Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

TDA7294 w subie -prosto i tanio dla kazdego.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy warto zastąpić tym układem układ tda7294.ja zbudowałem ten układ i wydaje mi sie że słabo on przenosi niskie częstotliwości a do tego nie mogę poradzić sobie z brumem sieciowym, czy na lm3886t też wysępuje ten problem?

Skomentuj

brum sięciowy to albo słabe ekranowanie lub jego brak, stare trafo EI lu podobne lub za mała pojemność filtrująca...
      jak masz lm to zamiana na tda to krok wstecz :)
      pozatym to że masz mało niskich to pewnie kwestia głośników raczej ;]

Skomentuj

nie nie ja chcę zamnienić tda na lm.Jerzeli chodzi o brum to się dowiedziałem na innym forum że jerzeli trafo ma za mało miedzi na uzwojeniu pierwotnym to nie pomorze żadna filtracja.Z moim toroidem prawdopodobnie tak jest bo jest on przeznaczony do oświetlenia halogenowego. Mószę go zmienić.

Skomentuj

eeee....
          i jak masz zamiar zasilać tda lub lm z trafa do halogenów ?
          ew co nim aktualnie zasilasz ??

[ Dodano: 2005-12-22, 16:09 ]
          btw załóż nowy temat bo ten zaśmiecasz :P

Skomentuj

takero, tda zasilam dwoma takimi trafami ale do lm-a chcę kupić odpowiednie

Skomentuj

siema mam pytanko bo złożyłem wzmacniacz tda 7294 i jak włoczyłem do prądu nie chce chodzić nic nie słychać ani nic nie wybuchło, i właśnie niewiem co to siem stało jak myślicie??

Skomentuj

napewno gazu nie zakręciłeś?

Skomentuj

co sie mogło stać co mam sprawdzić

Skomentuj

Witam,
                    ma ktos wszystkie udostepnione przez Irka schematy dotyczace mostka tda7294? Pisalem Irkowi pw i maila ale nie dostalem jeszcze schematow ;/ a zalezy mi na czasie... pozdrawiam i prosze o ewentualne wyslanie ich na maila: chriiss@interia.pl

Skomentuj

juz ci wyslalem ale nie pamietam rzebyc do mnie pisal bo na pewno byc dostal te pliki.

Skomentuj

tak tak dostalem:) juz dawno ;]

Skomentuj

czesc. jestem zainteresowany Twoim wzmacniaczem z filtrem na TDA7294. chialem sie dowiedziec ile kosztuje u Ciebie zmontowany i gotowy do pracy ten wzmacniacz (wliczajac oczywiscie cene trafa). moj email to carsonpoland@op.pl z gory dzieki za odpowiedz. pozdrawiam

Skomentuj

nieraz byly napisane ceny.skontaktuj sie na PW!

Skomentuj

Wersja podstawowa 63 zl, mostek 120 zl. Ceny nie obejmuja kosztow trafa...

Skomentuj

aha, a wersja podstawowa jaka ma moc?? dla glosnika 8ohm. sorry ze mieszam w temacie ale chcialem sie od razu spytac czy ten glosnik sie nadaje do suba GDN-25-100-8-SC tutaj sa jego parametry http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb.

Skomentuj

nie nadaje sie...weź 27/150/4 jak dla jednego TDA a 27/150/8 jak dla mostka...
                                  wersja podstawowa czyli jedna kosc przy 4 ohm osiaga jakies 70-80W(opieram sie na opiniach innych) przy normalnych znieksztalceniach a mostek 130W przy 8 ohm...mostka nie mozna stosowac do 4 ohmowych glosników

Skomentuj

carsonpoland, powiedz jeszcze ile masz kasy itp.
                                    (nie chce mi się po raz setny tego pisać - std. pytania)
                                    po prostu powiedz coś więcej... :)

Skomentuj

dlaczego uwazasz ze podany przezemnie glosnik sie nie nadaje??

Skomentuj

ten głośnik który zaproponowałeś jest po prostu beznadziejny - sorki ,ale taka jest prawda...
                                        to najtańsza, najbardziej uboga wersja taniego z zasady stxa ...

Skomentuj

aha. rozumiem. czyli do suba bardziej polecasz ten model 27/150/4. ok.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X