Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

TDA7294 w subie -prosto i tanio dla kazdego.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

petla masy lub brak masy

pokaz zdjecia plytki
    masa na potencjometrach podalczona?

Skomentuj

Mam pytanie , chce zbudować ten układ ( http://www.fratu.pl/irek/?wzmacniacz...(sub7294v2),32 ) ale nigdzie nie mogę znaleźć pcb do niego , czy autor nie udostępnia wzoru płytki ,czy to ja jestem taką sierotą i nie potrafię go znaleźć ? A może do wersji V1 i V2 jest ta sama płytka ? http://diyaudio.pl/content.php/79-Wz...era-(-TDA7294-)
      Last edited by raffal72; 12.05.2012, 12:44.

Skomentuj

W pierwszym poście tego tematu http://diyaudio.pl/showthread.php/25...io-dla-kazdego.
        są linki do plików do pobrania. Nie wiem czy tam jest wersja v2 pojedynczego TDA ale na pewno jest PCB do wersji, którą ja robiłem i która była OK. Jeśli to są różne wersje to zmiany są pewnie kosmetyczne.
        Mogę Ci jeszcze podpowiedzieć, że jeśli masz głośnik 8r to w mojej opinii nie warto robić pojedynczego TDA, jak już robić to lepiej mostek.
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
          Mogę Ci jeszcze podpowiedzieć, że jeśli masz głośnik 8r to w mojej opinii nie warto robić pojedynczego TDA, jak już robić to lepiej mostek.
          przeciez na plytce do mostka mozna uzyc tylko jednej kostki!
          a tam mamy wiecej opcji i bajerow

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
            przeciez na plytce do mostka mozna uzyc tylko jednej kostki!
            a tam mamy wiecej opcji i bajerow
            Ależ ja to wiem, jednak pytanie dotyczyło stricte PCB z pojedynczym TDA. W mojej ocenie lepiej zrobić od razu płytkę na mostek.
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Witam, sam mam w subie wzmacniacz irka na jednym TDA, ostatnio mam z nim problem, mianowicie sub się wyłącza czasami, jak go uderzę to zaczyna grać, lub jak odłączę i z powrotem podłącze rca to zaczyna grać. Co może być tego przyczyną ?

Skomentuj

Jakiś zimny lut skoro naprawa piąstką pomaga

Skomentuj

Witam serdecznie, kupię jedną pcb do 2x 7294 ma ktoś z Was na sprzedaż?
                  Last edited by carry; 26.06.2012, 03:21.

Skomentuj

no nie tylko pięścią ;p po odłączeniu rca działa od nowa.

Skomentuj

Miałem tak ze mi RCA nie łączyło i czasem sub grał a czasem i czasem mi pierdział.

Skomentuj

U mnie jak słucham głośniej to tak jakby się wyłączał ale po uderzeniu albo odłączeniu RCA działa...

Skomentuj

Witam,

ma ktoś może na zbyciu płytkę do mostka tda7294, albo mógłby mi ją wykonać i wysłać ?

Skomentuj

Witam. Zadam głupie pytanie, uwaga. Jeśli wbudowany tu filtr jest dolnoprzepustowy, oznacza to że jest on górnozaporowy, prawda? Nie przepuszcza wszelkich(lub z określonym skokiem dB/okt) częstotliwości powyżej ustalonej?
                            Last edited by m4thew; 13.11.2012, 20:35.

Skomentuj

Tak, dodatkowo jest tu filtr subfoniczny

Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2

Skomentuj

Witam. Zadam głupie pytanie, uwaga. Jeśli wbudowany tu filtr jest dolnoprzepustowy, oznacza to że jest on górnozaporowy, prawda? Nie przepuszcza wszelkich(lub z określonym skokiem dB/okt) częstotliwości powyżej ustalonej?
                                Tak, choć nie jest to na takiej zasadzie, że poniżej pewnej ćżestotliwości nic nie ma, a powyżej normalnie pasmo. Filtrowanie odbywa się ze spadkiem, "czestotliwosc ustalona" podawana jest dla -3dB.

Skomentuj

Siema wszystkim. Mam jedno może dla niektórych głupie pytanie xD. Jaką moc mają mieć rezystory tzn. ile watowe? W którym sklepie kupić elementy żebym mógł wszystkie znaleźć w jednym sklepie?

Skomentuj

Zamieszczone przez tomq88 Zobacz posta
                                    Tak, choć nie jest to na takiej zasadzie, że poniżej pewnej ćżestotliwości nic nie ma, a powyżej normalnie pasmo. Filtrowanie odbywa się ze spadkiem, "czestotliwosc ustalona" podawana jest dla -3dB.
                                    czyli jak podlaczysz suba bez kolumn to nadal slychac ze "spiewa"

Zamieszczone przez Mzamar Zobacz posta
                                    Jaką moc mają mieć rezystory tzn. ile watowe?
                                    jezeli w spisie nie jest podane jakiej mocy maja byc rezystory to znaczy ze wystarcza 1/8-1/4W. ale najlatwiej bedzie dostac takie 0,6W

szukaj raczej wysylkowo
                                    moze tutaj znajdziesz wszystko http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2357115

Skomentuj

Zamieszczone przez Mzamar Zobacz posta
                                      Siema wszystkim. Mam jedno może dla niektórych głupie pytanie xD. Jaką moc mają mieć rezystory tzn. ile watowe? W którym sklepie kupić elementy żebym mógł wszystkie znaleźć w jednym sklepie?
                                      A uprawnienia SEP'owskie masz, żeby bawić się elektronika?
                                      marcinsywala.pl
                                      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zasilacz 2x24 ile amper i jaki radiator polecacie?

Skomentuj

Zamieszczone przez hermes Zobacz posta
                                          A uprawnienia SEP'owskie masz, żeby bawić się elektronika?
                                          cos w tym jest!

Zamieszczone przez m4thew Zobacz posta
                                          Zasilacz 2x24 ile amper i jaki radiator polecacie?
                                          wszystko jest na irka stronie i w jego PDFach

Skomentuj

Czaruję...