Zamieszczone przez mskojon
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wzmacniacz N-Mosfet by IREK
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
I czy podczas ustawiania prądu spoczynkowego ma być podłączony jakiś rezystor na wyjściu czy nic nie podłączać?
[ Dodano: 2007-12-01, 23:02 ]
O ja głupi. Mam nowy multimetr i źle odczytywałem wskazania.. zamiast 50mA chciałem ustawić 500mA. Więc ten problem z głowy, tylko 5V stałego jest na wyjściu. Czy uwaliłem tranzystory?
[ Dodano: 2007-12-06, 23:30 ]
Zaznaczam że wzmacniacz gra poprawnie, nic nie buczy nic nie pierdzi. Wszystko jest w jak najlepszym porządku, poza wskazaniem miernika :P
Skomentuj
-
Mam ten wzmacniacz na plytce z AVT i na tranzystorach IRFP250N. Zasilany z +-45V dziala ladnie. Chcialbym go wykorzystac do suba na 8 omowym glosniku i uzyskac 180-200W. Zasilic go chce z +-60V czy jeżeli wzmacniacz nie bedzie nigdy wykorzystywany do napedzania 4 omow to beda potrzebne dwie pary? Jezeli tak, to w jaki sposob je podpiac?
Skomentuj
-
chcialbym zastosowac ten wzmacniacz do subwoofera, jakie elementy musialbym zmienic jakbym zastosowal IRFP250 lub IRFP260? glosnik 4Ω napiecie po wyprostowaniu 2x35V, czy beda potrzebne 2 pary tranzystorow? jesli tak to w jaki sposob sie je laczy? uzyje plytke z avt. z gory dziekuje za pomoc
Skomentuj
-
Możesz skożystac z płytki zaprojektowanej przez bboykotiego :wink: z elektrody
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic484480-60.html
[ Dodano: 2008-05-17, 22:20 ]
Na dole masz
Skomentuj
Skomentuj