Zamieszczone przez jajek92
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Witam, mam mały problem z ustawieniem prądów spoczynkowych. Otóż po rozkręceniu PR na max mam ok 0,7 mV z jednej strony i nieco ponad 1mV z drugiej. Czy przyczyną może być użycie PR 471 zamiast 220R ?
Dodam że Uni gra już teraz bez problemu, ale właściwe prądy spoczynkowe tzn 5-10mV to chyba konieczność na dłuższą metę ?
---------- Post dodany o 14:36 ---------- Poprzedni post o 12:22 ----------
przepraszam miało być "napięcia spoczynkowe"
Skomentuj
-
Zamieszczone przez PaPel Zobacz postaCzy przyczyną może być użycie PR 471 zamiast 220R ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez PaPel Zobacz postaPrzyczyną może być to że zamiast rezystorów 910ohm posiadam 1k ? ( Nigdzie nie mogłem znaleść 910 w swoim biednym mieście :P) Oprócz tego od oryginalnego schematu odlegają tylko rezystory 2k2 zamiast nich 1k7
Skomentuj
-
Zamieszczone przez PaPel Zobacz postaPrzyczyną może być to że zamiast rezystorów 910ohm posiadam 1k
Zamieszczone przez PaPel Zobacz postaOprócz tego od oryginalnego schematu odlegają tylko rezystory 2k2 zamiast nich 1k7
---------- Post dodany o 14:03 ---------- Poprzedni post o 14:03 ----------
Zamieszczone przez IW4N Zobacz postaCzy taki profil posłuży jako sensowny radiator do Uniampa?
Skomentuj
-
ja mam jeszcze pytanko jaki właściwie ma być trafo? posiadam uniampa i 2 symki floodinsa.
Gdzie znajdę to 250W 2x35V no ok ale wtedy jaką moc uzyskam? 2x80-90w? <wzmacniacz AB ma teoretyczne 70%sprawności> a poszukując informacji odnośnie symsym i uniampa natrafiłem ze uniamp możne mieć 120W na kanał? ale to raczej nie przy tym 250 watowym transformatorze?
i jeszcze kwestia prądu spoczynkowego uniamp ma 2x mniejszy przedział prądu spoczynkowego i napięcia rezystorów emiterowych? z tego co zauważyłem mają podobne tranzystory końcowe, dlaczego taka rozbieżność czy symasym ma lepsze parametry na innym prądzie a uniamp na innym?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jajek92 Zobacz postaGdzie znajdę to 250W 2x35V no ok ale wtedy jaką moc uzyskam? 2x80-90w?
Zamieszczone przez jajek92 Zobacz postai jeszcze kwestia prądu spoczynkowego uniamp ma 2x mniejszy przedział prądu spoczynkowego i napięcia rezystorów emiterowych?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez angel6891 Zobacz postaWitam, czy mogę bez problemu użyć trafo 2x39V ? czy muszę coś zmieniać w swoim Uniampie ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez angel6891 Zobacz postaGdybym znalazł któryś z entych tematów nie pytał bym
Skomentuj
-
Jeżeli nie masz zamiaru odpowiedzieć na moje pytanie to po co piszesz? Trenujesz posługiwanie się klawiaturą? Tematu nie znalazłem i mam proste pytanie co zmienić. Skoro wiesz jak mniemam z Twojej wypowiedzi i nie chcesz napisać to wypowiedz sztuka dla sztuki jest bezcelowa i niepotrzebna.
Skomentuj
Skomentuj