Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

a jaka jest różnica miedzy e450 a 7100 jeśli chodzi o jakość dźwięku??

Skomentuj

może lista wszystkich PCB jakie wogóle są dostępne ?..
      PS: ten 7100gold kusi jak fix!

Skomentuj

Zamieszczone przez micha7n Zobacz posta
        może lista wszystkich PCB jakie wogóle są dostępne ?..
        PS: ten 7100gold kusi jak fix!
        Kusi kusi, ale szloda, że brak na nim soldermaski.

Skomentuj

Do 7100 specjalnie nie zamawiam z solder maska - tak się lepiej błyskają :)
          P-4100
          A-45 ale została mi tylko jeden kpl
          E-550 te pcb są robione tak ze można że można je poł z ukł wejściowym odwzorowując A-35 .
          E-450 .

No i jeszcze przedwzmacniacz z tym całym awa - agawa HE HE . ale to pisać do mojego kolegi Damiana .
          Nie maiłem nawet czasu złożyć swojego .

No i jeszcze coś tam będę miał , zamówiłem trochę pcb do takich znacznie prostszych układów na bazie 407 tylko troszkę go zmodyfikowałem , głownie kwestie stabilizatorów w zasilaniu , zresztą pokarze jak dojdą .
          Prosty tańszy i tez powinien bardzo przyzwoity .

Diabli wiedzą czy niebawem mi odbije :) i nie sprowadzę pół kontenera radiatorów pod te 7100, robionych na zamówienie z formy i projektu jaki im wyśle . Gdym tak zrobił to uzyskana cena była by prze zajebista .
          Poschodziły wszystkie prototypy paneli i obudów wykonanie rewelacyjne . Musze jeszcze trochę posiedzieć w inwentorze po dokańczać wszystkie te ustrojstwa panele itp .

Ogólnie mam już opracowana koncepcje wzmacniacza , na razie jeszcze troszkę w głowie , trzeba to do realizować .
          Last edited by jaskiniowiec; 10.09.2014, 17:28.

Skomentuj

a jest mozliwosc nabycia kitu do ukladu zabezpieczen czy tylko samo pcb a reszta we wlasnym zakresie juz??

- - - - - aktualizacja - - - - -

p7100 fajnie wyglada ale koszt napewno duzo wyzszy w zlozeniu takiego ustrojstwa:) ale mamy pewnosc ze wzmanciacz musi wysterowac w pelni kazdy rodzaj kolumn ale wg mnie na warunki domowe czy mieszkalne to juz za mocny klocek i prądozerny:) ale co kto lubi:)

Skomentuj

Zamieszczone przez kaman777 Zobacz posta
              mamy pewnosc ze wzmanciacz musi wysterowac w pelni kazdy rodzaj kolumn ale wg mnie na warunki domowe czy mieszkalne to juz za mocny klocek
              Co do wysterowania to tak, ale też inaczej gra ogólnie niż cała reszta.

Zamieszczone przez kaman777 Zobacz posta
              prądozerny
              Eeeeeeee - jak jest włączony i nic więcej to niecałe 300W "ciągnie", reszta to już zależy.

Skomentuj

Dzisiejsze wieczorne dłubanie.
                DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Fajnie to będzie wyglądać :)

Jakie jest jałowe napięcie tego transformatora? Ktoś mierzył?

Skomentuj

mierzyłem ale teraz zabij nie pamietam
                    jutro sprawdze!
                    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Wygląda to już teraz na prawdę bardzo dobrze :) to jest to trafo z noratela czy jakieś inne jeszcze ?

Skomentuj

Pytanie z innej beczki. Gwintował ktoś coś w tych radiatorach z modu ? jest to wykonalne ? nadaje się ten stop alu do gwintowania czy lepiej na wylot wiercić i skręcać.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                          Dzisiejsze wieczorne dłubanie.
                          Kształt blaszek wydaje mi się znajomy szkoda, że od razu nie wycięli otworów pod obejmy elektrolitów.
                          Świetnie się prezentuje, pójdzie na proszek?

Skomentuj

Pytanie z innej beczki. Gwintował ktoś coś w tych radiatorach z modu ? jest to wykonalne ? nadaje się ten stop alu do gwintowania czy lepiej na wylot wiercić i skręcać.
                            Spotkałeś sie z taki stopem które sie nie nadaje do gwintowania ??

Skomentuj

Nie ma problemu z gwintowaniem. Chociaż osobiście nie stosuję tego zabiegu. Preferuję płaskownik, zawsze się sprawdza i nie ma problemów z odprowadzaniem ciepła.

Zamieszczone przez piglet11 Zobacz posta
                              Przecież to jest wewnątrz i tego nie widać. Po prostu strata pieniędzy.

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                                Spotkałeś sie z taki stopem które sie nie nadaje do gwintowania ??
                                Może źle się wyraziłem to fakt, nie tyle gwintowania co wkręcania tak aby to pewnie trzymało. I to nie nowość że niektóre stopy alu nie nadają się do takich operacji, ponieważ są zbyt 'miękkie' np.

Skomentuj

btw .. dlaczego nie inwestujecie w miedziane płaskowniki ? jest znacznie lepsze niż alu w tym przypadku

Skomentuj

pewnie to duraluminiu pieknie sie gwintuje tylko trzeba pamietać o chłodzeniu.
                                    Zamieszczone przez piglet11 Zobacz posta
                                    Dzieki! ładnie sie swieci nie bede ruszal

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                                      btw .. dlaczego nie inwestujecie w miedziane płaskowniki ? jest znacznie lepsze niż alu w tym przypadku
                                      Inwestujemy, tylko będziemy się chwalić jak skończymy (a to jeszcze trochę potrwa)

Skomentuj

a hm skad bierzecie wogole takowe płaskwniki mozna je dostac a castoramie praktikerze itp ??

- - - - - aktualizacja - - - - -

i niech ktos mi powie ze nie warto składac :P http://allegro.pl/accuphase-p-4100-nautilus-krakow-ul-malborska-24-i4601881183.html

Skomentuj

a pro po accu gdyby ktoś chciał :biggrin: oryginalne za 100 euro pujda bo taką cenę mi koleś rzucił http://www.ebay.de/itm/ACCUPHASE-2-V...item2594147d90

Skomentuj

Czaruję...
                                          X