Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Chwila prawdy-GDN-30-300-4-AP

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Virus_No9, pewnie za mała średnica br daje o sobie znać ;]
    michone, przy szeregowym nie mają 2 (równoległe) tylko jakieś 7 - 8R ;]

Skomentuj

nie jest to dzwiek dobiegajacy z wylotu tylko z przodu glosnika, slychac go jak sie ucho przystawi. michone chyba troszeczke mnie oszukujesz Ze mam mało postów "nabitych" nie znaczy, ze nie umiem nic zrobic

Skomentuj

nie oszukuje tylko sie pomylilem :P zawsze mi sie to mylilo :P ktore jest ktore :P ale sproboj podlaczyc tak jak ja napisalem kazdy do osobnego kanalu bo ten wzmak ma 500rms dla 4 ohm a glosniki w szeregu beda mialy 600 przy 8 ohm wiec stracisz troche mocy choc moze to na jdeno wyjdzie :P a moze jak ktos wyzej napisal ze cewka ociera o nadbiegunnik

Skomentuj

Ja nie wiem ale wyglada na to że STX kiepsko sprawdza głośniki po złożeniu, albo nie poważnie traktują klienta, pierwszym razem jak przysłali AP co przy większych wychyłach cewka wyraznie tarła o nabiegunnik. Po reklamacji naprawili głośnik jak napisałem nic nie trze, ale odpowiednio naciskając membrame i powodując przekoszenie cewki słychac jak ona obciera. Taka mała uwaga, przydałoby się podwójne dolne zawieszenie, miejsca jest wystarczająco, może być tak że po czasie zacznie coś obcierać, jak zawieszenie się wypracuje.

Skomentuj

mi w stxach zawsze cos obciera jak wciskam reka,ale w muzyce nic nieprzeszkadza.

Skomentuj

Pod miernikiem glosnik pokazuje 2,3R , wiec po podlaczeniu szeregowym bedzie to kolo 5R, duzo nie ucieka mocy:)
              2 raz odwalaja lipe w stxie. Jak zamówiłem jakiś czas temu GDN-30-300-4AE (estradówki) to druciki łaczace cewke z tymi punktami mocujacymi kable, uderzaly o membrane i strasznie kisilo dzwiek:/ podłożyłem spore kawałki gabki, narazie jest ok, ale nie dostały jeszcze porzadnie po tyłku bo byl post.

Skrzynka z tymi AP juz jeździ w fiacie 600:) i nie slychac tego dziwnego dzwieku, ale fakt jest faktem ze cos im dolega:/

Skomentuj

o! w koncu ktos z tą samą wadą co u mnie ;] A wierzyc mi nie chcieli.. ;>

Mowie o tych drucikach klekoczacych o membrane -> mialem w gdn32-300 i 32-150..
                podklejenie taśmą pomogło i jest dobrze, tylko dlaczego oni sami nie moga ich przykleic centymetr wyzej !?

pozdr

Skomentuj

ja jak do nich napisałem o tym problemie to w ogóle nie raczyli odpisac, wiec ich olałem i sam sie tym zająłem

Skomentuj

Pod miernikiem glosnik pokazuje 2,3R
                    hmm.. to jest rezystancja cewki nie impedancja, chyba wiesz czym sie różoni rezystancja od impedancji :>

Patrząc na charakterystyke impedancji gośnik ma średnio 3ohm zreszto i tak charakterystyka zmienia sie w funckcji czestotliwości to jeden grzyb :]

Tak jak michone, napisałe pobaw sie i podłącz kazdy głośnik pod osobny kanał albo najlepiej wyżuć jeden nie bedziesz miał prblemu z polaczeniem, miejscem a mocy to mu napewno wystarczy

umberto, jak tam testy głośnika jakieś nowe spostrzeżenia, ciekawostki??

Skomentuj

Apropo ocierania. Tak samo miałem z GDN27-150-4sc.Przy mocnym wduszeniu membrany ewidentnie ociera cewka o nabiegunnik.Na 4 sztuki tylko jedna tak miała. Jednak na szczęście nie przeszkadza to w ich użytkowaniu.

Skomentuj

trzeba by pogadac z stxem,ale to SW musialby zrobic...

Skomentuj

Może to wina wąskiej szczeliny ?
                          Ja tak mam z 18sw :)

Skomentuj

Wiem czym sie różni:) Tak czy inaczej mysle, ze carpower daje tym 2 głośnikom odpowiednia moc:P

Po świetach zobacze co tam sie dzieje dokladniej z tymi głośnikami, moze sie "dotrą" i bedzie OK, zobaczymy. Narazie graja, koleszka zadowolony, wiec nie trzeba psuć

Skomentuj

Zamieszczone przez Virus_No9
                              (...)moze sie "dotrą"
                              Albo sie zatrą ;p
                              low-END

