Heh "moje" AMY ktoś już wykupił z allegro :/
Ponieważ nigdzie nie można ich już dostać, szukamy znowu czegoś innego.
pisałems do sprzedawcy ? jesli nie to napisz bo teroretycznie powinien mniec dwie pary , zakupiłem dwa tygodnie temu i zrezygnowałem z zakupu ale na aukcji pozostały jako sprzedane:flapper:
Kiedyś słuchałem jakiś GMS`ów nie pamiętam już jakich (zapytam kumpla jaki to model był...)
Za cenę jaką je kupił to był jednak dobry zakup.(nowe wtedy)
Pamiętam ten Subwooferowy basik :) nie podobało mi się natomiast średnie pasmo :/ głównie wokale. Grały wtedy w starszym pasku, pod jakimś średnim Alpine. (CD)
Jak tak patrzę i wierzyć tym pomiarom producenta, to się zastanawiam czy nie dopłacić do czerwonych :)
I chyba tak zrobię, kupię parkę czerwonych. A jak będzie fajnie to może za miesiąc ( na nast. wyp. ) dokupię jeszcze jedną. :) No albo od razu 4x niebieskie.
Na korzyść GMS przemawia też to, że w kwestii zwrotnicy będzie już troszkę z górki.
Jakim budżetem bym musiał operować w przypadku gdybym jednak zdecydował się kupić radioodtwarzacz? Ile potrzeba żeby kupić już coś w miarę grającego? (może być używane) Pewnie jakiś używany Alpine albo Clarion za 300zł to min. ? Czy da się taniej ?
Mój 7892R jest na ogłoszeniach, empeczy nie ma, ale jest czasówka, LPF, HPF, 3xRCA, AUX z tyłu(chociaz nie mam pojęcia jak działa ;D), no i gra lepij niż tańsze sztuki z nowszych serii CDA
Same AMY grają bez aplikacji ciut lepiej niż zestawy za 150-200zł, ale bez szału jak każdy zestaw bez zwroty. Nie mniej mam nadzieję niedługo będę już docelowego zestawu słuchał jak chłopaki się ogarną... :)
Same AMY grają bez aplikacji ciut lepiej niż zestawy za 150-200zł, ale bez szału jak każdy zestaw bez zwroty.
Nie no, zwrotkę się zrobi...
Mam trochę bałagan w głowie bo AMY 100zł z przesyłką ale nie wiem czy dopłacenie tych 40zł do czerwonych GMS`ów nie wyjdzie mi na dobre, w sensie lepsza średnica... Dylemat mam. (jak się zepnę to kupie jedne i drugie, posłucham i zostawię to co mnie zadowoli)
A co z tymi tweeterami STX`a ? Słuchał ktoś już, dają rade ?
Kupować nie zamierzam, ale z czystej ciekawości pytam.
AMA złą średnicą nie gra, jak przytniesz relatywnie nisko tweeter to średnicy na pewno nie zabraknie.
Tweeter STX'a ok, ale zachwytu w 2way nie czyni. W tej cenie wśród nówek dobry wybór.
Łukaszu, z ciekawości bardziej zapytam, coś jeszcze tańszego i grającego się da wyrwać(z nowych oczywiście)? Z ciekawości pytam bo nic mi do głowy nie przychodzi
A tak przy okazji, jak tam z tymi AWX'ami? Dalej aktualne, mam czekać?
Mam trochę bałagan w głowie bo AMY 100zł z przesyłką ale nie wiem czy dopłacenie tych 40zł do czerwonych GMS`ów nie wyjdzie mi na dobre, w sensie lepsza średnica... Dylemat mam. (jak się zepnę to kupie jedne i drugie, posłucham i zostawię to co mnie zadowoli)
dzisiaj wystawie ogloszenia z wyprzedaza. tanio GMSy sa
Tak jak pisałem GMS`y 1865, 142zł z przesyłką, to dopłaciłem do nich. Głośniki już mam, jak się zawieszenia im trochę "pohuśtają" to zacznę bawić się w pomiary... i zdam tu relację.
---------- Post dodany o 19:07 ---------- Poprzedni post o 15:41 ----------
Głośniki zaaplikowałem, na razie tak tylko z 4,7uF na mission`ie puszczałem FLAC`y z S8500 przez TDA1554Q no i "jaj nie urywa"... Wiadomo trzeba sprawdzić pod radiem.
Co do głośników to myślałem że są z maskownicami; jednak nie. (na szczęście miałem)
Skomentuj