Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

TDA7294 w subie -prosto i tanio dla kazdego.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

csbiczek wzgledem GND :razz:

Skomentuj

patrząc na ten rys http://www.fratu.pl/irek/files/sub72...odlaczenie.pdf w środek GND te spięte razem, a gdzie pozostałe czarny i niebieski ? i jeszcze jak podpiąć te gniazdko RCA i dam spokój już :neutral:

PS do ARN 226 buda 30l zamknięta czy BR lepiej ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawell_17
        ale nie wiem jak do wzmaka podłączyć jeszcze 4 kable (2x24) 2 niebieskie i 2 czarne ?
        polacz po jednym z kazdego koloru razem. pozniej zmierz napiecie na pozostalych wolnych. jak jest 48v to polaczyles dobrze. jak jest 0v to zamien jeden drucik.
        a reszte masz pokazane WYRAZNIE na PDFie irka http://www.fratu.pl/irek/files/sub72...odlaczenie.pdf

Spytam jeszcze jak podłączyć te gniazdo do płytki http://www.allegro.pl/ite..._montazowe.html ?
        jak stosujesz cos innego niz jest w planach to przynajmniej rusz glowa...
        srodek to sygnal a obwod to masa. masa jest wspolna dla obu i idzie prwawdopodobnie do tego miejsca na dole (patrzac na rysunki irka)
        pozostale 2 srodki do tych dziurek na gorze :P

Zamieszczone przez dabyl
        Spinasz ze sobą jeden czarny i jeden niebieski i powstaje Ci GND, pozostałe wolne czarny i niebieski to +24 i -24
        Zamieszczone przez Pawel S.
        a gdzie + gdzie - ?
        nigdzie - to prad zmienny!
        :!: :!: :!:
        PS do ARN 226 buda 30l zamknięta czy BR lepiej ?
        obojetnie bo w b-r wielkiej roznicy nie zauwazysz

Skomentuj

Napięcie jest na wszystkich trzech kablach, tylko nie wiem czy poprawne bo miernik mi padł

Skomentuj

no i tak ma byc
            ale jak zle podlaczysz to miedzy "bokami" a srodkiem bedzie napiecie 24v a miedzy samymi bokami zero :P

Skomentuj

Czy ten wzmacniacz wystarczy do GDN 20/80 ?

Skomentuj

grac bedzie. ale bedziesz czesto pracowal na max mocy wiec lepiej zrob mostek
                no chyba ze chcesz kupic gotowa plytke od irka to wtedy rob ten pojedynczy (plytki do mostka sie skonczyly)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                  grac bedzie. ale bedziesz czesto pracowal na max mocy wiec lepiej zrob mostek
                  no chyba ze chcesz kupic gotowa plytke od irka to wtedy rob ten pojedynczy (plytki do mostka sie skonczyly)
                  To może GDN 25/40 ? Na 100% musi być Tonsil :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Carmin
                    To może GDN 25/40 ? Na 100% musi być Tonsil :)
                    tak, moze byc

tyle, ze do tego glosnika przydalo by sie zlozyc mostek tadkow bo jeden ma za malo mocy do tego glosnika, jak chcesz moge Ci wytrawic plytke

Skomentuj

ze wzgledu na moc lepiej. ze wzgledu na bas niekoniecznie...
                      jak ma byc koniecznie tonsil to bym dal GDN 20/80/2 + mostek TDA
                      lub ewentualnie GDN 30/120/1 (ale tutaj przy wiekszych mocach moze byc juz slychac pewien brak mocy)

Skomentuj

damiani ja był bym zainteresowany taka płytka jak będziesz miał czas to odezwij się na gg 3481722

[ Dodano: 2010-02-11, 18:08 ]
                        czy jako R3 (w mostku) mogę użyć rezystora 2Mohm bo taki mi przyszedł zamiast 2,2M??

Skomentuj

Jak podpiąć transformator ? dwa czarne mają być razem do środkowej dziurki ? i dwa niebieskie po bokach ?

[ Dodano: 2010-02-13, 14:57 ]
                          I jak mam podpiąćrca ?? do in1 i gnd ? czy in2 i gnd ?

[ Dodano: 2010-02-13, 17:19 ]
                          ok, podpiąłem to, nie mam radiatora, ale czy TDA powinno się grzać w stanie spoczynku ???

Skomentuj

[/img]

brakuje mi jeszcze tylko kondensatorów 100uF 25V, rezystorów 22kohm i trafa. Prawdopodobnie już w następnym tygodniu będę próbował go uruchomić:)może ktoś fachowym okiem spojrzeć na moje dzieło bo trochę rzeczy pozamieniałem(niektóre kondensatory są ceramiczne nie wiem czy takie mogą być, i większość rezystorów jest 0,5W i mostek jest 8A)czy jest szansa żeby ruszyło bezproblemowo??

[ Komentarz dodany przez: Pawel S.: 2010-02-14, 13:17 ]
                            przy wklejaniu kodu miniaturek nie uzywamy kodu [ IMG ] :!:

Skomentuj

proszę o szybką odpowiedź

Skomentuj

Zamieszczone przez Arek460
                                Jak podpiąć transformator ? dwa czarne mają być razem do środkowej dziurki ? i dwa niebieskie po bokach ?
                                nie
                                skoro masz 2 kolory to pewnie jeden kolor to jedno uzwojenie - sprawdz to miernikiem napiecia
                                musisz polaczyc je tak zeby na "zewnetrznych" przewodach byla suma napiec. jak bedzie zero to znaczy ze musisz zamienic przewod z jednego uzwojenia

wtedy polaczone srodki (masa) wpinasz w srodek a boczne dowolnie

ok, podpiąłem to, nie mam radiatora, ale czy TDA powinno się grzać w stanie spoczynku ???
                                nie wlaczaj bez radiatora :!:
                                tak, grzac sie bedzie ZAWSZE. jak nie masz radiatora to zaraz szybko sie przegrzeje i mozesz uszkodzic scalaka...

proszę o szybką odpowiedź
                                takie posty akurat nic nie pomagaja ;]

Zamieszczone przez suchythc
                                brakuje mi jeszcze tylko kondensatorów 100uF 25V
                                wsadz dowolne o nie mniejszej pojemnosci

Zamieszczone przez suchythc
                                czy jest szansa żeby ruszyło bezproblemowo??
                                jezeli zlutowales dobrze to tak

Skomentuj

będę pamiętał Pawle o miniaturkach :roll:

wlutuje dziś 220 uF:)

starałem się wszystko dobrze wlutować później sprawdzałem jeszcze miernikiem ale sprawdzę jeszcze raz tak na wszelki wypadek :grin:

Skomentuj

Czy trafo 2x19V będzie dobre do mostka TDA i czy to wszystko uciągnie GDN-22-140-8-SCX ?

Skomentuj

Trafo zdecydowanie za słabe. Potrzebujesz ok. 2x30V

Skomentuj

Zamieszczone przez bart210
                                        Trafo zdecydowanie za słabe. Potrzebujesz ok. 2x30V
                                        bez przesady - zalecane zasilanie to 2x24v!
                                        joint32, spokojnie mozesz podlaczyc. ale nie wyciagniesz maxa z tego glosnika przy tym zasilaniu

Skomentuj

Fakt, w końcu to ma być mostek a nie pojedyncze TDA.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X