Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Chwila prawdy-GDN-30-300-4-AP

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Chwila prawdy-GDN-30-300-4-AP

No właśnie,ogólna opinia to to że ta firma to ogólna taniocha na wzór chin i nie warta uwagi.Ale okazuje się że nie tak do końca.
    Może od początku.
    A początek to pierwsza wizyta kolegi Sound Wave w moich skromnych progach.Wtedy to przywlókł chłopak do mnie właśnie AP celem prezentacji.Przyznam szczerze i z pokorą,nie zainteresoawałem sie jakoś mocno,ba,wręcz olałem.Miałem na ten czas ES 300 Hertza.
    I temat by sie pewnie zamknął gdyby nie mój głupi koźli upór z wpisanym w umysł hasłem "search".Mam głupia mentalność że wciąż szukam Bóg wie czego (dobrze że żone znalazłem).
    Było w miendzy czasie BSW,był Intertechnik.Ale wciąz mi po łbie łaził ten AP sam nie wiem czemu.I jak zwykle pół roku pochodziłem,pomyślałem i kupiłem.A z tym było troszke zachodu bo głosnik jest nawet do dziś mało uchwytny.Przypadek?Nie sądze ale może o tym później.
    No ale nic,po rozmowie telefonicznej z Szeryfem miałem obiecany odbiór na wolumenie.Niestety,kumpel co miał go odebrać wrobił mnie w rogi.Tydzień w plecy.No ale w końcu go sam w następną niedziele odebrałem.
    No jak głośnik w domu to umberto w garażu ;]Norma.
    I tak powstała buda,nazwijmy ja testową bo czort wie co dalej wyniknie.
    Ot taka tradycyjna budka,40L netto,br wstępnie na 36Hz.
    Posiedziałem,podocinałem,poskręcałem,jest.
    I od tego momentu zaczynaja się niezłe jaja.
    Otóż sprzęt w aucie miałem wyregulowany pod mds-a 8 cali.Suba sprzedałem ale reszty nie tykałem.
    Więc lece z klocem do kufra,owijka bananów beztlenówką (terminale zostały u SW,kabel na łyso przez br) i jazda do radja.Odpał i...ło bosz,porażka.Napiernicza wsio tylko nie sub.Doslownie cała asterka dostała delirki.
    Ładnych pare minut walczyłem z potkami na wzmaku,już nawet za fona chwyciłem i do SW wydzwaniałem z piana na ustach...dobrze że nie odebrał ;]
    Ale przerwa na papierosa przyniosła olśnienie,za szybko chciałem.
    Więc od nowa,wsio na zero na wzmaku i kręcimy do skutku.Okazuje się że da się.
    Obecnie udało mi się ustawic wsio że całośc pięknie się zgrywa z przodem.
    Jakośc uważam za wielce poprawną,dolne rejsetry sa jak żywe,nerwowe choć testy oparć przednich foteli są jak najbardziej odczuwalne.
    Tak żeby nie rozpisywać się,brzmienie ala hertz ale o wile dosadniejsze,z kopem coś ala charakter mds-a,choc temu brakowało nieco oddechu.

Proszę się w pełni nie sugerować calym tekstem,to jak by wstęp.Jutro jak czas mi pozwoli dokonam jakichś pomiarów i będe dalej drążył tego suba.Bo widzę że mamy nie lada rodzynek.
    Rodzynek który sprzedaje się w europie pod marka Monacor ze słabszym napędem.

Troche foto:

hmm Ubmerto tez ciekawi mnie ten głośnik. Nieczaje a STX niemoże sprzedawac go pod swoją "banderą' czy ludzie by go niekupili?

Skomentuj

a poco ma sprzedawać okrojony model jak sprzedaje lepszy :P

Skomentuj

no tez robilem na nim suba i jk dla mnie to rewelacja tylko srednica br nie daje mi spokoju:) toz to pompka ostra jest! nie swiszczy za mocno?:> no i ja dalem wyzsze strojenie ok 40Hz ahhh w aucie MIODZIO!!

