Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• jamess8
    replied
    Tak jak obiecalem zrobilem swoją prasowankę, nawet dziala 😊
    Porowna sie do p-5000.
    Last edited by jamess8; 28.02.2016, 18:22.

Zostaw komentarz:

• skrybab
    replied
    Mam zestaw elementów oraz komplet PCB ze zbiorowego zamówienia do odstąpienia. Zapraszam na PW.

Zostaw komentarz:

• krojo
    replied
    Może ktoś przypomnieć wartość zobla? Pamiętam że w temacie gdzieś było ale nie mogę znaleźć.

Zostaw komentarz:

• jakubmierzejewski
    replied
    Witam,
    jest jeszcze możliwość zamówienia tego kompletu ?
    Bardzo mi na tym zalezy. Jakies pliki ktore moge wyslac do Merkar'a zeby mi wykonali takie plytki.

Pozdrawiam serdecznie
    JM

Zostaw komentarz:

• jaskiniowiec
    replied
    Dziwne , bo gościa nie kojarzę a tych traf zrobiłem raptem ze trzy sztuki, i mniej więcej wiem komu . Brak czasu , ale jak się ktoś uprze .
    Last edited by jaskiniowiec; 28.01.2016, 18:52.

Zostaw komentarz:

• .3lite
    replied
    Nie na temat...
    Wcześniejszy transformatory były nawijane ręcznie. Jak ten jest nawijany nawijarką, to oczywiście, że będzie dobry :)

Polecam się upewnić. Jak jest nawijany ręcznie, to nie brać, ponieważ to tylko proszenie się o kłopoty. Jak nawijarką, to jak najbardziej można brać.
    Last edited by .3lite; 28.01.2016, 13:55.

Zostaw komentarz:

• Micwoj
    replied
    Przecież on sobie nawijarkę kupił z Chin.

Zostaw komentarz:

• .3lite
    replied
    Nie na temat...
    Generalnie nie ważne kto stworzył transformator, czy to Jaskiniowiec czy ktoś inny. Nigdy w życiu nie wziąłbym transformatora o takiej mocy, który jest nawijany ręką. Przecież to proszenie się o kłopoty. Tylko maszyna, która z równym naciskiem nawija, jest w stanie porządnie to zrobić i nikt nie wmówi mi, że jest inaczej.

Zostaw komentarz:

• Birofil
    replied
    Zamieszczone przez dumek Zobacz posta
    może komuś zostało trafo z acu 450 odkupie
    http://www.audiostereo.pl/rozne-kost...0#entry3714206

Zostaw komentarz:

• dumek
    replied
    może komuś zostało trafo z acu 450 odkupie

Zostaw komentarz:

• szastal
    replied
    Nie na temat...
    Zamieszczone przez Trol. Zobacz posta
    mam wrażenie, że wokalista wyszedł z za zasłony :)
    Jak ci zacznie koks znikać wiedz że idziesz dobrą stronę

Zostaw komentarz:

• sylvek
    replied
    Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
    Spróbuj z rca do pre, z pre do koncowek i jeszcze jeden przewód z pre do masy głównego zasilacza.
    Polączenia mas z pre do końcówek trwalej połączone, np zakręcane ark.
    Pomogło, na jednym kanale jest 0 a na drugim 7,7mV.
    myślę że żle nie jest, muszę jeszcze sprawdzić bias ale mój miernik go nie wychwytuje.

Zostaw komentarz:

• Trol.
    replied
    Ja mam tak jak dzwiedziu pisze, dwie gwiazdy mas jedna na zasilaczu, druga sygnałowa na pre 408 i połączone ze sobą kabelkiem, żadnych problemów z brumem.

Zamieszczone przez Trol. Zobacz posta
    Tylko mam taki problem jak podłączam pre i kręcę szybko potkiem to głośnik niskotonowy 'pływa' i DC na wyjściu szaleje. Bez różnicy czy jest podpięte źródło czy nie ma. Bez podłączonego pre wszystko jest OK. Zmniejszyłem wzmocnienie temu pre i jest trochę lepiej.
    Zmniejszyłem jeszcze bardziej to wzmocnienie, teraz są rezystory 130ohm, i jest w miarę ok, prawie nie skacze DC i takie wzmocnienie dobrze się u mnie zgrywa z potkiem 100k
    Co ten Accu robi z '10 AWX to głowa mała Można odkręcić volume ile się chce, a wzmacniacz gra swoje, uniamp już dawno dostawał przesteru, a tutaj pełna kontrola
    Ogólnie nie ta liga mam wrażenie, że wokalista wyszedł z za zasłony :)

Zostaw komentarz:

• dzwiedziu
    replied
    Spróbuj z rca do pre, z pre do koncowek i jeszcze jeden przewód z pre do masy głównego zasilacza.
    Polączenia mas z pre do końcówek trwalej połączone, np zakręcane ark.

Zostaw komentarz:

• sylvek
    replied
    Mam podlaczone tak.
    Masy wejsciowe z RCA do punktu wspólnego , sygnał do pre. Sygnał z pre i masa prosto do E450.
    Ma być że z masa z pre do wspólnego i do wejścia koncowki też ze wspólnego?

Zostaw komentarz:

• dzwiedziu
    replied
    Zauważ że masa zasilania stopni wejściowych, serwa itp jest jednocześnie masą wejściową sygnału, jeżeli masy wejściowej nie podłączysz do masy zasilacza to skutkiem jest okolice 15Vdc na wyjściu.
    Dla tego podczas uruchamiania te masy trzeba zewrzeć na krótko.
    Ale zabezpieczenie POWINNO to wykryć i NIE POZWOLIĆ na podłączenie głośników.
    Last edited by dzwiedziu; 13.01.2016, 21:17.

Zostaw komentarz:

• sylvek
    replied
    Wmontowałem pre Taza, jak pojawił się problem to kolejno odłączałem wejście, potem wyście. i na gołej płytce też mam 14,6 VDC.
    W obu kanałach jest tak samo z ty że wejscie i wyjście dla sprawdzenia odpinałem tylko w jednym. I dlaczego zabezpieczenie jaskiniowca nie zadziałało?

Zostaw komentarz:

• dzwiedziu
    replied
    Nie masz podpiętej masy wejściowej do masy zasilacza.

Zostaw komentarz:

• sylvek
    replied
    Panowie mam mały problem, po kolejnym modzie i dołożeniu pre, na wyjściu mam 14,6 vdc nawet po odłączeniu wejścia. po zwarciu masy wejścia do masy głównej spada do zera ale potem ponownie powoli rośnie.
    Gdzie znowu mogłem popełnić błąd?

Zostaw komentarz:

• freedi
    replied
    Dla mnie to pre e408 grało słabiej niż przeciętnie.Ale podejrzewam,że to kwestia mojego systemu a konkretniej 4 szt wstęg w kolumnach . Z tym preampem to po prostu najzwyczajniej drażni. i nie jest to problem kabli czy innego vodoo-inne preampy grały co najmniej poprawnie,żeby nie powiedzieć dużo lepiej od e 408-nawet te wynalazki "no name" za parę centów....niestety.

Zostaw komentarz:

Czaruję...
X