Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Chwila prawdy-GDN-30-300-4-AP

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

muzykalnosc to dla mnie jak najwierniejsze odwzorowanie utworu, oddanie wszystkich szczegolow tak jak kompozytor/autor wymyslil i zrealizowal. bez przeciagania, podbarwienia i bez monotonnosci, gra bardzo zroznicowanym basem tylko tam gdzie ma byc.
    jesczez za;ezy ktore modele chcesz porownac, mam nadziejej ze 12cali
    no i zejscie jest na korzysc jednak bsw, spl tez, wychylenia x max'a nie pamietam ale jest nie male mam czasem wrazenie ze ten niebieski ludzik chce wyskoczyc;p
    ogiolnie bsw lepsza jakosc i klasa do domu polecam. a do auta cbralbym jednak ap

Skomentuj

spl tez
      SPL chyba nie :)

Skomentuj

no jak nie?
        ap ma 91,1400 db
        a 124II ma 93.5 db
        ;p

Skomentuj

moze umberto, podzieli sie nowymi spostrzeżeniami o AP bo teras to całkiem przewrócił mi świat do gory nogami :]

Skomentuj

mIKI, to nie jest napięciowy ?:)

Skomentuj

ravemaster podaje napieciowy.

Skomentuj

Różnice w spl pomiedzy BSW a AP są kosmetyczne.
                Co do jakości to wole BSW taki bardziej wstrzemięźliwy nie pozwala sobie na brak kontroli, definicja basu jest lepsza, AP miejscami walnie mięchem, niektórzy lubią taki bas, kwestia gustu. Na lepsze przetworniki trzeba wydać już sporo kasy, a różnica jakości w stosunku do wydanej kasy niewspółmierna.

Skomentuj

tyle że AP jest 2 x tańszy od BSW :)
                  No i ładniejszy jest ;]

Skomentuj

Witam!
                    teraz rozumiem co to jest muzykalnosc,
                    spl , fakt ruznica kosmetyczna,
                    a do do Ap faktycznie , nie testowalem go wczoraj dlugo , ale to co mi utkwilo w pamieci to to co mowi coolombo, od czasu walnie naprawde pozadnym miechem jak na 80W ,
                    miki , tak tak, chodzi mi oczywiscie o 12' w porownianiu do stx 30 300ap ,
                    ciekawi mnie czy faktycznie jest tak jak mowicie, bo z tego co czytam to wlasnie taki glosnik poszukuje, tzn. mam w planach na wakacje zrobienie takiego suba, wzoruje sie na basie gdn-a 30/120/1 z moich zeusow , bo super naprawde gra , zapewne zaraz mnie zbesztacie za to co napisalem teraz , ale jesli ktos nie slyszal tych tonsilow w akcji pod hexfetem to lepiej zeby sie nie wypowiadal , i od razu wpadl do mnie na odsluch , taki jeden przyjmuje w zeusie do 250W w impulsie , i nic sobie nie robi , w sumie idzie na kolumne 500W < do 46V na wyjsciu dochodzi momentami na basie >

. bas jest szybki , nie meczy, demon piekiel to nie jest ale do 30Hz schodzi cala kolumna, i taki gdn jest na podwujnym magnesie , co eliminuje mozliwosc udezenia cewka od nabiegunnik ,stx tez ma podwujny magnes , ciekawe w BSW jak wysoki jest magnes i jak wysoka jest cewka , ?

pozdrawiam!

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                      tyle że AP jest 2 x tańszy od BSW :)
                      No i ładniejszy jest ;]
                      Co jak co wole BSW, chociażby z tego względu że jakość wykonania jest o niebo lepsza i podwójny dolny resor wróży długotrwałe bezawaryjne działanie STX zraził mnie na samym początku, widac że odwalają popeline, poprawili coprawda wade, ale pierwszego wrażenia nic nie zmieni.
                      A czy 2x droższy to zależy gdzie kupujesz, w tej chwili BSW124II kosztuje u sąsiadów jakies 57Eu z przesyłką :P

Co do wysokości cewki i nabiegunnika to wszystko jest podane na stronie producenta, 12cali ma 8mm nabiegunnika i 18,8mm wys. cewki, średnica 63mm. Nie ma się co martwic że cewka walnie o dno, zdarzały się już różne sytuacje, membrama wychylała w sumie napewno na 3cm p-p i nic sie nie stało, zawieszenie jest tak skonstruowane że naprawde ciężko uszkodzić go mechanicznie, prędzej pewnie spali się cewka od zbyt dużej mocy. Jak będe miał chwile to pomierze wysokosć magnesu i dolnego nabiegunnika, orientacyjnie będzie mozna zobaczyć jak głęboka jest szczelina.

