Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

W porządku, działa, kondensatory były jednak ciepłe.

Skomentuj

Zależy jak jest ustawiony radiator, bo blisko tych kondów jest dzielnik który sporo potrafi się nagrzać.
      Dla tego lepiej ustawić tranzystorami do dołu.
      Masz na wzór tę pcb co była u mnie to porównaj kanały.
      Żeby kondensator tak wystrzelił to trzeba go włożyć na opak albo podać sporo wyższe napięcie.

Skomentuj

cisza tu..wiec dzisiejsze prace nad alleminium

Skomentuj

To i ja wstawie dzisiejsze wypociny:

Mam nadzieję że jutro odpali bez problemów :-)

Skomentuj

No i działa:

Zostało jeszcze to:
            Last edited by dzwiedziu; 24.08.2014, 16:18.

Skomentuj

Nie na temat...
              respect Adik :]

Skomentuj

450 od kolegi AGD i na dziś koniec:

Na tygodniu może uda mi się jeszcze to skończyć:

Skomentuj

Gdyby ktoś potrzebował nawinąć trafo toroidalne http://www.thermafm.cz/ rdzenie ,
                  Byl jsem tam dneska i kapil nekolik toroidnich jader ::))) mluwil jsem s generalnim reditelem :) .
                  Sprzedają rdzenie na kilogramy , kilogram 10 zł .

Muszę gdzieś załatwić nowe maszyny do nawijania traf , ceny w Polsce są chore , balansują w granicach 100 kafli .
                  Musze zagadać z chinolami .

Apropo chinoli można sprowadzić trochę stacji lutowniczych typu Atten AT8502D w cenie 450 zł w polsce , na ebay lecą po ok 600-700 zł w Polsce po 800 , Napisem Atten i tym ze to chińska stacja się nie sugerujcie , te same stacje są sprzedawane też w Polsce pod logiem innych producentów , jak będę chciał to zamówię serię z własnym logiem ::))
                  Można by tego trochę sprowadzić jak by byli chętni .

Prototypy części obudów z chin , tak to wygląda .

Sterowniki nadal jeszcze nie gotowe na pikobelo .

Skomentuj

http://www.eevblog.com/forum/reviews...tation-review/

Ja uzywam takiej jak powyzej pod nazwa SAIKE czy cos tam. Uzywam jej dosc intensywnie w robocie juz 3 lata (codziennie po 3-4h srednio). Smialo moge taka tania stacje polecic (moze byc nawet z tansza czarna lutownica).
                    O dziwo ''dmuchaweczka'' jeszcze ciagnie bez zajakniecia a codziennie jakis wiekszy procesorek podnosi. Grotowka temperature trzymie poprawnie, groty tanie jak barszcz (polecam HAKKO, sa dobre).

Do lutowania warto zainwestowac w dobry topnik (bo co chwilke ktos pisze ze cos nie dziala i okazuje sie ze lut jest slabej jakosci) - polecam Warton future rework gelly, swietny, wydajny, odparowuje, ladnie pachnie (przerobilem juz sporo topnikow i ten zdecydowanie nr1 ).

jaskiniowiec
                    dzwiedziu
                    Super robota !!!
                    i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                    https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Mógłby ktoś opisać proces nawijania traf ? izolacja wyliczenia itp ?
                      https://www.youtube.com/watch?v=Q6GkSNfAEx4
                      Żeby to po polsku było..

Skomentuj

Panowie mający trafa z noratela:
                        wyprowadzenia tych traf są 0-45-90, czyli 0 i 90 dajemy na mostek głównego zasilacza, a 45 jako masa, czyli mamy 45-0-45,
                        napięcie wyższe pomocnicze 0-55-110 identycznie, czyli 0 i 110 dajemy w złącze ark na pcb końcówek a 55 na masę, i mamy 55-0-55,
                        napięcia 0-18-36 identycznie, jak ktoś do czegoś potrzebuje.

Po prostu noratel oznacza 0-10-20 a toroidy 10-0-10, jak by miernik wpiąć i pomierzyć to na jedno wyjdzie ale nie dla wszystkich jest to jasne.

Skomentuj

Zamieszczone przez jaskiniowiec Zobacz posta
                          Prototypy części obudów z chin , tak to wygląda .

Sterowniki nadal jeszcze nie gotowe na pikobelo .
                          Jak cenowo wyszedł ten panel ?
                          Kiedy orientacyjnie będa dostępne te sterowniczki?

Skomentuj

Ostatnio z kolegami z forum zamówiliś my takie softstarty włączane "bele czym" (przycisk chwilowy, mikroswitch itp), mają w zestawie bimetale na 75C, diodę dwukolorową ( sygnalizują power on i stand by) oraz komplet przewodów i złącz.

Cena to ok 64 zł z wysyłką za free, a można kupić np tu: http://www.ebay.com/itm/New-Class-A-...item232382d2fb

Mam identyczny u siebie zamontowany w 450 i rusza trafem 1,15kW z kondensatorami po 47000uF bez problemu.
                            Kupiłem go dla jaj od kolegi z forum, ale działał nie tak ponieważ miał uszkodzony transformatorek (zamiast ok 12Vac dawał 24Vac) i miał problemy z załączaniem.
                            Po za tym trzeba usunąć ten kondensator pomiędzy przekaźnikami, ponieważ u mnie przepuszczał ok kilkadziesiąt wolt na wyłaczonym trafie na stronę pierwotną. Zabezpieczenia mam podpięte pod główne odczepy i po prostu dostawały na tyle napięcie iż kondensatory z opóźnionego załączenia nie rozładowywały się do końca, przez co bardzo szybko załączały przekaźniki z głośników po włączeniu wzmacniacza.

Na foto widać na tylnej ściance zamontowane:

Last edited by dzwiedziu; 27.08.2014, 10:51.

Skomentuj

Lepsze niż te od jaskiniowca ?

Skomentuj

A co z softstartem od taz'a?
                                64zł to niedużo, tylko czy to jest solidnie zbudowane, może ktoś kto się zna by skomentował.
                                Last edited by scythe1123; 27.08.2014, 11:44.

Skomentuj

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
                                  Lepsze niż te od jaskiniowca ?
                                  Ja potrzebowałem soft na już, nie za miesiąc czy pół roku, a na pewno nie kupie tego szmelcu z avt.
                                  A że trafił się na forum to wziołem.
                                  Wcześniejsze płytki Jaskiniowca są ok ale gabaryty spore.

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                                  A co z softstartem od taz'a?
                                  Jak nie było chętnych.
                                  Last edited by dzwiedziu; 27.08.2014, 11:52.

Skomentuj

No ale krótko, polecasz tą chińszczyznę ?

Skomentuj

W/g mnie jest ok i działa u mnie już 3 miesiące.
                                      Do tego te zielone zabezpieczenia Jaskiniowca co powyżej na foto i co więcej trzeba?
                                      Last edited by dzwiedziu; 27.08.2014, 12:38.

Skomentuj

Tez mam juz u siebie ten softstart protestuje i napisze co to warte.
                                        Wyglada solidnie.
                                        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

moze chcoalby ktos odkupic klona p4100? oddam po kosztach w niezlej alu obudowie

Skomentuj

Czaruję...
                                          X