Skomentuj

umberto nie wiesz możę jak się spisze w mniejszej budzie ?:>
          Jakbyś miał chwile czasu i nawkładał tam cukru :)
          Tak żeby wiedzieć jak to zagra np w jakiś 27 - 30l.
          Możnaby się pokusić o zrobienie takiej małej kompedium wiedzy o tym
          głośniku i przyklejenie tematu :)

Skomentuj

Tak,z br są niezle jazdy.Będe chyba musiał zwiększyć średnice.No ale nie wiem jak wyjdzie ze zmieszczeniem długości.
            Za parę minut zrobię kilka malych poprawek i będe chciał coś nie coś pomierzyć.
            Akcja z cukrem murowana,tez odnoszę wrażenie że spokojnie powinno mu starczyć 30L.
            No ale zobaczymy.

Skomentuj

hehe no ładnie ładnie :]

Jak narazie wszyscy go chwala, no ale w końcu to jest STX więc czym odstaje od takich legend jak Hertz i BSW??

Skomentuj

łukasz chyba nieczaisz Monacor sprzedaj jego słabsza wersje i im to dobrze idzie,. Czy wazne jaka to firma gra dobrze i tyle.

Skomentuj

Czaje ale nadal jest to STX i skoro był by taki dobry to za tą cene przerusł by BSW w kategorii jakość/cena

Skomentuj

umberto, ja jak robilem dalem taki kanal dosyc szeroki no i bylo spoko
                    testuj testuj rob pomiary i czekamy na wiecej info:>

Skomentuj

No,miałem maly wyjazd,niestety.Ale pojechał ze mna AP :)
                      Strojenie optymalne dla tego litrażu to 43Hz.I tak zostanie,jest najlepiej.
                      Obecnie gra pięknie,szybko dosadnie.Charakterem przypomina mi BSW.Może nie ma tego mięska co Hertz ale jest wiele muzykalniejszy od Hertza.
                      Obecnie przytaskałem go do domu i z powątpiewająca miną podpiąłem zamiast BSW...
                      szczena na podłodze.Daje sobie rade i to kapitalnie.Nie ma co prawda takiego dołu jak 15-stka ale co tu wymagać,konstrukcja typowo CA a tam o zejście sie nie walczy.
                      Miałem go mierzyć ale narazie nie chce mi sie gratów wywlekać i podpinać.Sam się zresztą zastanawiam co to by mi dało.Bo na ucho oceniam że to sie mieści w klasie ale za pare setek a nie za troche ponad jedną.
                      Z tych subów ktore miałem do tej pory tylko BSW gra deko lepiej.Radze dobrze się zastanowić zanim ktoś bezpodstawnie oczerni STX-a.AP to napewno unikalny rodzynek.
                      A,mam filmik jak dostaje po tyłku z carpowera,spróbuje gdzieś to wtrynić co by każdy mógł sobie luknąć.
                      A pomiary,jak mnie najdzie nastrój
                      Ale impedancje i F3 mam przed sobą jak jasnowidz :P

Skomentuj

bsw gra z deka lepiej? no no.... neiwiem co o tym myslec.. stx ap vs bsw 154II ....

Skomentuj

Z filmu dupa :( Na aparacie działa,w kompie zwiesza soft i nic prócz dźwięku nie ma.

Skomentuj

Szkoda bym se to zobaczyl ten filmik.

Wogole coraz bardziej przychodzi mi chec na tego STXa :) .

Skomentuj

Umberto,chetnie uslysze jakas dluzsza opinie,stx ap vs bsw 154 II,sam juz niewiem co kupowac,osobiscie wolalbym bsw...

Skomentuj

Tasior, a słyszałeś któryś z tych głośników że wiesz co byś wolał?:>
                                umberto, ja się nie mogę doczekać testów w mniejszych budach, tj z cukrem :)

Skomentuj

umberto, zrob cos z tym filmem:P chetnie bym go zobaczyl moze jakichs kodekow albo cos nei masz ze Ci nei dziala. Wrzuc na jakis serwerek to sie sciagnie i sie zobaczy co i jak

Skomentuj

Próbowałem różnie,niestety nie działa.Ani na blaszaku ani na laptopie :/
                                    Ale spoko,jak będe suba do auta tachał to zrobie nowy i gdzieś wetkne.

Skomentuj

Znaczy AP wygrywa z Hertzem i lekko odstaje od BSW. O prosze do czego dozło
                                      umberto zrobiłeś mi smaka

Skomentuj

Na otarcie łez nowa fotka,na tle pralki :

I mała uwaga do zapaleńców,nie liczcie na piekielne zejście tego wooferka,pasmo od 40Hz jak najbardziej.Niżej będzie ciężko i nie miło.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X