Kolejny dowód na to, że starannie złożony wzmacniacz musi ruszyć bez problemów za pierwszym razem :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez Jimi Zobacz postato muszę obudowę zewrzeć z masą sygnałową (by np. dotykając potencjometra nie było słychać stuków)???
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gigipawel Zobacz postaMogę to podpiąć je pod UNIAmpa bez ich uszkodzenia ?
Skomentuj
-
Temat też pewnie nie ten...żartowałem.
To że Uni jest sprawdzony i skatowany na wszelkie możliwe sposoby i że w typowych zastosowaniach(nie mówcie nic o mostku,bo się Irek wkurwi:angry:),jestem ciekawy jak inni wykorzystują to ustrojstwo?
Nie żeby coś tam , ale u mnie gra bez zastrzeżeń,tak że w odstawkę poszedł nad,ca,HK i a kinach domowych nie wspomne...poważnie: układzik jest MOCNY.
Irek pewnie kiedyś dostanie Nobla,albo...emeryturę.
Pytanie:do czego i jak korzystacie z UniAmpa ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez freedi Zobacz postaPytanie:do czego i jak korzystacie z UniAmpa ?
Skomentuj
-
Chce ustawić prąd spoczynkowy i zastanawiam się gdzie wpiąć miliamperomierz, bo na pewno nie pomiędzy transformator a wzmacniacz. Ponieważ są 2 kanały, plus uciekające mili ,albo <mikro> ampery przez kondensator... Czy muszę coś demontować?, czy tylko istnieje poprzez zmierzenia napięcia rezystora emiterowego?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jajek92 Zobacz postaKilka razy czytałem ten opis, czyli istnieje możliwość tylko ustawiernia prądu spoczynkowego za pomocą woltomierza <bez kombinacji>
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jajek92 Zobacz postaczyli istnieje możliwość tylko ustawiernia prądu spoczynkowego za pomocą woltomierza
Skomentuj
-
Pojawił się problem, spuchł mi lekko jeden z kondensatorów w zasilaczu. Pewnie przez to, że napięcie po wyprostowaniu waha się w okolicach 50V, a to jest max dopuszczalne napięcie dla kondensatorów. Chcę zamienić je na 63V, ale o niższej temperaturze maksymalnej 85st.C (obecnie są na 105 st.C.). Niestety tylko takie się zmieszczą na płytce. Wydaje mi się, że powinny dać radę i chyba się nie ugotują. Co o tym myślicie?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bart210 Zobacz postaPojawił się problem, spuchł mi lekko jeden z kondensatorów w zasilaczu. Pewnie przez to, że napięcie po wyprostowaniu waha się w okolicach 50V, a to jest max dopuszczalne napięcie dla kondensatorów. Chcę zamienić je na 63V, ale o niższej temperaturze maksymalnej 85st.C (obecnie są na 105 st.C.). Niestety tylko takie się zmieszczą na płytce. Wydaje mi się, że powinny dać radę i chyba się nie ugotują. Co o tym myślicie?
Skomentuj
Skomentuj