Skomentuj

Od 3ch stron same pierdoły piszecie ! :PP

Już niedługo planuję zakupić AXX 1515, wujaszku umberto, od razu do Ciebie frunie i mi ładną recenzje napiszesz porównując do stx'a AP i BSW 154 II ok ? Jak będzie klapa to głośnik zostanie sprzedany u mnie miejscowym dresom.... :PP

Skomentuj

Dajcie spokój tym "wduszaniom" membran.
                                  To chyba normalne że przy takim manewrze powodujemy przekoszenie się całości i musi coś obetrzeć.To nie bsw z podwójnym dolnym zawieszeniem.
                                  Sprawa jakości AP przynajmniej u mnie jest niepodważalna,nic nie puka,stuka i nie charczy.A po tyłku dostaje ostro.
                                  Wspominane pukania w okolicy membrany to dość często niewidoczna nieszczelność na połączeniach śrubowych kosz-obudowa.Bardzo ciężko to zlokalizować a objawia sie właśnie takim jak gdyby pukaniem.Choć nie twierdze definitywnie że to akurat to.
                                  Spotkałem się i to juz niejednokrotnie że wielu ludzi psioczyło na głosnik marki X że brzęczy,że charczy.W 99 przypadkach na 100 była to wina niedokładnie wykonanej obudowy,niedbałego uszczelnienia czy zbyt lekceważąco zamontowanego portu a nawet głośnika.
                                  W tym przypadku mamy doczynienia z niezłym osiłkiem i jeśli budka pod niego nie jest zbyt solidna to on właśnie nam bezczelnie to wytknie.

Skomentuj

hehehe u mnie tak bylo z BSW. bude zrobilem zaje**** solidna wzmocnienia, klej, sylikon i masa wkretow, normalnie bunkier, po zapodaniu wiekszej mocy slyszalem odglosy ktore mnie przerazily... jekies trzaski, z membrany, furkotanie... myslame ze uszkoczilem gada, (podobnie zachowywal sie 27/170/8 z odklejonym dolnym zawieszeniem:> ale odkerecilem i na frezie zobacylem mala nierownosci, wyszlifowalem, podwojna uszczelka i na 5mm srubach przykrecilem go dosc stanowczo;] ... teraz nie ma mowy o zadnych przydzwiekach;]

Skomentuj

co do tego obcierania to sie zgodze , u mnie stx 27-150-4SS tez tak ma , chociaz przy normalnym sluchaniu muzy nic nie slychac, lecz ten AP nic nie obciera nawet na duzych wychylach , oczywiscie recznie, .

Co do mojej starej recenzji 2 stryny wczesniej , to faktycznie umberto mial racje i reszta tez.

Bylem wczoraj u kolegi wlasnie tego co ma te dwa Ap , teraz siedza w nowych budach 37L @45Hz z br- 11cm , niestety nie wzialem hexfeta swojego , ale kolega mial podpiete je pod wzmaka na tranzystorach - 80W na kanal , i przyznaje , ze oplaca sie go kupic, Bas teraz chodzi super, mimo wysokiego strojenia potrafia zejsc naprawde nisko , i sa glosne, ale trzeba je ciac , bo sie dra jak nie wiem co , przez ch-ke ktora jest dosc poszarpana w kilku miejscach.

jak na te 80W to daja ladnie, choc wychylenia sa minimalne potrafia zatrzasc pokojem, wczesniej w budach 46L i byle jakim strojeniu to byla kicha, teraz ok

polecam ten glosnik kazdemu , bedzie na pewno zadowolony, jest przedewszystkim "niezniszczalny" mechanicznie , i moc rzedu 500W przyjmuje ze spokojem.

Pozdrawiam!
                                      miki- powiedz mi obiektywnie jak chodzi stx w porownaniu do bsw ? tylko prosze obiektywnie ......

Skomentuj

zaczne od tego ze i tak w tych 46l gralby spoko, kwestia strojenia...
                                        no 80w to na nich nawet wrazenia nie zrobilo przy 200pokazuje swoja klase. ]
                                        a te wychylenie to pewnie to wielkie zawieszenie cie zwiodlo. AP nie ma wielkiego wychylu. no na 500watch nie testowalem wiec nie wiem jak by sie zachowal... hehe
                                        co do porownania to powiem Ci tak. do auta AP do domu BSW ;p to zupelnie inna klasa. bsw jest bardziej muzykalny.
                                        co chcesz dokladnie wiedziec?;p

Skomentuj

hehe , kurcze, przeciez ja pisalem o ap wczesniej ze go testowalem na hexfecie 500W dostawal wychylenie bylo z 2,5cm , mi tutaj po prostu chodzilo o to ze juz przy tak malym wychyleniu na wzmaku 80W , potrafi zatrzasc chata,

ze jest muzykalny to wiem , ale co przez to rozumiecie wszyscy ?
                                          chodzi mi o to jak on gra ten bsw ? nizej schodzi od stx-a ? jest glosniejszy od stx-a w pasmie ponizej 100Hz ? jakie ma wychylenie przy 300W ten bsw :) ?

o takie informacje mi chodzi :)

Pozdrawiam!

Skomentuj

Czaruję...
                                          X