Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.
Collapse
X
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaTak, tylko wtedy już nie będzie tak tanio, ponieważ musisz być VATowcem do wystawienia FV 23%.
To się fajnie mówi, że modushop drogi i lipny, ale prawda jest taka, że to co pokazałeś to obudowa żywcem wzięta od tego samego dostawcy co ma modushop. Przedniego panelu nie widzę dokładnie, ale szczerze to mnie w ogóle nie przekonuje, a nawet powiem, że jest co najwyżej średni. Tak samo jak już przejdziesz na legalny obrót - nagle okaże się, że nie będzie już tak tanio i w sumie to wyjdzie tyle samo co w modushop z obróbką.
Zostaw komentarz:
-
A miałem się nie wypowiadać.
Jaskiniowiec nie pisz głupot. Nie masz zielonego pojęcia jak wygląda kooperacja z PL. Nie jesteś pierwszy i nie ostatni, który stara się coś wytworzyć.
Jakiś czas temu pisałeś, że chińczyki zrobią rakietę Saturn za cenę samochodu Tata, a jakość będzie 2 razy lepsza niż Accu.
Piszesz, że zrobisz, lepiej taniej i w ogóle będzie super, ponieważ będziesz miał CNC i jakaś kooperacja z kimś. Bzdura na kołach. CNC to nie wszystko. Jakość materiału i odpowiednie certyfikaty jakościowe. Potem sam proces malowania proszkowego czy anodowania. No chyba że będzie tylko kolor czarny anody albo proszek strukturalny. Pisałeś że Brencik będzie coś tam robił. Tobie, wam wydaje się że jednym przebiegiem i jednym narzędziem zrobisz obudowę. Będą tak wyglądać jak w modu albo i gorzej. Albo na przykład dopracuj technologię na szczotkowanie paneli o innych kształtach niż płaskie płyty.
Tych Twoich dostawców i podwykonawców wymienisz 100 razy zanim dojdziesz do odpowiedniej jakości i powtarzalności. A w końcu się poddasz, ponieważ wykonanie jednej obudowy w firmie w DE, która specjalizuje się w tym i wykonuje dla 70% rynku audio, będzie kosztowało 2-3 tEUR. Z Twoją marżą będzie to kosztowało 4tEUR.
Skup się na jednym produkcie, dopracuj go, daj do weryfikacji rynku potem następne. Inaczej popłyniesz. Nie pisz o super trafach, że nie buczą i są super, ponieważ jak na razie zrobiłeś może kilka. Zrób 100 lub 1000 z zachowaniem tej rzekomej jakości.
P.S.
Dopracuj moda do 7100 i wspieraj Twoich klientów w ich mordęgach. Wydaje mi się że pozostawiłeś ich samych sobie. A całą robotę robią inni.Last edited by hi_aro; 21.12.2015, 12:09.
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez jaskiniowiec Zobacz postaElite co do faktur , firmę jednoosobową mogę zgłosić z dnia na dzień i praktycznie będzie mnie to kosztowało ok 200-300 zł miesięcznie . Resztę opłat mi uiszcza firma gdzie robię i to wcale nie małe składki, Na razie niczego nie opylam, tylko pokazuje projekty prototypów, także wyczekam do następnego roku do jesieni . Az się przygotuje .
Teraz już ma bardzo dobrze obcykanych podwykonawców, i większość części można robić na miejscu nie trzeba nic sprowadzać i kombinować , niestety kontaktów nie zdradzę, też tego nie wy-trzasłem znikąd .
To się fajnie mówi, że modushop drogi i lipny, ale prawda jest taka, że to co pokazałeś to obudowa żywcem wzięta od tego samego dostawcy co ma modushop. Przedniego panelu nie widzę dokładnie, ale szczerze to mnie w ogóle nie przekonuje, a nawet powiem, że jest co najwyżej średni. Tak samo jak już przejdziesz na legalny obrót - nagle okaże się, że nie będzie już tak tanio i w sumie to wyjdzie tyle samo co w modushop z obróbką.
Zamieszczone przez jaskiniowiec Zobacz postaZobaczycie ze ceny obudów będą na poziomie modu , tylko zz ta różnica że będzie to obudowa z pełna obróbka .Last edited by .3lite; 21.12.2015, 10:39.
Zostaw komentarz:
-
Elite co do faktur , firmę jednoosobową mogę zgłosić z dnia na dzień i praktycznie będzie mnie to kosztowało ok 200-300 zł miesięcznie . Resztę opłat mi uiszcza firma gdzie robię i to wcale nie małe składki, Na razie niczego nie opylam, tylko pokazuje projekty prototypów, także wyczekam do następnego roku do jesieni . Az się przygotuje .
Teraz już ma bardzo dobrze obcykanych podwykonawców, i większość części można robić na miejscu nie trzeba nic sprowadzać i kombinować , niestety kontaktów nie zdradzę, też tego nie wy-trzasłem znikąd .
Zobaczycie ze ceny obudów będą na poziomie modu , tylko zz ta różnica że będzie to obudowa z pełna obróbka .
Bardziej mnie interesuje robienie gotowych klocków dla audiofili niż zabawa w płytki - która już olałem na dobre . Jestem zdania jak pociągnąć to z grubej rury :) .
