Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

czekam na wyceny, ciekaw jestem opcji B

Skomentuj

Cieżko mi Was zrozumieć... dostajecie gotowe pcb które ktoś musiał zaprojektować - to nie Wasza robota. Dostajecie propozycje kitów na kpl stereo na naprawdę dobrych oryginalnych częściach lub zamiennikach które zostały sprawdzone pewnie nie raz w tych klonach - to też nie Wasza robota. Dostaniecie pokompletowane elementy aby to nikt się nie walną w możnikach, a to też zajmuje czas - i to też nie Wasza robota. a żeby dodać wisienka na torcie to dostaniecie dokładny opis jak polutować poprawnie a nastepnie opis jak to uruchomić aby nic nie spieprzyć, to też zajmuje czas a poza tym tego nigdzie nie ma - i to też nie Wasza robota! Jedyne co musicie zrobić to polutować i postępować zgodnie z instrukcją aby to uruchomić. Zapewne koledzy dzwiedziu, jaskiniowiec i 3lite służą radą podczas składania - jak by nie patrząc my takiej wiedzy nie mamy jak oni..

Więc czego wy chcecie jeszcze?? Wszystko macie już pod nosem... koszt 450zł na kpl stereo to naprawde dobra cena. Więc nie przepierdujcie proszę bo gdyby nie oni to prawdopodobnie nikt z diyaudio ani z AS by tego nie zaprojektował a potem poskładał...

Skomentuj

dzwiedziu a możecie rozesłać już schemat i spis elementów do tych, którzy biorą pcb ?

Skomentuj

Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz posta
          dzwiedziu a możecie rozesłać już schemat i spis elementów do tych, którzy biorą pcb ?
          Przecież spis już jest spis kilka stron wcześniej!! CZYTAJ FORUM!!

Skomentuj

harnaś - bo tutaj się nauczyli że wszystko musi być za free, z as się tutaj śmieją ale tam potrafią docenić cudzą robotę.
            Jaskiniowcowi źle podliczyli w merkarze i przy ponad 100 sztukach za swoją pracę nad tymi pcb ma całe 2 grosze od sztuki (nawet do "jabola" braknie), a chciał bym jeszcze zamówienie na barwę zorganizować.
            piotreq - do końca tygodnia roześle screeny schematu i spisu bo z tamtym screenem co wstawiłem są trzy małe poprawki.
            Last edited by dzwiedziu; 17.12.2013, 07:46.

Skomentuj

O tym mówie właśnie... trzeba docenić, że są ludzie którzy dają takie możliwości i złamanego groszą nie biorą a jak już biorą na grosze..

dzwiedziu, może trochę zwolnijmy.. Niech wszystcy za PCB wpłacą, potem zajmijmy się kitam do tych PCB a następnie np barwę lub pre. Teraz idą święta i nowy rok więc sporo wydatków.. a jeszcze trafo i inne pierdoły:)

Skomentuj

Nie na temat...
                Zamieszczone przez harnas1201 Zobacz posta
                Przecież spis już jest spis kilka stron wcześniej!! CZYTAJ FORUM!!
                No rzeczywiście jest - śledzę ten temat jak mało który a to przeoczyłem...

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                  harnaś - bo tutaj się nauczyli że wszystko musi być za free, z as się tutaj śmieją ale tam potrafią docenić cudzą robotę.
                  Jaskiniowcowi źle podliczyli w merkarze i przy ponad 100 sztukach za swoją pracę nad tymi pcb ma całe 2 grosze od sztuki (nawet do "jabola" braknie), a chciał bym jeszcze zamówienie na barwę zorganizować.
                  piotreq - do końca tygodnia roześle screeny schematu i spisu bo z tamtym screenem co wstawiłem są trzy małe poprawki.
                  Jeśli tak to trzeba będzie coś pomyśleć o jakimś prezencie pod choinkę.

