Słucham tego TDA8920B i porównuje.., niestety wysokie tony bardzo osłabione do linowych tda i to o 2 razy poza tym słychać je jakby z "kompresją" , efekt podobny do słabiutkiej MP3. Co dziwne wzmacniacz przenosi dobrze sinus do 20 khz bez osłabiania. Coraz mniej wierzę pomiarom , ludzki mózg + uszy jest nieoceniony , znacznie czulszy.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wzmacniacze w klasie D?
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez Profesjonalista Zobacz postawysokie tony bardzo osłabione do linowych tda i to o 2 razy poza tym słychać je jakby z "kompresją" [...] ludzki mózg + uszy jest nieoceniony , znacznie czulszy
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Profesjonalista Zobacz postaWedle pomiarów Philipsa w nocie katalogowej
Skomentuj
-
Ciekawa kostka w mostku ponad 150W, przy cenie 19pln niezła alternatywa dla mostka tda w subie :)
Zamieszczone przez Profesjonalista Zobacz postaWedle pomiarów Philipsa w nocie katalogowej nie widać, ja nie mam laboratorium.
Skomentuj
-
Dławiki toroidalne z zestawu AVT, całość pobiera tyle prądu ile powinna żadnych niepokojących objawów akustycznie nie stwierdzam. Znajomy ma gotowy mini wzmacniacz(z ebay'u) na nieznanej mi kości ale nie jest to tripath i też po testach odsłuchowych słychać że mocno osłabiona jest góra pasma.
Mój TDA8920B pracuje na 300khz może to za mało jak poodobieństwo do liniowca ?
Zbig, elementy są takie same jak w nocie katalogowej, brzmi on jak stary lampowiec. Szkoda że nie słyszałem tripatha, tam podobno do 1,5 Mhz taktowanie dochodzi.Last edited by Profesjonalista; 25.02.2011, 17:46.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Profesjonalista Zobacz postaSuper, będę czekał na spostrzeżenia.
Jak priorytetem jest jakość nie rozmiar to lepiej pozostać przy klasie AB. Przynajmniej na razie.
Skomentuj
-
Tylko że Irek nie udostępnia dokumentacji swojego D-AMP'a. Szukam czegoś na łatwodostępnych scalakach i dość tanich. Oczywiście mógłbym zrobić coś z IrAudAmp'a, ale będzie problem z "egzotycznymi" scalakami typu IR2011 itp. Nawet jak są to po 30zł/sztuka :| Niby nie dużo, ale wole coś tańszego (jak uwale np IR2110 czy IRFxxx to pójde i kupie nowe bo są jeszcze w "rozsądnych" cenach)
---------- Post dodany o 12:47 ---------- Poprzedni post o 12:46 ----------
Mam kilka sztuk IR2110 oraz LM311. Może dałoby radę coś z tego zrobić ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez sebxx4 Zobacz postaNie moge nigdzie znaleźć żadnej dokumentacji do jakiejś konstrukcji class d na PFM
Skomentuj
Skomentuj