ;]

Skomentuj

Jeżeli wersja z gdn 15/40 ma zagrać lepiej, i przy tym bedzie lepiej wyglądać (paskudny kosz ma ten 13/40 :P ) to czemu nie :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dulin7
                                    Pojemnosc 5,6 l br
                                    a mi ktos pisal ze 12litrow... :roll: ale te niecale 6 faktycznie bardziej pasuje...

Skomentuj

W Totem Staff GDN13/40/2 siedzi w 12l

Własnie słyszałem opinie ze głośnik ten nie boi sie objetosci, a nawet lepiej sie czuje w wiekszych skrzynkach. Prawda to?? Osobiscie jak by co to pchał bym go tak na oko do 7-10l ;p

Skomentuj

Nawet kupilbym głośniki do oryginalnego totema, ale niestety w protonsilu nie mają 10 80 aktualnie...
                                        Ale chyba sa na e-tonsil :wink:
                                        Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Czaruję...
                                        X