Skomentuj

coolombo, nie mówie że AP jest lepszy bo jest tańszy,
                        tylko że dla niektórych możę być bardziej zachęcający :)
                        Nie trzeba go modować wizualnie żeby jakoś wyglądał,
                        kosztuje 150zł, a dla kogoś kto dotychczas korzystał z subów
                        z zestawów komputerowych i pseudo kina domowego to
                        oferuje niesamowitą jakość :)
                        I przede wszystkim świetnie spisuje się w wozie, tam jego
                        charakter jest jak najbardziej na miejscu :)

Skomentuj

Zależy kto co lubi i jakiej muzyki slucha jesli ktoś chce miesko i w tym wyapadku podkreślenie basu to AP będzie dobrym wyborem

Skomentuj

teraz to zglupialem , czyli AP ma wiecej miesa od BSW ? ja bylem pewny ze BSW daje wiecej miecha . :/

Skomentuj

AP ma więcej mięcha, a bsw gra bardziej "kulturalnie"...

Skomentuj

Witam.jest to moj pierwszy post. chcialbym prosic o pomoc. chce sobie kupic ten glosnik do samochodu (VW Golf III) i zabudowac go w skrzyni (oczywiscie BR) problem jest w tym ze kompletnie jestem zielony jesli chodzi o car audio (ogolnie o audio) i nie wiem o jakich wymiarach mam zrobic ta skrzynie. Bylbym baaardzo wdzieczny jesli ktos kto posiada wlasnie ten glosnik moglby udostepnic mi wymiary skrzyni oraz bass reflexu.

pewnie zaraz ktos mnie pojedzie ze chce gotowego, ze sam nic nie popracuje ale naprawde gdybym mial wiecej czasu to moglbym probowac ale w mojej sytuacji ciezko poswiecic wolne chwile na spedzanie czasu w garazu. wiec jesli ktos ma takie wymiary to bardzo bym prosil. pozdrawiam wszystkich

aha jesli chodzi o wzmacniacz to planuje go zasilic jakims blaupunktem 300-350Watt, wydaje mi sie ze jest to w miare dobry sprzet jak za ta cene.

Skomentuj

zygo, jakbyś się wysilił i poszukał na forum to znajdziesz....

Skomentuj

zygo ja wsadzilem koledze ten glosniczek do golfa III. napisz na gg albo priva to sie jakos dogadamy...

Skomentuj

to po dlugich przemysleniach jaki litraz najbardziej odpowiedni i strojenie ?

Skomentuj

Ale z Ciebie leń :) Było pełno tego na forum :]

Zrób 40-45 l strojone na 45hz :) I gra fajnie bo montowałem z kumplem do golfa II :P

Skomentuj

No umberto, czas wyciagnąć od Ciebie troche informacji :]

Rozpoczoles o budki 40l i strojenia 36Hz, jak wyglada sprawa z mniejsza buda, bawiłes sie cukrem??? Padly tutaj propozycje budy od 36 - 45l i strojenia odpowiednio 36Hz - 45Hz. Na czym staneło u Ciebie przy odsłuchach??

Docelowo ma to grać w Passacie kombi, a to jednak troche miejsca do nagłośnienia jest. Paka nie jest niczym zasłonięta (zadna roletą czy innym). Zasilać to będzie Carpower HPB-602.

Wiadomo,że najpewniej skonczy sie na odsłuchach i zabawie ze strojeniem wg upodoban kolegi, ale chetnie poznam Twoje zdanie na czym zakonczyles zabawe z AP a i mnie bedzue latwiej zaczac zabawe z testowa buda i ust wzmaka...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X