Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

TDA7294 w subie -prosto i tanio dla kazdego.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dj_zibi, gdzie można dostać dwa trafa 250W za 50 zł ? Ile chcesz za tego toroida ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Overclocker
      dj_zibi, gdzie można dostać dwa trafa 250W za 50 zł ? Ile chcesz za tego toroida ?
      http://www.toroidy.pl/sklep/index.ph...ukty&katid=1.9

Skomentuj

Jemu chyba o coś innego chodziło ale ok ... ;]

__________________________________________________ ____________________

Pięknie by było aby irek się postarał i zaczął nam sprzedawać wzmaka tego 200W co nie ... ? Ja zaraz umrę z braku basu .... tda sprzedane a teraz stx 22 podpięty pod minimikrowieże z poborem 20W z sieci <lol> hahah

PozdroO

[ Dodano: 2005-03-30, 21:38 ]
        Rzadnych nowych wieści ?

P.S: :/

[ Dodano: 2005-04-01, 20:19 ]
        :(

[ Dodano: 2005-04-01, 20:19 ]
        :( jutro będę płakać :P

Skomentuj

Siemka może mi ktoś pomóc, bo mam wielki problem. Nie mam pojęcia jak zrobić zasilanie pod końcówkę mocy TDA 7294 więc jak by ktoś cierpliwy mógł wyjaśnić jak małemu dzieciakowi, co mam kupić i jak zrobić bo nie wiem jak co zrobić. Bardzo wasz proszę o pomoc z góry wielkie dzięki

Skomentuj

overcloker to moze dla odmiany modul suba na jednym TDA za smieszne 63zl?
            Ten wzmak 200W nie powstanie tak predko. Bo to projekt zlozony z koncowki mocy, preampu, zasilacza glownego i stby prawdopodobnie z miekkim startem.
            Sama koncowka mocy ukaze sie pewnie pierwsza w EDW a mam juz prototyp koncowki na bipolarnych do +-100V czyli z potencjalem do ok 800W. Jeszcze czeka mnie sporo testow na roznych tranzystorach mocy w tym mosfetach.

Skomentuj

Założenia się zmieniły hehe ... ;] Przeżucam się na głośniki mniej prądożerne - beyma 8BR40. Jak nie znajdę rozwiązania w nieco tylko wyższej cenie, a lepszego od pojedyńczego tda to kupuję u Ciebie ten moduł za 63 zł Macie jakieś pomysły na wzmacniacz ok 70W RMS lepszy jakościowo od TDA ? Mam na chcacie dwa oryginalne STKi 086 - niby 70W ... jakaś płytka by się przydała i można coś zrobić z tego... chyba że wykroję jakoś wszystko co niezbędne z tego wielkiego amplitunera w którym te stki siedzą (padło trafo w tym ampli ... a takie ładne 270W ... :/ )

Skomentuj

Overclocker, http://www.vengeance.com.pl/wrona/di....php?p=409#409
                Możesz oczywiście użyć tańszych elementów.Dodam tylko że ten wzmak jest cholernie szybki w orginale,wart uwagi.

Skomentuj

a ja mam jeszcze jedno pytanko dotyczace podlaczenia potencjometrow, poniewaz chce wyprowadzic je kablami na panel, ale mam male problemy z przydzwiekiem, szczegolnie na potencjometrze od regulacji odciecia, kabel oczywiscie ekranowany dalem.

Skomentuj

umberto, nie widzę foto - nie mogę sie zarejestrować na tamtym forum :/ (aktywacja nie przychodzi) jak mozesz ślij na mejla: overclocker89@o2.pl

Skomentuj

Overclocker, ja Cie na liście widze,dziwne.Zara spróbuje Ci podesłać.

[ Dodano: 2005-04-06, 22:26 ]
                      Wysłałem

Skomentuj

powinny byc dwa kabelki w ekranie. Ekran do masy a dwa przewody do potencjometru.

Skomentuj

WItam ponownie,
                          mam pytanie do wszystkich a szczegolnie do Irka,
                          Ile wyciagnie W pojedyncze tda 7294(ukladzik za 63 zl)
                          na trafie :
                          TS90/16:
                          Moc - 90W
                          Natężenie prądu jałowego - 0,12A
                          Napięcie uzwojenia pierwotnego - 220V
                          Napięcie uzwojenia wtórnego - 2x19,8V
                          Prąd uzwojenia wtórnego - 2,0A
                          Wymiary zewnętrze/rodzaj rdzenia - 100x87x57/LL-60

jets to trafo z tosca 303, co moglbym w nim zmienic lub jakie trafo kupic ale zbey bylo TANIE i wyastarczajaco dobre ,czemu tanie? zobaczycie niedlugo.....
                          pozdrawiam

Skomentuj

Przy takim napięciu zasilania (2x28VDC) osiągniesz ok. 45W na obciążeniu 8ohm lub ok. 75W na obciążeniu 4ohm przy THD=0,5% - to wyniia z noty katalogowej. De facto rzeczywiste osiągi będą nieco niższe. Prorokowałbym zatem odpowiednio ok. 35W i 60W. Żeby poprawić osiągi postaraj się o trafo o napięciu znamionowym przynajmniej 2x24V (90-100VA).
                            Gdzie kupić ? Niestety nie doradzę. Mnie trafa nawija znajomy i robi to wg. mnie za wystarczająco małe koszty więc nie muszę szukać alternatywy.

Skomentuj

Pytam o to bo niedlugo zloze sub na arn 226 4 omowy (ten z podw magnesem) i niewiem zabardzo ile mocy mu trzeba zeby go ekhm poruszyc :)
                              Pozdrawiam

Skomentuj

Tda wystarczy

Skomentuj

Na poczatek twoje trafo 90W 2x20V moze byc. Mocy duzo nie bedzie ale przynajmniej tak szybko TDA nie spalisz. Duzp ludzi daje za wysokie napiecia zasilania a to nie wrozy zbyt dlugiej pracy slabego TDA.

Skomentuj

a czy jak dam trafo 300w 2*28v będzie ok dla dwóch tda daw pojednyncze??

Skomentuj

Irku,ja mam takie pytanie
                                      jesli kupie ten tda pojedynczy to co w nim jest dokladnie? subsonic? filtr dolnoprezepust? zabezpieczenia? itd

I co dokladnie mi do tego jeszcze jest potrzebne,narazie wiem ze trafo ale czy cos jeszcze?
                                      pytam poniewaz zebralem sie do kupy i zaczynam zamawiac rzeczy i niechce czegos sknocic :P
                                      pozdro

Skomentuj

apropo irku robisz jakies koncówki mocy tak 150-250 Watt Przy 8 ohmah????

gdzie mogę znależ twoją ofertę albo prosze przeslij mi ja na PW

Skomentuj

pierwsza strona 2 post Irka.......

Skomentuj

Czaruję...
                                          X