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez micha7n Zobacz postaoni zarabiają, i ty tego też za darmo robić nie będziesz, więc marża będzie podobna
Zostaw komentarz:
-
Tak zupełnie poza kwestiami finansowymi to biorąc w chinach jesteśmy skazani na "jeden wzór" by to było tanie
Gdzie tu niepowtarzalność i duch diy ?
Inna sprawa, że obudowy z modu zawsze wydawały mi się bez sensu. Płacić kupę kasy za "gotową" obudowę, którą i tak trzeba potem obrobić mechanicznie w dużym stopniu. Równie dobrze można ją wykonać własnoręcznie lub zlecić całość i wyjdzie to samo/taniej ... ale indywidualnie.
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez jaskiniowiec Zobacz postaMnie dziwi do teraz dlaczego nie chcieliście zrobić zbiorowego zamówienia na obudowy , kiedyś o tym pisałem że można zrobić .
Ja za swoją budę sumując wyłożyłem jakieś 2.5 tyś zł licząc obróbke anodowanie wskazniki gałki kolce nierdzewkę itd. Ale taniej bym tego nigdzie nie zrobił.
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez jaskiniowiec Zobacz postaTe wszystkie uniwersalne obudowy jak dla mnie to badziew .Zamieszczone przez jaskiniowiec Zobacz postaMam jeszcze taki projekt przy któremu jak przypuszczam oryginalny accu phase wypadnie blado . Kiedyś pokarzę
Zostaw komentarz:
-
Mnie dziwi do teraz dlaczego nie chcieliście zrobić zbiorowego zamówienia na obudowy , kiedyś o tym pisałem że można zrobić .
Zrobienie projektów, rysunków technicznych to dla mnie nie był problem . Przy tylu pcb jakie poszły w tej zbiorówce na tym forum, licząc że 1/3 osób zechciała by obudowy .
Można by w cenie ok 1200- 1300 zł + koszt radiatorów , wykonać obudowy z pełna obróbka ze wszystkimi elementami konstrukcyjnymi płytkami pomocniczymi do których wystarczyło by włożyć wasze złożone moduły i połączyć . I zapewniam ze w tej cenie żaden fabryczny sprzęt by temu nie dorównał . Te wszystkie uniwersalne obudowy jak dla mnie to badziew . Samo porobienie otworów itp uszkadza , rysuje te elementy . Odzew był żaden na tym forum . Ale jak to diy każdy składa działa sam .
Ostatnio oglądałem obudowę z modu za 2000 ts zł robiona na zamówienie, jakość mierna, dodatkowo total prymitywne to wszystko . Jedynie co maja fajne to radiatory .
Chodzi mi o cosik takiego , na razie w formie prototypu .
Do takich skrzynek muszę jeszcze zrobić projekty opraw po wyświetlacze ale takie które będą przedstawiać głębie wizualna . Oraz zaprojektować nowy specjalny układ do obsługi .
To jest tylko jeden typ razem powstaje 5 rożnych . Mam jeszcze taki projekt przy któremu jak przypuszczam oryginalny accu phase wypadnie blado . Kiedyś pokarzę :)
Potem wystarczy tylko uzbroić to wszystko w końcówki mocy .i składać i składać .
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez PaPel Zobacz postaGJ, skąd tak piękne wskaźniki ?
Wykonane samemu (jak diy to diy), za dawcę ustroju posłużyły jakieś chińskie wskaźniki z ebay.
Last edited by gi; 20.12.2015, 22:18.
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz postauuu panie na przesterze jedziesz widzę :P
Ze wskaźnikami muszę jeszcze powalczyć niestety by je dobrze wyskalować (mam nadzieję, ze będzie to w ogóle możliwe przy tej ich wielkości i tym sterowniku). :)
Zostaw komentarz:
-
Filmik (youtube mi zjadł oryginalne audio i zmiksował dziwnie, więc nie sugerować się jakością dźwięku), trochę więcej widać. Po nowym roku pewnie założę temat w gotowych.
Gra fajnie (ma wymienione opampy na 8820), wydaje mi się że ma sporo więcej basu niż uniamp/DSP-A1.
Muszę jeszcze wymienić kabelki między źródłem a wzmacniaczem bo jest aktualnie połączone jakąś tandetą ;-)Last edited by gi; 20.12.2015, 16:45.
Zostaw komentarz:
-
Let the fight begin. Trochę mało widać ale tak to jest cykać foty komórką po nocy ;-)
Yamaha DSP-A1 oraz Accuclone E-450 (obudowa a'la Onkyo M5000R)
Gra (bardzo dobrze z resztą) i mruga, wymaga jeszcze paru przeróbek, ale to już po nowym roku (czekam chociażby na nową wersję softu do sterownika, czy też nowy odbiornik podczerwieni).Last edited by gi; 19.12.2015, 21:10.
Zostaw komentarz:
-
ja też mam finał, ale i nową koncepcję więc z czasem oddam tego rodzynka w dobre ręce
https://www.youtube.com/watch?v=PvpJmRos5hU
Last edited by micha7n; 19.12.2015, 18:35.
Zostaw komentarz:
Zostaw komentarz: