Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

TDA7294 w subie -prosto i tanio dla kazdego.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

najpewniej TDA7294 do wymiany :/

Skomentuj

A ktory dokladnie przewod zwarles do radaitora? i czy radiator jest na potencjale minusa czy masy?
      Najprawdopodobniej tak jak kolega napisal TDA do wymiany.
      Sprawdz czy sa oba napiecia zasilania na tych duzych kondach i czy na nozkach stby i mute jest >3V. Ale jak jest stale na wyjsciu to tylko TDA. Po wyjeciu TDA dobrze byloby sprawdzic sam preamp.

Skomentuj

a mi sie cos zepsulo :P
        mam mostek i wszystko bylo ok
        az tu nagle zaczelo nie dzialac :)
        po wlaczeniu wszystko ok lecz nic nie slychac i scalaki sie wogole nie grzeja ...
        wie ktos moze co sie zepsulo ?? :P

pozdrawiam Maciek

Skomentuj

To przynajmniej dobrze ze dymu nie bylo :)
          Trzeba pomierzyc napiecia zasilania i napiecia na nozkach stby i mute. Na poczatek jednak sprawdzic wszystkie podlaczenia i czy cokolwiek sluchac w glosniku.

Skomentuj

Witam
            Zwarłem wejście sygnałowe (+) do radiatora ale to już historia,okazało się że przy tym spaliła się ta cienka scieżka od 7-ej nóżki i zajarł się następny TDA,teraz mam zrobiony na nowej jednej płytce TDA i subsonic i Wszystko śmiga jak ta lala.
            Dzięki wszystkim!!

Skomentuj

m12 - a moglbys sie podzielic skad masz ta jedna nowa lale?

Skomentuj

A ja kupiłem od Irka gotowy mostek TDA i jestem zadowolony, bo wszystko jest ok. tylko głośnik dostaje w dupę, bo kakiego wzmaka jeszcze nie miał.
                Powodzenia!!!!

P.S.
                Jak zmienić subsonic na ok.15Hz. napewno jest jakiś wzór, tylko które elementy się w nim oblicza?

Skomentuj

kondensatory 680nF wymien na 1uF ale raczej takiej zmiany nie uslyszysz.

Skomentuj

A może jakby dać 2uF, to byłaby różnica.

Skomentuj

w pomiarach bedzie na pewno ale watpie zebyc uslyszal cos ponizej tych 25Hz. Sam odtwarzacz CD tego nie przenosci nie mowiac juz o tym ze w materiale muzycznym nie wystepuja takie czestotliwosci.

Subsonic jest tylko po to zeby zabezpieczal glosniki przed duzymi amplitudami. W odsluchu powinien byc nieslyszalny czy jest wlaczony czy nie.

Skomentuj

Acha rozumiem! Dzięki.

Skomentuj

a gdzie mogę dostać schemat samego subsonika???

Skomentuj

Pewnie tutaj.Search sie kłania ;]

Skomentuj

Imho - nie oplaca sie robic samego subsonica. Lepiej wszystko na jednej plytce. Ja zmontowalem subsonica, ale nie podlaczylem, bo pojawil sie temat i Irek wymyslil wszystko w jednym:)

Skomentuj

Dajcie sobie spokój z subsoniciem w domowych kontrukcjach. Polecam sobie przeczytać TEN WĄTEK

Skomentuj

problem z kontaktem

Siemka wszytskim, dosc dlugo prubuje sie skontaktowac z irkiem przez meile bo nei mam skad wziac jegonamirow, dlatego mam taka prosbe czy bylby ktos tak rzyczliwy i usostenil jego numer albo cos..oczywiscie jesli mozna, zalezy mi na czasie a przez kom bylo by szybciej...a tak to dlugo to wszytsko zajmie...a mi zalezy na czasie i abym mial ten wzmacniacz jak najszybciej...pozdrawiam...

p.s numer moze slijcie na gg lub na priva...

pozdrawiam

Skomentuj

Ja tez prubuje sie skontaktowac z Irkiem, ale widocznie wyjechal na urlop A moze kto inny mi pomoze. Mianowicie, aprpropo wzmacniacza Irka na mosfetach z obecnego numeru EDW. Chcialbym z niego wyciagnac 150W. Praktycznie rowno 150W, ale nic nie zaszkodziloby, gdyby bylo troche wiecej. Jakie tranzystory musialbym zastosowac, oraz jakie optymalne zasilanie tych tranzystorow (zeby sie az tak nie pocily), aby uzyskac taka moc. I jakie elementy musialbym zmienic, wstawiajac inny tranzystor??
                                    p.s to, ze 140W na IRF640 wyciagne na +-60 to wiem, ale chcialbym ciutke wiecej
                                    Z gory dzieki za pomoc.

Skomentuj

Mam pytanie,jaki zakres częstotliwości przenosi wzmacniacz na tda7294 a jaki na lm3886t. proszę o odpowiedz.

Skomentuj

odpowiedź brzmi --> wystarczający :)
                                        mają tylko inny charakter brzmienia ...

Skomentuj

kamas, troche inicjatywy...

Masz noty aplikacyjne :)

www.toya.net.pl/~b00l3r/diyaudio/lm3886t.pdf

www.toya.net.pl/~b00l3r/diyaudio/TDA7294.pdf

Skomentuj

Czaruję...
                                          X