Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Lancia Delta II - Tanio a dobrze; czyli budżetowe CA dla ir0nhide

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Lancia Delta II - Tanio a dobrze; czyli budżetowe CA dla ir0nhide

Witam

Los chciał(...) że tymczasowo (ok. 3 miesiące) będę posiadaczem pojazdu Lancia Delta II.
    Musi mi coś grać jak jadę (nie ma innej opcji :) )
    Ponieważ w CA jestem noga :razz: zwracam się z prośbą do forumowiczów o pomoc w skleceniu jakiegoś czegoś żeby chociaż w miarę "plumkało".
    Delta owa posiada z tego co widziałem "zrobione drzwi" i słupki. Jutro w dzień zrobię i zapodam fotki jak to wygląda.
    W słupki pójdzie najprawdopodobniej TM025 "mission" (ze względu na to że mam ostatnią parkę już na stanie)
    Na jedne drzwi idzie 2x160 (6,5") Więc potrzebuje 4szt. jakiś szesnastek i tu proszę o poradę. Co tanio a dobrze? Budżetu nie podaje bo nie orientuje się nawet jaką kwotą operować. Coś jakościowo pod te missiony.
    Można by jeszcze zrobić tak że jedne otwory zaślepić i dać tylko jedną parę 16`tek, jeśli to by był lepszy pomysł. No powiedzmy że budżet na te głośniki to 200zł, ale oczywiście jeśli się da mniej to jak najbardziej
    Bo:
    Kwestie radia na razie zostawiamy na później, ale wzmacniacz. Czymś trzeba też zasilić te 4 albo 2 x160mm. Coś używanego oczywiście i znowu tanio a dobrze to ?? (ja jestem zielony)

To tyle. Suba na razie nie.
    Półkę bagażnika ktoś podziurawił i są tam maskownice, ale to też na razie zostawił bym w spokoju.

Reasumując:
    2 albo 4 razy mid-bas z w miarę klarowną średnicą i miękkim kickiem jakościowo pod missiona. + końcówki do ruszenia tego.

W półkę bagażnika nic bym nie montował, w drzwi - tylko po jednym głośniku , drugie zalepić. A jak tam z wytłumieniem drzwi wygląda ?
    Używany dwukanałowy wzmacniacz , może coś z Sony (XM-4040).
    za 270zł masz komplet u-Dimension EL Comp 6

Skomentuj

Zamieszczone przez wrotekpoz Zobacz posta
      A jak tam z wytłumieniem drzwi wygląda ?
      Jutro się dokładnie okaże, dzisiaj tyle co przez maskownice widziałem że drzwi są wyklejone matami (z alu)

Coś jeszcze taniej, :razz: jeśli się da.

Skomentuj

Ale to jest bardzo dobry (w tej cenie) zestaw. Niżej wyceniłbym Macrom M3S.60 MKII , Helixy i GMS-1765N. Pytanie będzie , jaka jest głębokość montażowa.
        Ale jak ma być budżetowa to montowałbym coś co zagra pod radiem "w miarę" (np. te Macromy)

Skomentuj

Pytanie będzie , jaka jest głębokość montażowa.
          Tam jest 2-3 pierścienie z MDF`u, no nie wiem dokładnie, strzelam: ~15cm.

Ale jak ma być budżetowa to montowałbym coś co zagra pod radiem "w miarę"
          Radio pisałem, że na razie nie bierzemy pod uwagę, gdyż prawdopodobnie go w ogóle nie będzie. Zamiast radia coś przenośnego chyba raczej, jak iPad np.

---------- Post dodany o 23:59 ---------- Poprzedni post o 23:52 ----------

Są tylko całe zestawy ? Nie ma samych mid-woofer`ów ?

