Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czym wysterowujecie koncówki ? Ja przy założeniu maksymalnej czułości wejscia (przedwzmacniacz instr) z laptopa moge spokojnie odkręcic na maksa i to wszystko gra ale nie zeby było jakos głośno. Interesuje mnie czym Wy to popychacie Panowie ?

Skomentuj

Ja robiac na kompie glosnosc na 20% mam juz naprawde bardzo glosno. Uzywam daca na ak4490:-) moj tor: komp -> dac -> barwa accu -> accu klon e-450 -> kolumny na usherach.

Dzis dorzuce niebieskiego alpsa miedzy barwe i daca.
      Last edited by Adam_85; 16.05.2015, 13:17.

Skomentuj

"Popychamy" tym co ma okolice 2V na wyjściu (po rca), a nie niecałe 0,7V.

Skomentuj

Panowie co sądzicie o tym radiatorze do e-450 na boki?
          https://www.piekarz.pl/pl/?item=41828
          Tylko trzeba będzie je jeszcze poanodować

Wstępny projekt:

Skomentuj

Nie wiem czy koniecznie chcesz kupić w tym sklepie,ale zobacz http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=24564715 - a najlepiej napisz do nich. Dotną na wymiar, tylko ostrzegam że tną chyba siekierą... strasznie dużo syfu zostaje na krańcach radiatora.
            Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Tylko nie mają odpowiedniego profilu.
              Żebra muszą być w pionie, a z tego co widzę to mają profil o szerokości max 188mm, to co ja podlinkowałem ma 305mm, a by się przydało ciut większe i dobrze żeby było poanodowane na czarno.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                Panowie co sądzicie o tym radiatorze do e-450 na boki?
                https://www.piekarz.pl/pl/?item=41828
                Tylko trzeba będzie je jeszcze poanodować

Wstępny projekt:
                Mam ten profil. Jest ok.
                Dopiero będę dawał do anodowania.
                Zauważ, że żeberka mają różne odległości.

Skomentuj

Chodzi ci o rozstaw?
                  Jak poanodujesz to daj znać.
                  Nie wiem czy w tym miesiącu dam radę kupić te radiatory.

Skomentuj

Żeberka mają różny rozstaw i trochę dziwnie to wygląda.
                    Na razie nie mam kasy na anodowanie. Może w przyszłym miesiącu.

Skomentuj

Pora pakować do budy.

Jak zauważyłem trafo z noratela u mnie nie brumi pod obciążeniem, trzeba ucho przystawić do samego trafa aby usłyszeć, w softstarcie mam dcblocker. Po dłuższym głośniejszym graniu profil radiatora C30545 ledwo ciepły. Nie wiem czemu reszcie to trafo brumi.

Skomentuj

uruchomiłem pree na PGA2320 połączone z barwą , sterowanie na osobnej płytce

Last edited by jaman7; 22.05.2015, 19:29.

Skomentuj

I jak gra? Jakie zmiany w stosunku do grającej samej końcówki?

Skomentuj

Bez włączonej barwy bez zmian charakterystyka płaska, wzmocnie na buforach wej i wyj w sumie około 5db, końcówka dostała kopa, barwa oczywiście z e450, połączyłem z pree na pga. Barwa spisuje się świetnie, zero przydźwięków sieciowych czy brumu pętli mas, 9 płytek mi zostało.

Skomentuj

Mam ogólnie problem z wizja :) panela przedniego pod obudowy , ogólnie wszystko już zaprojektowałem - wczorajsza wizja , ale dzisiaj stwierdziłem że już mi się nie podoba , co wy na to .

Skomentuj

Jak mam być szczery to wygląda to jak pokrywa taniego wzmaka do auta:P

Skomentuj

Ja byłbym raczej za czymś znacznie prostszym, możesz nawet zrobić taka imitacje klapeczki jak oryginalnie, jedno zagłębienie a nie miliony..

Skomentuj

kolejny etap montowania

Skomentuj

Czy ktoś wykonał by mi albo dał namiar na kogoś kto wykona szybkę pod wskaźniki na wzór tych w końcówkach Accu ? wskaźnik - napis - wskaźnik

Skomentuj

No i finał. Wszystko gra zero przydźwięku. Jeszcze tylko kosmetyka panelu przedniego. PS wie ktoś jak zmyć z tego panelu zbędne napisy. aceton nie rusza tego.

Pozdrawiam.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                          Jak mam być szczery to wygląda to jak pokrywa taniego wzmaka do auta:P
                                          Ogólnie wpadła mi taka myśl.
                                          Jest to panel przedni zaprojektowany tak żeby tłumił rezonanse własne obudowy, tym samym dźwięk staje się bardziej precyzyjny i punktowy, zyskuje barw .
                                          Wzmak z takim panel powinien być co najmniej o 10 tyś droższy od wzmacniacza z prostym panelem . :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X