najpewniej TDA7294 do wymiany :/
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
TDA7294 w subie -prosto i tanio dla kazdego.
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
A ktory dokladnie przewod zwarles do radaitora? i czy radiator jest na potencjale minusa czy masy?
Najprawdopodobniej tak jak kolega napisal TDA do wymiany.
Sprawdz czy sa oba napiecia zasilania na tych duzych kondach i czy na nozkach stby i mute jest >3V. Ale jak jest stale na wyjsciu to tylko TDA. Po wyjeciu TDA dobrze byloby sprawdzic sam preamp.
Skomentuj
-
w pomiarach bedzie na pewno ale watpie zebyc uslyszal cos ponizej tych 25Hz. Sam odtwarzacz CD tego nie przenosci nie mowiac juz o tym ze w materiale muzycznym nie wystepuja takie czestotliwosci.
Subsonic jest tylko po to zeby zabezpieczal glosniki przed duzymi amplitudami. W odsluchu powinien byc nieslyszalny czy jest wlaczony czy nie.
Skomentuj
-
problem z kontaktem
Siemka wszytskim, dosc dlugo prubuje sie skontaktowac z irkiem przez meile bo nei mam skad wziac jegonamirow, dlatego mam taka prosbe czy bylby ktos tak rzyczliwy i usostenil jego numer albo cos..oczywiscie jesli mozna, zalezy mi na czasie a przez kom bylo by szybciej...a tak to dlugo to wszytsko zajmie...a mi zalezy na czasie i abym mial ten wzmacniacz jak najszybciej...pozdrawiam...
p.s numer moze slijcie na gg lub na priva...
pozdrawiam
Skomentuj
-
Ja tez prubuje sie skontaktowac z Irkiem, ale widocznie wyjechal na urlopA moze kto inny mi pomoze. Mianowicie, aprpropo wzmacniacza Irka na mosfetach z obecnego numeru EDW. Chcialbym z niego wyciagnac 150W. Praktycznie rowno 150W, ale nic nie zaszkodziloby, gdyby bylo troche wiecej. Jakie tranzystory musialbym zastosowac, oraz jakie optymalne zasilanie tych tranzystorow (zeby sie az tak nie pocily), aby uzyskac taka moc. I jakie elementy musialbym zmienic, wstawiajac inny tranzystor??
p.s to, ze 140W na IRF640 wyciagne na +-60 to wiem, ale chcialbym ciutke wiecej
Z gory dzieki za pomoc.
Skomentuj
-
kamas, troche inicjatywy...
Masz noty aplikacyjne :)
www.toya.net.pl/~b00l3r/diyaudio/lm3886t.pdf
www.toya.net.pl/~b00l3r/diyaudio/TDA7294.pdf
Skomentuj
Skomentuj