Skomentuj

- http://allegro.pl/woofery-gms-1765n-...572142306.html
            - http://allegro.pl/glosniki-phonocar-...590796789.html
            - http://allegro.pl/hertz-ev-165-woofe...601077449.html

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
              Na jedne drzwi idzie 2x160 (6,5") Więc potrzebuje 4szt.
              az tak mocno zmodyfikowane to auto? :o

Używany dwukanałowy wzmacniacz , może coś z Sony (XM-4040).
              4 kanaly lepiej szukac. niewiele drozej a bardziej przyszlosciowe

bez jaj :/

tanio, dobrze i pod mission masz AMA BL 160 od lklukasza
              ale pytanie czy sprzeda nie kompletny zestaw

pod 2 woofery na strone masz zestaw power bass, ale nie podoba mi sie ta firma pod wzgledem stosunku cena/jakosc

i wazne pytanie - jak chcesz ogarnac zwrotnice?

Skomentuj

Zrobiłem fotki: (ale tapicery na razie nie ściągałem)

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                az tak mocno zmodyfikowane to auto?
                Ktoś tam się trochę nakombinował, rewelacji nie ma racze, ale widać że jakieś staranie były wkładane w to auto pod kątem audio.
                Zostały w nim też dość dobre kable: gruba żyła od +, bezpiecznik, przez samochód do bagażnika idzie dobre, ekranowane 4x RCA, żyła +, przewód rc, po 2x2,5 na głośniki. Więc nic tylko podłączać i słuchać ;D

wrotekpoz
                Te phonocary to z tych lepszych ? Bo kiedyś pamiętam z kumplem montowaliśmy (właściwie on montował ja tylko później odsłuchiwałem sobie :razz:) raz jedne phonocary z górnej pułki (jakieś grafitowo-srebrne) modelu nie pamiętam, to te grały całkiem fajnie. innym razem tańszy model - żółte płaskie, bo takie były wymagane (już inne auto) to żółte już nie za bardzo.

4 kanaly lepiej szukac. niewiele drozej a bardziej przyszlosciowe
                Nie ma być przyszłościowe, tylko właściwie tymczasowe za max 3 miesiące auta się pozbędę i co ja z tym zrobię? No chyba ze coś chodliwego to się odsprzeda później....

pod 2 woofery na strone masz zestaw power bass, ale nie podoba mi sie ta firma pod wzgledem stosunku cena/jakosc
                Nie chce za bardzo nic z tej firmy, właśnie choćby ze względu na ten aspekt o którym napisałeś

tanio, dobrze i pod mission masz AMA BL 160 od lklukasza
                ale pytanie czy sprzeda nie kompletny zestaw
                Używki w sumie też mogą być, chyba :???:

wazne pytanie - jak chcesz ogarnac zwrotnice?
                Jak się da na słuch, no z pomocą pomiarów - mic w okolice zagłówka kierowcy tak ?

---------- Post dodany o 13:48 ---------- Poprzedni post o 13:22 ----------

Półkę bagażnika ktoś podziurawił i są tam maskownice, ale to też na razie zostawił bym w spokoju.
                Popraweczka; tam fabrycznie półka jest wyposażona w możliwość zamontowania głośników. Tak czy inaczej na chwile obecną mniejsza z tym...

Skomentuj

Jak się da na słuch, no z pomocą pomiarów - mic w okolice zagłówka kierowcy tak ?
                  no to bierz amy i rob do tego zwrotnice
                  jak masz miejsce to pakuj po 2szt na drzwi i bedziesz mial wiecej basu

Skomentuj

jak masz miejsce to pakuj po 2szt na drzwi i bedziesz mial wiecej basu
                    No tak tylko wtedy muszę mieć jakieś dobre radio albo 4ch wzmacniacz. Dużo więcej go będzie? w sensie opłacalny zabieg?

---------- Post dodany o 14:48 ---------- Poprzedni post o 14:46 ----------

Poza tym jak googluje te głośniki to wszędzie z missionem są. Nie ma więc już jakiejś gotowej zwrotki do takiego zestawu ?