Skomentuj

może i harnas1201 dobrze pisze, po kolei robić co by to bałaganu się nie zrobiło jak ten tutaj :) Ja tam panowie jestem wdzięczny wam za organizację tego wszystkiego bo inaczej sam wątpię żebym ogarnął taki temat więc nie wybrzydzam. Czekam tylko na info o kitach i myślę, że nie ma sensu żebyście się teraz męczyli i 100 kombinacji robili. Wystarczą dwie: droższa na ori i tańsza na zamiennikach a reszta to samo i każdy będzie mógł wybrać a jak komuś nie pasje to sobie sam kompletować będzie. Wykonaliście kawał dobrej roboty i czekam na następne zamówienia (liczę że cały komplet będzie żeby taką integre zrobić :P)

Skomentuj

ot
                      Last edited by sylvek; 17.12.2013, 08:21.

Skomentuj

Zamieszczone przez Rot Zobacz posta
                        może i harnas1201 dobrze pisze, po kolei robić co by to bałaganu się nie zrobiło jak ten tutaj :) Ja tam panowie jestem wdzięczny wam za organizację tego wszystkiego bo inaczej sam wątpię żebym ogarnął taki temat więc nie wybrzydzam. Czekam tylko na info o kitach i myślę, że nie ma sensu żebyście się teraz męczyli i 100 kombinacji robili. Wystarczą dwie: droższa na ori i tańsza na zamiennikach a reszta to samo i każdy będzie mógł wybrać a jak komuś nie pasje to sobie sam kompletować będzie. Wykonaliście kawał dobrej roboty i czekam na następne zamówienia (liczę że cały komplet będzie żeby taką integre zrobić :P)
                        Ja z góry mogę powiedzieć ze jestem za oryginalnymi elementami lub z elementami rekomendowanymi "by Jaskiniowiec" heh, jak składać porządny wzmacniacz to na porządnych elementach.

Skomentuj

harnas1201 nie wiem do czego pijesz. Kilka postów wcześniej było pisane o tym, żeby wyrazić swoją opinię więc wyrażam.
                          To czy organizatorzy dostaną za to jakieś pieniądze zależy czy sobie policzą robociznę w kwocie kitu.
                          Zazwyczaj organizatorzy ogłaszali się charytatywnie, dlatego na tym forum tak każdy myśli, a organizator zamówienia nic nie wspominał o kosztach robocizny.
                          Jak trzeba to zapłacę za trud włożony w zamówienia i segregację ale nie wiem po co robić tu problemy.

Wydać pieniądze to nie sztuka, rozsądnie wydać to już co innego. Może niektórym te 225zł to pierdnięcie ale ja będę sprzedawał rzeczy żeby pozyskać pieniążki na ten wzmacniacz.
                          A praca włożona w tworzenie kitu czy to na kit na oryginalnych czy nie oryginalnych tranzystorach zawsze jest i tego nie wiesz gdzie jej będzie więcej. Czasami zamówienia zagraniczne potrafią być bardzo kłopotliwe. Ja np czekam na paczkę z zagranicy od początku października (wysłana 3.10.2013) i jeszcze jej nie mam.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                            harnas1201 nie wiem do czego pijesz. Kilka postów wcześniej było pisane o tym, żeby wyrazić swoją opinię więc wyrażam.
                            To czy organizatorzy dostaną za to jakieś pieniądze zależy czy sobie policzą robociznę w kwocie kitu.
                            Zazwyczaj organizatorzy ogłaszali się charytatywnie, dlatego na tym forum tak każdy myśli, a organizator zamówienia nic nie wspominał o kosztach robocizny.
                            Jak trzeba to zapłacę za trud włożony w zamówienia i segregację ale nie wiem po co robić tu problemy.

Wydać pieniądze to nie sztuka, rozsądnie wydać to już co innego. Może niektórym te 225zł to pierdnięcie ale ja będę sprzedawał rzeczy żeby pozyskać pieniążki na ten wzmacniacz.
                            A praca włożona w tworzenie kitu czy to na kit na oryginalnych czy nie oryginalnych tranzystorach zawsze jest i tego nie wiesz gdzie jej będzie więcej. Czasami zamówienia zagraniczne potrafią być bardzo kłopotliwe. Ja np czekam na paczkę z zagranicy od początku października (wysłana 3.10.2013) i jeszcze jej nie mam.
                            Nikt tu nie powiedział, że to pierdnięcie.. tylko doceńcie to, że ktoś ma chęci do tego aby takie coś organizowac. Moją propozycją jest zrobienie opcji A oraz opcji B. I to za którą opcją bedzie większość należy wybrać.

