To co pokazujesz to nie jest to co szuka kolega. Jak mniemam szuka on mostka TDA zaprojektowanego przez Irka:)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
TDA7294 w subie -prosto i tanio dla kazdego.
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez CASHpirovski Zobacz postaTo co pokazujesz to nie jest to co szuka kolega. Jak mniemam szuka on mostka TDA zaprojektowanego przez Irka:)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postaTo może uśmiechnij się ładnie do Irka, da pdfa na prasowankę
Skomentuj
-
Temat dość stary jak widzę, ale skoro mam pytanie to może mógł bym zapytać.
W ogóle na wstępie to chciał bym powitać bo pierwszy to post mój na forum tym jakże prześwietnym.
Pytanie jest następujące. Czy płytka 2xTDA... jest płytką narożną ? Montaż całego modułu następuje na rogu skrzynki suba ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez matrix Zobacz postaPytanie jest następujące. Czy płytka 2xTDA... jest płytką narożną ? Montaż całego modułu następuje na rogu skrzynki suba ?
na jednej sciance plytki monujemy radiator, druga scianke mocujemy do blachy
caly panel montujemy gdzie chcemy :p
Skomentuj
-
Pytam bo w projekcie radiator z jednej strony a pokrętła montowane w płytkę z boku, przełączniki też z boku. Skoro potencjometry i przełączniki w blachę montażową czyli wystają to znaczy że radiator wewnątrz skrzynki ?
Ostatnie zdjęcia kolegi Pawła wyjaśniły że radiator chowa się wewnątrz...
A jest pytanie jeszcze. Co to za dioda na wyjściu wzmaka oznaczona jako WSKAŹNIK MOCY/LIMITER ?
Tak to widziałem oznaczane diaki a nie diody led.Last edited by matrix; 02.01.2016, 19:34.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez matrix Zobacz postato znaczy że radiator wewnątrz skrzynki ?
Zamieszczone przez matrix Zobacz postaCo to za dioda na wyjściu wzmaka oznaczona jako WSKAŹNIK MOCY/LIMITER ?
Tak to widziałem oznaczane diaki a nie diody led.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez matrix Zobacz postaJak zachowuje się układ w którym połączone są napięcia 24V i 12V tylko przez rezystor ? Jaki to ma cel ?
jak to dziala? DZIALA! i to jest najwazniejsze
irek to nie amator i wie co robi
Zamieszczone przez matrix Zobacz postaCzemu większość rezygnuje z montowania układu APO i zasilacza pomocniczego ?
trafo pomocnicze to dodatkowy koszt, a kazdy kto buduje wzmacniacz na TDA chce minimalizowac koszty
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postairek to nie amator i wie co robi
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postama to na celu stabilizacje napiecia
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaDZIALA! i to jest najwazniejsze
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaz apo malo kto rezygnuje. apo dziala rowniez bez trafa pomocniczego
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postatrafo pomocnicze to dodatkowy koszt, a kazdy kto buduje wzmacniacz na TDA chce minimalizowac koszty
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz postaJak nie ma trafa pomocniczego to przekaźnik zasilany jest z trafa głównego.
Nie odbierajcie moich wypowiedzi źle. Najzwyczajniej widzę kilka rzeczy które są dla mnie dość dziwnie podłączone i chciał bym zrozumieć zasadę ich działania.
Skomentuj
Skomentuj