Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

TDA7294 w subie -prosto i tanio dla kazdego.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Chodzi, chodzi,ale szybciej ^^

Skomentuj

A jeszcze ja cos spytam....o odizolowanie radiatora od tda7294.
      Posiadam arkusz podkładki mikowej...ale nie jestem pewien czy taka podkładka dobrze sprawdza się w przewodnictwie ciepła?
      W tej chwili radiator nie jest odizolowany od tej kosci tylko przesmarowany pasta termo...

Taka podkładkę posiadam

Czy moze lepsze sa inne podkladki ?

Skomentuj

IoNcs, w zupelnosci wystarcza

Skomentuj

A na moje pytania to nikt nie odpowie? ;p

Skomentuj

Zamieszczone przez Umcik155
            1.Czy napięcia elementów,przy których nie ma podanego napiecia w spisie elementow mogą byc dowolne?
            jak nie wiesz gdzie moga byc nizsze to kup wszystkie na nie nizsze niz napiecie zasilania (czyli cos ok 30-40v)
            2.Czy moce elementów tez maja być dowolne(tych przy,których nie jest podana moc)?
            moce to masz tylko przy rezystorach (chyba)
            jak nie jest zaznaczone jaki ma byc to kupuje sie chyba 1/4W (0,25W)
            3.Które kondensatory w filtrze wymienić na jaką pojemność,żeby mieć pasmo tak od 25Hz?Chyba C4 i C2,nie?:)
            o to pytaj irka - ale nie radze zmieniac
            A i ja nie będe montował wysokopoziomowego, tzn. że poprostu nie lutować tych 8 rezystorów i połączyc ścieżki In- In+ ze sobą w miejscu gdzie na schemacie sa 4 kropki obok siebie zworką?
            tak
            nie
            nie montujesz i nic nie laczysz

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
              jak nie wiesz gdzie moga byc nizsze to kup wszystkie na nie nizsze niz napiecie zasilania (czyli cos ok 30-40v)
              Gdzie są niższe to ja wiem tylko nie chce mi sie pisać,które może być niższe,które wyższe:p.Ale to tak dla pewności było.

A co do tego wysokopoziomowego to faktycznie nie przyjrzałem się dobrze ;p.Dzięki Pawel za pomoc znowu ^^

Skomentuj

Znów ja :p

Nie wiem jak sobie z tym poradzic...przy zalaczaniu wzmacniacza jest spore puk w gloniku. Od czego zacząć poszukiwania ? cos dodac ?

Skomentuj

za kazdym razem?
                  czy tylko w pewnym trybie?

Skomentuj

Tak za kazdym razem-czy to poprzez włączenie bezpośrednie czy poprzez APO jest puk

Skomentuj

Tak moze byc, bo nie rowno zalaczaja sie TDA raz jest to bardziej a raz mniej slyszalne zaleznie od tego jakie sie trafia TDA. W nowszym opracowaniu troche z tym powalczylem i jest znacznie ciszej.

Skomentuj

i co należałoby zrobić? Szukać odpowiednich Tadków ? Możesz przybliżyć to nowsze opracowanie w tej kwestii?

Skomentuj

ja bym sie raczej zajal elementami w sekcji MUTE ST-BY

moznaby skrocic czas zalaczania ST-BY lub wydluzyc czas MUTE
                          a jak to wina tego ze kazdy scalak zalacza sie osobno to moznaby dac inne czasy na kazdego scalaka. tylko teraz jak sprawdzic ktory kiedy sie zalacza? :roll:

Skomentuj

Problem w tym ze aplikacja mostkowa nie wylacza scalaka ''drugiego'' bo dziala on w ukladzie odwracajacym i nie dziala u niego funkcja mute ktora jest podlaczona tylko do wejscia nieodwracajacego.

Skomentuj

Gdzie się mierzy prąd spoczynkowy TDA (między którymi nóżkami) ?

Skomentuj

ale po co chcesz to mierzyc skoro nie masz mozliwosci regulacji?
                                mozesz zmierzyc w zasilaniu

Skomentuj

Chciałbym zmierzyć żeby dowiedzieć czy kostka jest uszkodzona czy po prostu układ cichego załączania jest zwalony. Bo podłączenie głośników i wejściowego sygnału nic nie daje. Ale druga strona dział poprawnie (chwilowe stereo potem mostek ). Układ nie Irka.

Skomentuj

Zamieszczone przez gigipawel
                                    Chciałbym zmierzyć żeby dowiedzieć czy kostka jest uszkodzona czy po prostu układ cichego załączania jest zwalony
                                    to zmierz napiecia na ST-BY i MUTE (nozka 9 i 10)

Skomentuj

NA sprawnym 5,4 V a na niesprawnym 0 V :( Ale odrębne jest układ załączania cichego na każdy kanał.

Skomentuj

Zamieszczone przez gigipawel
                                        NA sprawnym 5,4 V a na niesprawnym 0 V :( Ale odrębne jest układ załączania cichego na każdy kanał.
                                        No to masz odpowiedz.

Skomentuj

A jak między nóżka 9 i 10 pojawia się napięcie 10V i nie gra to znaczy że końcówka padła ?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X