Skomentuj

myślę, że warto policzyć ile będzie kosztować hurtowy zakup tranów przez jaskiniowca. Zakładając, że np 10.000zł - rozkładając to na 50 soób (100pcb) daje 200zł - czyli to samo co zakup pojedynczych sztuk a mamy zapas tranów (które możemy odsprzedać, wykorzystać do innych konstrukcji czy serwisowania...) więc chyba warto, nie ma co zrezygnować z takiej opcji. Kwestia czystej kalkulacji co się bardzie opłaca.

Aha i jeszcze jedno - nie wiem jak Wam ale mi się nie spieszy, teraz jest naprawdę kiepski czas (święta sylwester itp) na mrożenie kasy - szczególnie ze i tak wszystko potrwa ze dwa miesiące więc chyba warto wszystko na spokojnie skalkulować, policzyć i złożyć propozycje.

ja ze swojej strony mogę pomóc przy zamówieniu traf z toroidy.pl
                              Last edited by mIKI; 17.12.2013, 11:43.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                                Wystarczy napisać, że występuje dopłata 5-10-20 czy ile tam zł i każdy ma wpłacić, co za problem ? Można też wliczyć "prezent" dla jaskiniowca w koszt kitów by był jeden przelew etc.

Wszyscy wpłacili tyle ile było powiedziane tak więc chyba nie ma co mieć do nich pretensji (a trochę tak ten post brzmi) ?

Zamieszczone przez mIKI Zobacz posta
                                myślę, że warto policzyć ile będzie kosztować hurtowy zakup tranów przez jaskiniowca. Zakładając, że np 10.000zł - rozkładając to na 50 soób (100pcb) daje 200zł - czyli to samo co zakup pojedynczych sztuk a mamy zapas tranów (które możemy odsprzedać, wykorzystać do innych konstrukcji czy serwisowania...) więc chyba warto, nie ma co zrezygnować z takiej opcji. Kwestia czystej kalkulacji co się bardzie opłaca.
                                Jasne, ale jak na razie jedyny orientacyjny koszt to 250-550zł więc raczej nikt się nie zdecyduje przy takim rozrzucie i bez jakichś konkretów.
                                Last edited by gi; 17.12.2013, 11:39.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123
                                  Nikt tu nie mówi o niedocenianiu, organizowanie opcji A może zając tyle czasu co opcji B, więc nie widzę tutaj związku.
                                  W takim razie niech każdy kupuje w north po 50zl/sztuka

Skomentuj

Panowie ale o co ta dyskusja. Wiadomo że kieszenie są różnej głębokości a klon e450 do tanich nie należy. Ale nikt nie obiecywał ze będzie tanio, i jak zabieramy sie za projekt ambitny to musimy liczyć się z kosztami. Dla mnie opcja jak najbardziej zbliżona do oryginału ma sens, bo inaczej po co to wszystko skoro nie gra jak powinno lub jak może.

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
                                      Dla mnie opcja jak najbardziej zbliżona do oryginału ma sens, bo inaczej po co to wszystko skoro nie gra jak powinno lub jak może.
                                      tez tak uwazam
                                      audiofil nie lubi plików i DSP nie chcąc wiedzieć że w studiu cały czas używa się DSP i nagrywa się najpierw do plików 24 bit ...
                                      http://www.rane.com/note160.html
                                      Amethyst Trinnov Audio

Skomentuj

Dobra Panowie, wyluzujcie.
                                        Jak będzie wszystko wiadomo to założy się odpowiedni temat, gdzie będą przedstawione koszty minimalne i maksymalne, będzie lista i wszystko wtedy się wyjaśni, ilu będzie chętnych.

Skomentuj

Co do wskaźników to można i podwójne zamówić od razu :)

http://www.ebay.com/itm/One-Pieces-D...-/281176637899
                                          http://www.ebay.com/itm/VU-meter-lev...-/291033159682

etc

No ale to w sumie zależy od projektu obudowy :-)

Skomentuj

Czaruję...