W pierwszym poście tego tematu http://diyaudio.pl/showthread.php/25...io-dla-kazdego.
są linki do plików do pobrania. Nie wiem czy tam jest wersja v2 pojedynczego TDA ale na pewno jest PCB do wersji, którą ja robiłem i która była OK. Jeśli to są różne wersje to zmiany są pewnie kosmetyczne.
Mogę Ci jeszcze podpowiedzieć, że jeśli masz głośnik 8r to w mojej opinii nie warto robić pojedynczego TDA, jak już robić to lepiej mostek.
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Witam, sam mam w subie wzmacniacz irka na jednym TDA, ostatnio mam z nim problem, mianowicie sub się wyłącza czasami, jak go uderzę to zaczyna grać, lub jak odłączę i z powrotem podłącze rca to zaczyna grać. Co może być tego przyczyną ?
Witam. Zadam głupie pytanie, uwaga. Jeśli wbudowany tu filtr jest dolnoprzepustowy, oznacza to że jest on górnozaporowy, prawda? Nie przepuszcza wszelkich(lub z określonym skokiem dB/okt) częstotliwości powyżej ustalonej?
Witam. Zadam głupie pytanie, uwaga. Jeśli wbudowany tu filtr jest dolnoprzepustowy, oznacza to że jest on górnozaporowy, prawda? Nie przepuszcza wszelkich(lub z określonym skokiem dB/okt) częstotliwości powyżej ustalonej?
Tak, choć nie jest to na takiej zasadzie, że poniżej pewnej ćżestotliwości nic nie ma, a powyżej normalnie pasmo. Filtrowanie odbywa się ze spadkiem, "czestotliwosc ustalona" podawana jest dla -3dB.
Siema wszystkim. Mam jedno może dla niektórych głupie pytanie xD. Jaką moc mają mieć rezystory tzn. ile watowe? W którym sklepie kupić elementy żebym mógł wszystkie znaleźć w jednym sklepie?
Tak, choć nie jest to na takiej zasadzie, że poniżej pewnej ćżestotliwości nic nie ma, a powyżej normalnie pasmo. Filtrowanie odbywa się ze spadkiem, "czestotliwosc ustalona" podawana jest dla -3dB.
czyli jak podlaczysz suba bez kolumn to nadal slychac ze "spiewa"
Siema wszystkim. Mam jedno może dla niektórych głupie pytanie xD. Jaką moc mają mieć rezystory tzn. ile watowe? W którym sklepie kupić elementy żebym mógł wszystkie znaleźć w jednym sklepie?
A uprawnienia SEP'owskie masz, żeby bawić się elektronika?
marcinsywala.pl Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj