Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Chwila prawdy-GDN-30-300-4-AP

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

a bsw 154 II ? wyczytałem na forum ze od 30 hz luźno... prawda? :)

Takero,mowie ze wolalbym bsw,bo niechce ciagle siedziec na stx,bsw jest wiekszy i sprawdzi sie lepiej w wiekszych pomieszczeniach,przynajmniej tak uwazam,ma takze wyzszy spl,i wygląda ładniej(oprocz pianki)
    Pozdrawiam

Skomentuj

mowie ze wolalbym bsw,bo niechce ciagle siedziec na stx
      dla mnie ważne jest jak głośnik gra, a nie jaką ma naklejke ...

Skomentuj

Takero,wiedziałem ze to powiesz,caly czas mam stx,wole teraz cos innego,co nieznaczy ze stxy sa złe,w dodatku ten glosnik gra dobrze od 40 hz,bsw nizej prawda? przydaloby sie troszke zejscia...

Skomentuj

Tasior, bsw owszem.Ale wiele zalezy jak "ustawimy" suba.Chodzi mi tu o strojenie bo za pomoca niego można w pewien sposób wpływać na charakter brzmienia.Jedynie trzeba pamiętać aby nie wjeżdżać w ostre górki pików rezonansowych.
          Ja osobiście 154-ce podciąłem skrzydła od dołu strojeniem bo mi sie nie podobało.Co nie znaczy że od 30Hz nie jedzie,jedzie spokojnie ale nadałem charce łagodniejsze i nieco wcześniejsze opadanie.Brzmi bardziej naturalnie.

Skomentuj

STX'a tez da się zmusić do niskiego zejścia - niestety kosztem dynamiki. umberto właduj teoche piasku bo ja zanim znajde czas to ruski miesiąc minie :P

Skomentuj

Ciekawe jak wypadna AP vs 104II albo 124II

Skomentuj

hehe chyba cw1002c przejdzie na emeryture albo trafi do domu.... ale nie szybko [finanse:(]

Skomentuj

screws CW juz dawno powinien przejsc na emeryture :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Maxi
                    screws CW juz dawno powinien przejsc na emeryture :)
                    ale ja mam sentyment do tego glosnika... . [i brak kasy na audio.... ]

Skomentuj

co do Cw,slyszalem ze cw kladzie stxa 32 150 8 ss,czy to prawda?

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
                        co do Cw,slyszalem ze cw kladzie stxa 32 150 8 ss,czy to prawda?
                        Nie wiem bo nie slyszalem tego stx-a ale CW gra naprawde poteznie [bynajmniej jak dla mnie].
                        --------------------------------------------------
                        Masz racje Elmer. sorki za zejscie z tematu.
                        Zeby wrocic do tematu to uwazam ze ten AP napewno zagra duzo glosniej niz CW :P.

Skomentuj

Temat jest o GDN-30-300-4-AP a tu rozmowa a alphardach lub innych modelach stxow etc etc.

Ktos to w przyszlosci bedzie czegos szukac o tym glosniku to znajdzie tylko tyle co napisal sam autor w kilku postach sposrod kulkudziesieciu.
                          Mnie to osobisice nie odpowiada, bo sytuacja taka zaczernia tlyko właściwy obraz rzeczy.

Skomentuj

Osobiście czekam na film umberto - jestem ciekaw co ten głośnik potrafi.

Skomentuj

elmer, jeśli będzie więcej danych, testy w paru budach, odsluchy i to najlepiej z paru "źródeł" to temat przykleje i usunę zbędne posty więc bez obaw ;]
                              Myślę że AP wart jest tego :)

Skomentuj

Wychodzi na to że AP ma 10mm nabiegunnika, to by wyjasnialo co nieco, cewka jest krotka 16,2mm, duza czesc cewki jest zanurzuna w polu magnetycznym BL jest przyzwoity jak na takie Re. Takie troche estradowe przekombinowanie, stąd spora efektywnośc. Zapowiada sie ciekawy wooferek, namowilem kumpla żeby go kupil, zobaczymy na co go stać

Skomentuj

coolombo, dobrze się składam,ja walczyłem z pomiarami ale chyba mam jakiś anty aukustyczny komp,wciąż sa jaja i to co przedstawiają charki zmusiło by przedszkolaka do śmiechu.Nie wiem czy nie mam szczęscia czy jak,choć Sound Wave też w mój sprzęt zwątpił i swój przywoził.
                                  Jak na razie jestem dosłownie bezradny,cuda mi wychodzą,szkoda że nie moge zrobić screena z mojego ucha

Ale to wcale nie jest powodem aby dołowac tytułowy woofer.Jest naprawde za dobry na taką krytyke.Jutro zrobie ostatnie podejście z pomiarem,jak nie to sznurek i pa pa diyaudio...

Skomentuj

Spokojnie, wstepnie mozemy sie podpierac harką parametrami, ale zeby okreslic co głosnik jest wart trzeba posluchac Już nie mogę sie doczekać napędu nie będe mu żałował jak dostanie 400W napewno szybko się rozrusza

Skomentuj

Cześć. A przy wzmaku 150W warto montować ten głośnik czy lepiej rozejrzeć się za czymś innym?

Skomentuj

Jaki to wzmak ?

Skomentuj

To jest samoróbka na tranzystorach bipolarnych.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X