Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez jaskiniowiec Zobacz posta
    Taz , ten twój zasilacz z protektorem jest dziwny
    Wytłumacz mi co w nim dziwnego.

Nie na temat...
    swiety1337 dzięki :)

miał wyjścia zwarte na tym przekaźniku 3 razy spalił jeden kanał i nie wiedział o co chodzi.
    Poproszę o zdjęcie pcb od spodu w okolicy przekaźnika. Za niechlujny montaż nie odpowiadam, ewentualne roszczenia możemy mieć do wykonawcy płytek. Jak do tej pory nie było zastrzeżeń.
    Last edited by taz; 15.01.2015, 16:43.
    Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
    Grado SR125i

Skomentuj

Zły autor w cytacie, to Jaskiniowiec napisał. Taki mały offtop :flapper:

P.S. Nie wiem czy to nie błąd forum.

Skomentuj

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
        Elektroniki co prawda nie mam, ale jest do kupienia na allegro:
        http://allegro.pl/elektronika-dysku-...934588406.html
        Cena ładna, a sprawne dyski można już kupić za nie całą stówkę w licytacji lub np: http://allegro.pl/wd-1tb-wd10ears-sa...807197667.html

Skomentuj

jak ktoś chce sterownik z pilotem do potencjometru i włączania wzmaka to: http://tomekk.org/projects/volumer/
          Sam mam w planach zrobienie sterownika ale to nie szybko...
          A jeśli chodzi o sterowniki do VU metrów to w budowanie na ekranie pogrzeb tam Q wrzucał swój sterownik.

PS za 200zł to nowy dysk można kupić, nie wiem skąd się urwali ci ludzie
          Last edited by scythe1123; 15.01.2015, 16:50.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
            PS za 200zł to nowy dysk można kupić, nie wiem skąd się urwali ci ludzie
            Pewnie często pada i przez to jest to chodliwy towar :)

Skomentuj

Nie na temat...
              Za 280zł masz WD scorpio black 750GB, nówka, 5lat GW producenta. Bardzo dobry dysk.
              http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Nowa zabawka:

Skomentuj

Pogoń za króliczkiem wre dalej? [emoji102]

Skomentuj

Zamieszczone przez robafini Zobacz posta
                    Pogoń za króliczkiem
                    To na wypadek jak by mi się miało nudzić :-)

No i zmiana budy w 450 na mniejszą, prawie dwa miesiące leżał rozebrany bo nie było czasu się za niego zabrać:

Skomentuj

Taz, w układzie masz uwzględniony przekaźnik 2x8 A z podwójnym stykiem, a ludziska do tego montują 1x16A z jednym stykiem , tym samym sam przekaźnik robi zwarcie , bo masz połączone piny . Napisz im to na czerwono na schemacie i będzie git .
                      Z drugiej strony włozył bym tam upcka i po sprawie , prościej łatwiej, no i jeszcze będąc wscipski doczepił bym się do padów, wszystko zrobione na złączki z rozstawem 2,5mm , jeżeli ktoś chce zastosować grubsze kabelki niż 1,5mm - jest problem ni to zalutować ni to do złączki ark się nie mieszczą.

Skomentuj

w układzie masz uwzględniony przekaźnik 2x8 A z podwójnym stykiem, a ludziska do tego montują 1x16A z jednym stykiem
                        To trzeba byż niezwykle inteligentnym w takim razie, nawet przy tak prostym kicie.

Skomentuj

Nie wpadłbym na to żeby do zabezpieczenia stereo dać jeden przekaźnik z pojedynczym stykiem :) W każdym razie dopiszę odpowiednią informację w odpowiednim wątku.

W mojej opinii układ uPC1237 ma kilka wad, m.in. jego dostępność i cena. Dodatkowo wymaga kilku elementów biernych oraz jego max zasilanie to 60V. Tranzystory BC5x6 kupisz w każdym sklepie elektronicznym, uPC nie.

Skoro przekaźnik ma 2x8A to jaki jest sens dawać złącza do przewodów większych niż 1,5 mm^2 ?
                          Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                          Grado SR125i

Skomentuj

Gdzie mogę kupić kubek do trafa noratela i czym to zalać aby w końcu była cisza? DC blocker jest, układ ograniczający moc na biegu jałowym jest (rezystor 10ohm z mostkiem), brum jest. Nie przystoi tak udanej konstrukcji.

Skomentuj

może spróbuj sam kubek zrobić kawałek rury pcv i zalać czym tam się to zalewa ??

Skomentuj

Najtańszy garnek [emoji14] zywica sie zalewa

Skomentuj

http://www.sklepy24.pl/sklep/hobbyho...okrywkami/3575

Może taki pojemnik się będzie nadawał tylko trzeba dopasować do wysokości trafa.

Skomentuj

oryginał czy nie?..

Skomentuj

Bajera! Ale bym zmienił troszkę proporcje.
                                      Po za tym bardzo ładne!
                                      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez kotti7 Zobacz posta
                                        Gdzie mogę kupić kubek do trafa noratela i czym to zalać aby w końcu była cisza? DC blocker jest, układ ograniczający moc na biegu jałowym jest (rezystor 10ohm z mostkiem), brum jest. Nie przystoi tak udanej konstrukcji.
                                        Można też zrobić coś takiego:)
                                        Dzięki uprzejmości i umiejętnościom kolegi z forum będzie,przykrywał toroida do accu P7100.

Skomentuj

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
                                          ok już chyba kumam:P to jeszcze raz
                                          transformator zalany w obudowie hermetycznej
                                          630 VA
                                          Primary 230v
                                          SEC I 42-0-42 530wat
                                          SEC II 52-0-52 80wat
                                          SEC III 12-0-12 20wat

teraz dobrze?? chyba że macie jakieś propozycje trafo chce zamówić z http://www.badel.pl/
                                          Zamówiłeś u nich trafo?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X