A po co to tak komplikować?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Lancia Delta II - Tanio a dobrze; czyli budżetowe CA dla ir0nhide
Collapse
X
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaChodzi o to, ze wystarczył zwykły okrągły dystans
U mnie to co zrobiłem nie pełni funkcji dystansu tylko panelu tj. elementu który pozwala w ogóle na przymocowanie głośnika do drzwi. Coś na zamianę oryginalnego:
Otwór w drzwiach ma jajowaty kształt więc i tak sam okrągły pierścień nie zdał by egzaminu a w dodatku przysporzył by więcej pracy z uszczelnianiem, nie wspominając już o przymocowaniu go..
Wydaje mi się Łukasz że tak było po prostu prościej, nie mam takiego doświadczenia jak wy w CA... (a rzeźbić takie rzeczy lubię :P)
Skomentuj
-
Dystans uszczelnia sie mata z obu stron i to wystarczy
A jak otwór jest duży to mozna zrobic cos takiego jak do pandy
http://m.allegro.pl/panda-dystans-md...207241902.html
My używamy takich do Volvo dla redukcji z 8"
Nie chodzi mi o to, ze zle zrobiłeś czy nie bedzie działać działać bo bedzie
Tylko mozna to było zrobic w prostrzy sposób :)
Ale fajnie, ze podchodzisz z pasja do tego co robisz
Kibicuje i będę tu zaglądałJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Czyli jakieś 8mm "fi" żyły...
A masę (minus) do obudowy mogę podłączyć czy też kabel ciągnąć ?
Czytałem że aku w bagażniku ma jedną wadę. Z akumulatora wydobywają się gazy... które mogą przedostawać się do wnętrza samochodu a to może mieć wpływ na zdrowie osób siedzących wew.
Czy wiecie coś na ten temat ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaCzyli jakieś 8mm "fi" żyły...
A masę (minus) do obudowy mogę podłączyć czy też kabel ciągnąć ?
Czytałem że aku w bagażniku ma jedną wadę. Z akumulatora wydobywają się gazy... które mogą przedostawać się do wnętrza samochodu a to może mieć wpływ na zdrowie osób siedzących wew.
Czy wiecie coś na ten temat ?
A co do gazów i innych historii... jest kilka starszych samochodów które w serii mają aku w bagażniku (BMW e36) czy pod fotelem ( xsara Picasso) i nic złego się nie działo, a akumulatory montowano zwyczajne kwasiaki.
Skomentuj
-
Jakieś tweetery tymczasowe zamontowałem. Kilka osób już mówiło że wygląda jak seryjnie zrobione, więc nie jest źleale i tak będę chciał zmienić z czasem na chyba wavecore'y w słupkach...
Kabel sygnałowy zrobiłem (wykorzystałem) z kabla od zmieniarki miał ekranowane gorące żyły i wg jest dobrej jakości.
Aku do bagażnika na razie nie będę przenosił bo nie chce mi się budować komory na niego (...) a i chwilowo nie mam kasy na sam dolot powietrza...
Chcę położyć kabel + do wzmacniacza (60A bezp.) na przód pójdzie te powiedzmy 100W na tył. max 300W to 16mm^2 nie będzie za chudy ? W sklepie mają 35mm^2, albo 16mm^2, nie chce przepłacić a za 35 mają przesadzoną cenę.
kalkulator:
http://lumier.pl/kalkulator/Last edited by ir0nhide; 09.08.2014, 09:54.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaTo chyba raczej kwestia samej akustyki, ale faktycznie nie opóźniałem przodu. Jutro sprawdzę i dam znać.
Jak nie ma czasów tez sie daJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaJak sa czasy to jesteś w domu
Jak nie ma czasów tez sie da
Skomentuj
Skomentuj