Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Lancia Delta II - Tanio a dobrze; czyli budżetowe CA dla ir0nhide

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
    Heh "moje" AMY ktoś już wykupił z allegro :/
    Ponieważ nigdzie nie można ich już dostać, szukamy znowu czegoś innego.
    pisałems do sprzedawcy ? jesli nie to napisz bo teroretycznie powinien mniec dwie pary , zakupiłem dwa tygodnie temu i zrezygnowałem z zakupu ale na aukcji pozostały jako sprzedane:flapper:

wiec moze jeszcze sa :biggrin:

Skomentuj

Ja bym zainteresował sie tym gms'em
      Popatrz jak i z czego jest wykonany
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Co do GMS
        http://www.gms.pl/pl/_sp/50/

Skomentuj

Kiedyś słuchałem jakiś GMS`ów nie pamiętam już jakich (zapytam kumpla jaki to model był...)
          Za cenę jaką je kupił to był jednak dobry zakup.(nowe wtedy)
          Pamiętam ten Subwooferowy basik :) nie podobało mi się natomiast średnie pasmo :/ głównie wokale. Grały wtedy w starszym pasku, pod jakimś średnim Alpine. (CD)

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
          Ja bym zainteresował sie tym gms'em
          Jak je widzisz w porównaniu do AMA BL 160 ? Były by lepszym wyborem ?

---------- Post dodany o 23:04 ---------- Poprzedni post o 20:27 ----------

10`tego wypłata, więc w ten weekend coś już zamówię.
          Czekam na odpowiedź sprzedawcy z allegro w sprawie AMA

Zamieszczone przez wrotekpoz Zobacz posta
          Jak tak patrzę i wierzyć tym pomiarom producenta, to się zastanawiam czy nie dopłacić do czerwonych :)
          I chyba tak zrobię, kupię parkę czerwonych. A jak będzie fajnie to może za miesiąc ( na nast. wyp. ) dokupię jeszcze jedną. :) No albo od razu 4x niebieskie.
          Na korzyść GMS przemawia też to, że w kwestii zwrotnicy będzie już troszkę z górki.

Jakim budżetem bym musiał operować w przypadku gdybym jednak zdecydował się kupić radioodtwarzacz? Ile potrzeba żeby kupić już coś w miarę grającego? (może być używane) Pewnie jakiś używany Alpine albo Clarion za 300zł to min. ? Czy da się taniej ?

Skomentuj

Hmm..jestem "fanem" Kenwooda, z Alpine coś z serii CDA bym szukał. (http://allegro.pl/alpine-cda-9847r-4...593690712.html)
            Ogólnie czegoś w okolicy żeby laser sprawdzić jak ma być używane

Skomentuj

Mój 7892R jest na ogłoszeniach, empeczy nie ma, ale jest czasówka, LPF, HPF, 3xRCA, AUX z tyłu(chociaz nie mam pojęcia jak działa ;D), no i gra lepij niż tańsze sztuki z nowszych serii CDA

Skomentuj

To fakt.

Skomentuj

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                  To fakt.
                  Ale co ?

Może ktoś ma pożyczyć AMY :) ? To kupił bym GMS`y i porównał....

Skomentuj

Przepraszam ,chodziło mi o radio.

Jeżeli amy ,to tylko zestaw.

Może zabrzmi to niewłaściwie ale trochę znam zestaw lklukasza i wiem że robi robotę.

Skomentuj

Same AMY grają bez aplikacji ciut lepiej niż zestawy za 150-200zł, ale bez szału jak każdy zestaw bez zwroty. Nie mniej mam nadzieję niedługo będę już docelowego zestawu słuchał jak chłopaki się ogarną... :)
                      Last edited by dolphin123; 11.10.2013, 08:04.

Skomentuj

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                        znam zestaw lklukasza i wiem że robi robotę.
                        A co to za zestaw ?

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                        Same AMY grają bez aplikacji ciut lepiej niż zestawy za 150-200zł, ale bez szału jak każdy zestaw bez zwroty.
                        Nie no, zwrotkę się zrobi...
                        Mam trochę bałagan w głowie bo AMY 100zł z przesyłką ale nie wiem czy dopłacenie tych 40zł do czerwonych GMS`ów nie wyjdzie mi na dobre, w sensie lepsza średnica... Dylemat mam. (jak się zepnę to kupie jedne i drugie, posłucham i zostawię to co mnie zadowoli)

A co z tymi tweeterami STX`a ? Słuchał ktoś już, dają rade ?
                        Kupować nie zamierzam, ale z czystej ciekawości pytam.

Skomentuj

AMA złą średnicą nie gra, jak przytniesz relatywnie nisko tweeter to średnicy na pewno nie zabraknie.
                          Tweeter STX'a ok, ale zachwytu w 2way nie czyni. W tej cenie wśród nówek dobry wybór.

Skomentuj

Stx nie jest zły ale sa ciekawsze tańsze głośniki tylko trzeba poszukać i długo nad nimi popracować

Jest/był plan aby połączyć Tw stx'a z 15awxa
                            Głośniki 4 i 8 om sa tylko czasu brak :(
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Łukaszu, z ciekawości bardziej zapytam, coś jeszcze tańszego i grającego się da wyrwać(z nowych oczywiście)? Z ciekawości pytam bo nic mi do głowy nie przychodzi

A tak przy okazji, jak tam z tymi AWX'ami? Dalej aktualne, mam czekać?

Skomentuj

Aktualne
                                Leżą w bagażniku i ciagle zapominam
                                Wyśle w przyszłym tygodniu

Sa ciekawsze i nowe :)
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

To pisz tu jakieś sugestie bo jak tak dalej będzie to kupię stx wysokotony i wysoki gms i dalej już pod górkę bo na woofer nie mam pomysłu

Skomentuj

Mam trochę bałagan w głowie bo AMY 100zł z przesyłką ale nie wiem czy dopłacenie tych 40zł do czerwonych GMS`ów nie wyjdzie mi na dobre, w sensie lepsza średnica... Dylemat mam. (jak się zepnę to kupie jedne i drugie, posłucham i zostawię to co mnie zadowoli)
                                    dzisiaj wystawie ogloszenia z wyprzedaza. tanio GMSy sa

Skomentuj

Tak jak pisałem GMS`y 1865, 142zł z przesyłką, to dopłaciłem do nich. Głośniki już mam, jak się zawieszenia im trochę "pohuśtają" to zacznę bawić się w pomiary... i zdam tu relację.

---------- Post dodany o 19:07 ---------- Poprzedni post o 15:41 ----------

Głośniki zaaplikowałem, na razie tak tylko z 4,7uF na mission`ie puszczałem FLAC`y z S8500 przez TDA1554Q no i "jaj nie urywa"... Wiadomo trzeba sprawdzić pod radiem.

Co do głośników to myślałem że są z maskownicami; jednak nie. (na szczęście miałem)
                                      Last edited by ir0nhide; 17.10.2013, 15:04.

Skomentuj

TDA1554Q
                                        Radio będzie miało podobną moc a może nawet mniej

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
                                          Radio będzie miało podobną moc a może nawet mniej
                                          Nom, a głośniki dość prądożerne, znaczy chciały by jeszcze trochę więcej. Ale radiem można dużo manipulować jako jednostką sterującą - źródłem.

Zrobiłem pomiary na razie GMS`ów ale coś jest nie tak, chyba coś mi się w lapku pochrzaniło... :/

Skomentuj

Czaruję...
                                          X