Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Chwila prawdy-GDN-30-300-4-AP

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

troche posłuchałem w aucie i jednak srednio mi sie to podoba :-/

w domu było lepiej, jednak czuc ze głosnik bardziej w SPL idzie niz w xmax.
    oczywiscie wiadomo, wali niemiłosiernie(az w pewnym momencie plomba w zembie mnie rozbolała), ale wczesniej miałem w tej samej konfiguracji JL 10W0(pozdro wisnia) i on jakos bardziej przypadł mi do gustu.

nie wiem, moze to wina mojego auta(civic hatchback'94) ale BR sie absolutnie nie sprawdza u mnie. jakies dziwne podbarwienia wychodza na okolo 100Hz ktorych nijak nie da sie filtrem poskromic. wczesniej miałem to samo przy okazji BSW104II.

jednak AP wyląduje w domu, a JL w samochodzie :-)

PS:poprzednia buda z JLem(BR to atrapa):

Skomentuj

Grze, słowa prawdy,niestety.To tylko stx.Choc dośc prężny.Ale czy o to tylko biega?Nie sądze.

Skomentuj

W przyszlym tygodniu sprawdze ile wart jest ten ap...
        Mam nadzieje ze sie nei zawiode... wole za duzo po tym glosniku nie oczekiwac.
        Grze, jak ty tam br dales do tego ap;D? I to jeszcze 2?

Skomentuj

umberto,

w domu mi sie podobało. słucham duzo rocka i trzeba przyznac ze AP go lubi. inne, bardziej, "umcowate" gatunki jak pop, techno, HH tez całkiem niezle. spodobało mi sie ze jak nie trzeba walic miesem to nie wali, a jak jest cos niskiego w utworze to nie przeciaga w nieskonczonosc. ma tez sporadycznie tendencje do zaprezentowania takiego "koncertowego basu", ale to juz zasługa wysokiego strojenia na 42Hz.

oczywiscie mowa o odsłuchach domowych.

maxi,

br jest przedłuzany kolankiem PCV i ma w sumie 28cm

Skomentuj

skad bierzesz te rureczki do ochrony glosnika ?

Skomentuj

markety budowlane, confo*, casto*...itd.

pręt alu 6mm x 1m 4zł

Skomentuj

grze ale czego 2 br nielepiej bylo 1 bo z tego co wiem to dwa sie mranie sprawuja moze tu jest pies pogrzebany ;] mi sie podoba jak chodzi ap na 43 hz mialem na 40 ale od dudnienia glowa bolała teraz jest good

Skomentuj

Jak ci pasuje to możesz dac sobie pięć bassreflexów, dlaczego dwa niby mają sie źle sprawować ?

Skomentuj

zmienilem ustawienie skrzynki i jest lepiej(niewiele lepiej ale... ale lepiej).

dochodze powoli do takich wnioskow:

gra naprawde mocno, szybko, nie zapuszcza sie zbyt nisko, lubi ciecie w okolice 80Hz.

narazie tyle.

zastanawiam sie jeszcze czy na podbarwienie w okolicach 100Hz moze miec wpływ umiejscowienie BR, mianowicie sa w srodku obudowy w samym rogu 2 scianek. ma znaczenie(az takie)?

Skomentuj

Grze, zmieniales strojenie, litraz czy ustawienie skrzyni??

Skomentuj

Zamieszczone przez ruthi7
                        Grze, zmieniales strojenie, litraz czy ustawienie skrzyni??
                        Zamieszczone przez Grze
                        ...zmienilem ustawienie skrzynki...

-.-

Skomentuj

Czyli samo fizyczne przesuniecie skrzyni w inne miejsce bagażnika? Bo zmiana skrzynki za pierwszym razem dala mi wiele skojarzen, do zmiany skrzynki-litrazu, zmiany skrzynki-strojenia no i ZMIANA skrzynki - miejsce.

Skomentuj

poprostu wczesniej waliła w klape tak jak tu:

http://www.audiocar.pl/extras/galeri...a/zabudowa.JPG

a teraz jest głosnikiem i BR w gore.

Skomentuj

witam wszystkich. Skusiłem się i kupilem sobie ten głośniczek i jak na razie gra w skrzynce zamkniętej 35L, gra tak sobie, ale zdaję sobie sprawę, że zamknięta nie jest dla niego przeznaczona i dlatego bedę musiał zrobić BR. Z wcześniejszych wypowiedzi wynika, że BR powinien mieć 10 cm śr. na około 25 cm dł. i tak zastanawiam się czy nie skaszanię sobie skrzynki tym BR, czy zagra to jakoś w 35L, muza głównie rock i pop rock napędza monacor HPB 604, 200W w mostku. Czy może ktoś mi wyjaśnić o co chodzi z tym strojeniem 40hz, 42 ...36 itd, czy stroi się dlugością BR czy na wzmaku?. Może ktoś ma ten glośnik w tej pojemności z BR to chętnie posłucham uwag jak gra, czy ciąć dziurę, czy robić nową budę większą, choć nie za bardzo mam miejsce w bagażniku na większą skrzynkę. Jeśli bym robil BR to muszę niestety robić otwór z boku, bo z przodu nie ma miejsca i jak to się ma do tak małej budki (z boku BR)? i jak sprawuje się ten głośnik w cięższej muzie?

PS jak wrzuciłem param. głośnika do programu, to wyszło mi właśnie 35L freq 42 Hz i rurka 10,2 na 31 cm :-O

Skomentuj

GTL14, poszukaj deko :) Z tego co sie orientuje to powinien do twojej muzyki radzic sobie w tej skrzynce. Daj mu tylko strojenie około 45 hz. Stroisz bass reflexem. Dajesz własnie przy symulacji tą czestotliwosc i litraz paki i wtedy podaje ci progarm wymiary BR. To gdzie umiescisz br nie gar roli (no chyba ze dasz go w podłoge :P )

W razie skuchy zganic mnie i zakopac

Skomentuj

GTL14, poszukaj troche, troche wlasnej inicjatywy... ludzie...

Skomentuj

bedzie grał w 35 spokojnie ;] tak jak maxi mowi 45hz to jest to dla niego jak zrobisz na 40 to bardzo po glowie daje br moze byc spokojnie z boku :)

Skomentuj

dzięki, jak zrobię to napiszę coś jak gra

Skomentuj

Witam!

a ja juz ponad tydzien mam Ap pozyczonego od kumpla , chodzi caly czas pod hexfetem .
                                        Jednak zmienilem mu strojenie z 42Hz na okolo 47Hz , bardziej mi odpowiada.

Troszke zmienialem zdanie co do Ap ,
                                        Gra glosno , jest piekielnie wytrzymaly i mocny , od czasu do czasu zejdzie w miare nisko , wali w klate bez pardonu .
                                        ale wg. mnie do rocka sie nie nadaje , aczkolwiek nie duzo mu brakuje , tzn. moze inaczej ,w wiekszosci rocku sprawdza sie , ale na naprawde szybkich kawalkach troszke sie zgubi , wybrzmiewa jeszcze gdy zaczyna sie juz cos innego grac .
                                        Najlepiej spisuje sie HH , techno , d'n'b , dance

pozdrawiam!

Skomentuj

proste kawał z niego głośnika dobrego ;] jak za ten kesz :P

Skomentuj

Czaruję...
                                          X