Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zestaw elementow (KIT) do uniampa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak Wam się podoba moja profesjonalna obudowa do Uniampa? :smile:

Skomentuj

Ehe, profesjonalna to ona jest.. trzeba przyznac

Skomentuj

najlepsze sa super haj-endowe gniazda na tylnym panelu)

Skomentuj

mIKI, bardzo się starałem. Męczyłem się z tą obudową aż... 30min :grin: Miałem wątpliwości jaką zastosować gałkę do regulacji głośności.

Skomentuj

czy zamiast 47uF/63V mozna zastosowac kondensatory na 50V?

Skomentuj

Bekcs eKm, jeżeli w rozpisce jest 63V to tylko takie można stosować. Chyba, że wyraźnie jest napisane 50V.

[ Dodano: 2008-08-12, 19:48 ]
              Zresztą część kondensatorów 47uF może być na 25V a reszta na 63V.

Skomentuj

to w takim razie dlaczego te po 10000uf wystarcza na 50V a cztery z tych po 47uf musza byc na 63V?

Skomentuj

Bekcs eKm Jak masz trafo 2x35V jałowo to możesz dać kondensatory o napięciu 50V.

Ten temat powinien być już dawno zamknięty..... ( zestaw elementow (KIT) do uniampa )

Skomentuj

a czy jest sens kupic takie kondensatory http://www.allegro.pl/item413843016_..._seria_fw.html ?

Skomentuj

Bekcs eKm, jesteś fanem GC ?? :lol:

Skomentuj

Bekcs eKm To już od Ciebie zależy jakie użyjesz kondy :)

Skomentuj

masz na mysli gainclone'a? zbudowalem jednego ale raczej nie za bardzo przypadl mi do gustu ;p a nad tymi kondami sie zastanawiam bo z tego co czytalem to wydaja sie byc dobre no i ladnie beda wygladac na tym czarnym pcb ;d

Skomentuj

Bekcs eKm, będą w Uni tak obrócone, że nie będzie widać, że to nichicon. Daj "se" spokój :)

Skomentuj

Juz w sasiednim temacie Ci napisalem ze te kondensatory sie nie nadaja. Skup sie najpierw na tym co pasuje do PCB a potem szukaj haj-endowych parametrow. Jeden ma za duza srednice a drugi mniejsza co nie pzreszkadza ale wyprowadzenia ma 12,5mm a nie 10mm nawet jak sie go wepchnie bo bedzie to fatalnie wygladac.

Skomentuj

Zamieszczone przez MariuszElektro
                                Ten temat powinien być już dawno zamknięty..... ( zestaw elementow (KIT) do uniampa )
                                wcale nie - mam jeszcze 3 zestawy wolne :P

Skomentuj

A nie czasem dwa, bo ja pieniążki za mój zestawik wysłalewm kilka dni temu :>

Skomentuj

Zamieszczone przez CaMIkaZEe
                                    A nie czasem dwa
                                    nie, jeden :P
                                    a od ciebie pieniedzy nadal niemam :/

Skomentuj

A ja muszę podziękować bo wczoraj gdy wróciłem późnym wieczorem, zmordowany z roboty, tajemnicza koperta z kitem uniampa w środku bardzo bardzo poprawiła mi humor :mrgreen:

Skomentuj

dzisiaj poszly paczuszki do przemo-lukasa, bawolka, i fike
                                        zostal tylko sechmet i gi
                                        no i jeden wolny zestaw

Skomentuj

Pawel S., nie no teraz mnie po prostu znokautowałeś tą wypowiedzią! To po co Ci pisałem na priva, że pieniądze już wyszły. Poza tym poszły 11go, więc w tym samym dniu, max następnego są. Wiem bo mam inteligo i mbank i nieraz przelewałem sobie między rachunkami. Daj maila wyślę potwierdzenie przelewu, a Ty sprawdź lepiej stan konta.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X