Skomentuj

No tak tylko wtedy muszę mieć jakieś dobre radio albo 4ch wzmacniacz.
                      dlaczego 4ch? spinasz glosniki w 2r i pod wzmacniacz

Dużo więcej go będzie?
                      2x

w sensie opłacalny zabieg?
                      jezeli masz juz przygotowane drzwi, a glosniki kosztuja grosze to wg mnie warto

Poza tym jak googluje te głośniki to wszędzie z missionem są. Nie ma więc już jakiejś gotowej zwrotki do takiego zestawu ?
                      wszedzie sa z missionem bo to LKlukasz zrobil taki zestaw i go rozprowadzil. zwrotnice ma, ale nie sprzeda :(
                      no i nie nadaje sie ona do twojego zastosowania

Skomentuj

dlaczego 4ch? spinasz glosniki w 2r i pod wzmacniacz
                        A no myślałem żeby nie łączyć w 2r ale jak mówisz że jak to nie problem, to ok.
                        Ile musiał bym mieć kasy na dobry wzmacniacz(używany) 4x50W rms z możliwością zmostkowania jednego kanału by zrobić w przyszłości na nim 2.1 ?

Skomentuj

dobry to pojecie wzgledne. jednych zadowoli uzywka za 200zl, innym taki za 2000zl to malo

Skomentuj

Heh i jakieś zwrotnice się znalazły

(sorry za jakość robiłem teleaparatem)

dobry to pojecie wzgledne. jednych zadowoli uzywka za 200zl, innym taki za 2000zl to malo
                            Chodzi mi tylko o jakość żeby nie kupić bubla chińskiego NONAME który ma napisane 1000W a w rzeczywistości ma bezpiecznik na 5A :razz:

Skomentuj

jezeli tylko takie kryterium to od 80zl da sie kupic takie wzmacniacze
                              za 80-150zl jest duzy wybor
                              ale z drugiej strony za ok 200zl mozna juz trafic lepsze

zwrotnica 4,7uf + 0,35mH i 0,35mH + 10uF. bez rewelacji ale zagra i nic nie spali

Skomentuj

http://allegro.pl/magnat-classic-480...607539968.html
                                Co myślicie ?

ale z drugiej strony za ok 200zl mozna juz trafic lepsze
                                Czy możesz/możecie coś polecić w tej cenie ?

Skomentuj

takie staraj sie kupowac w cenie 80-120zl

za 150zl mozna wyrwac jakiegos axtona ktory jest troche lepszy

co kupic za 200zl? nie wiem - tutaj niech sie wypowiedza bardziej doswiadczeni koledzy

Skomentuj

Szukaj 4ch next-ów
                                    Jest to kopia audisona a mozna juz kupic nawet od 60zl za 2ch
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

http://allegro.pl/wzmacniacz-crunch-...606820031.html nie wiem co to i jak to brzmi, ale mocne 2 kanaly za rozsadne pieniadze
                                      http://allegro.pl/glow-2075-i3588545043.html ciekaw jestem za ile pojdzie
                                      http://allegro.pl/axton-c508-280-w-rms-i3606701898.html tej serii nie mialem, ale lepsze niz magnat
                                      http://allegro.pl/axton-c502-400-w-rms-i3606704298.html tego mialem. da sie wyrwac taniej. nie za mocny, ale dobre brzmienie z dobrym basem
                                      http://allegro.pl/wzmacniacz-fli-loa...602007009.html nic specjalnego, ale ma troche wieksza moc
                                      http://allegro.pl/zestaw-ground-zero...595580114.html tanie glosniki maja paskudne, ale wzmacniacze sa OK
                                      http://allegro.pl/xetec-vector-150-2-i3603888698.html cos mi tu nie pasuje...
                                      jakies kenwoody sa polecane, ale nigdy nie pamietam jakie

Skomentuj

Kenwoody ps

Chodzą w tych cenach a biją na głowę wszystkie wyżej wymienione

---------- Post dodany o 00:38 ---------- Poprzedni post o 00:38 ----------

Sa tez świetna baza to rozwoju
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X