Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Karta muzyczna do pomiarów.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Najlepiej zero :-) Latencja musi być przede wszystkim stała, na ile opóźnienie ma wpływ nie wiem, niech się wypowiedzą mądrzejsi.
    Ja u siebie na integrze w lapku na IDT HD mam 6,4ms.

Skomentuj

Ja przed zainstalowaniem Asio miałem latencje rzedu 28ms, po zainstalowaniu spadło do ok 1,5ms. kolosalna różnica

Skomentuj

Jak to zmierzyłeś?

Skomentuj

na impuls spójrz np. w Arcie.

Skomentuj

Przy pomiarach MLS latencja nie przekracza 5ms

Skomentuj

Witam,pozwolę się podłączyć pod temat. Mam pytanie odnośnie karty e-mu 0202, czy będzie działała z win7?

Skomentuj

Ok działa, właśnie słucham przez nią muzy.

Skomentuj

AUDIOTRAK MAYA U5 nada się?

Skomentuj

W SW U5 ma zmienna latencje

Skomentuj

W sw przy kalibracji na nagrywaniu. w okienku z sygnałem zarejestrowanym, przedtem pokazywało mi od 28ms, po zainstalowaniu ok 1,5ms, choć wczoraj znowu mi pokazało ok25ms. dziwne to. Też nie daję głowy czy taki sposób jest wiarygodny

Skomentuj

Jaką polecacie tanią wielokanałową kartę na USB obsługującą ASIO?

Skomentuj

Niedawno kupiłem Asus Xonar U7, fabrycznie obsługuje ASIO.

Skomentuj

Może być ciekawa karta szczególnie jeżeli cena spadnie do 200zł. Dziwnie trochę wygląda sprawa z pasmem przenoszenia, dlaczego tylko do 30-40kHz przy próbkowaniu 192? Druga sprawa, to czy ASIO faktycznie się opiera na dodatkowych sterownikach czy tylko na wspomaganiu WDM jak ASIO4ALL?
                            Na razie bardzo ciekawa propozycja i alternatywa dla Creativa.

Skomentuj

Zamieszczone przez tomix Zobacz posta
                              Dziwnie trochę wygląda sprawa z pasmem przenoszenia, dlaczego tylko do 30-40kHz przy próbkowaniu 192?
                              Praktycznie kazda karta muzyczna tak ma. Filtr wejsciowy jest nastrojony zeby przenosil pasmo akustyczne, bo wiecej nie musi. Probkowanie daje mozliwosc szerszego pasma ale to nie sprzet pomiarowy i nie jest to wykorzystywane. Podobno niektore karty potrafia siegnac 50 czy 100khz.

Skomentuj

Czy karta zintegrowana polaczona optycznie z dac sie nadaje czy nie do pomiarow glosnikow w sw? Czy jakosc karty tak polaczonej jest wazna?

Skomentuj

a po co ten dac?
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jako sekcja analogowa karty dobrej jakości. Karta to standardowy raczek wiec slabo, po pomiarze w holmimpulse kolumny udalo mi sie dojsc do 25 khz na wstedze i nagly spadek w dół :( musz nauczyc sie programu SW i zbadac swoj sprzet
                                    Last edited by wydra9; 21.05.2014, 23:34.

Skomentuj

Ludzie, ale Wy kombinujecie jak kon pod gore. Nauczcie sie korzystac nowych programow, ktore uzywaja nowej technologi, a nie jakies stare trupy SW. Mozecie robic pomiary w innym programie, a jak juz ma ktos cisnienie, to moze uzyc SW do projektowania zwrotnicy. Po co sie z tym softem palowac? Swiat komputerow troche ruszyl do przodu od czasu ostatniej aktualizacji SW.

Z pakietem Arta czy holmem bedzie dzialac praktycznie kazda, przyzwoita karta ze sterownikami Asio. Do tego zlozyc jig arta, ktory daje wieksza dokladnosc pomiarow i latwosc przelaczania miedzy pomiarem impedancji i czestotliwosci.

Skomentuj

Zamieszczone przez wydra9 Zobacz posta
                                        udalo mi sie dojsc do 25 khz na wstedze i nagly spadek w dół
                                        A po co Ci więcej, słyszych to..?

Skomentuj

Nie no nikt tego nie slyszy. Ja ogolnie uzywam holmi i nigdy co prawda nie bylo problemu przrz ten dac i przebiegi fazowe tezbyly sensowne

Skomentuj

Czaruję...
                                          X