Najważniejsze, że sam znalazłeś błąd i, że w końcu zagrało.Gratulacje.Z tym basem to może wina głośników?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
No być może tak bede musial cos zbudowac sobie bo audio wciaga ale to juz w innym temacie :p A nawiązując do tego to mam taki problem końcówkę mam podłączoną do laptopa i w momencie gdy komputer się wyłączy lub wchodzi w stan uśpienia to z głośników zaczyna brumić taki jakby przydzwiek sieciowy . Idzie to jakoś zlikwidować ?
Skomentuj
-
Tak sie dzieje, bo po wylaczeniu wyjscie laptopa "wisi" w powietrzu i wejscia sciaga brum z otoczenia.
Mozna sprobowac zaraz przy laptopie obciazyc jego wyjscie rezystorami. Wyjscie laptopa akceptuje sluchawki o impedancji o wartosci kilkudziesieciu omow wiec mozna zejsc z rezystorami do ok 22-33 omow ale moze wieksza wartosc wystarczy. Nalezy wlutowac dwa rezystory kazdy miedzy wyjscie a mase. Mozna to zrobic w formie przejsciowki minijack-minijack albo jak sie uda upchnac je we wtyczce mini jack.
Druga sprawa to prawdziwie ekranowany kabel polaczeniowy.
Skomentuj
-
U mnie w końcu wszystko działa jak trzeba
miałem problem podobny co kolega wyżej, pomogło zamontowanie potencjometra głośności (nie miałem przez pewien czas :P)
uziemienie obudowy(w moim przypadku obudowy transformatora, bo wzmacniacz jest w drewnianej)
jeszcze podłącze radiator do masy sygnałowej gdy znowu będe miał gwintownik by przykręcić kabel do masy sygnałowej (lutowanie aluminium raczej proste nie jest)
Z przodu będe miał miedziany panel, teraz sie zastanawiam do której masy go podłączyć?
Czy ma ktoś na sprzedaż Unizaba? najlepiej kit, albo płytka
Skomentuj
-
Zamieszczone przez NooB852 Zobacz postaZ przodu będe miał miedziany panel, teraz sie zastanawiam do której masy go podłączyć?
Zamieszczone przez NooB852 Zobacz postaCzy ma ktoś na sprzedaż Unizaba? najlepiej kit, albo płytka
Skomentuj
-
Uniamp w mostku + filtr Ravena, który umożliwia mostkowanie 250W/8R
http://diyaudio.pl/showthread.php/22...061#post374061
Skomentuj
-
Mam pytanie dotyczące samych płytek - dostałem od kolegi (on kupił z jakiegoś grupowego zamówienia, ale szczegółów nie znam) pcb do uniampa oznaczonych WZMAK2100_v1.0 IRK2006.
Zauważyłem, że tutaj w projektach są głównie pcb oznaczone 150V2 IRK2008.
Czy są jakieś różnice w tych płytkach poza kosmetyką w postaci delikatnie innego rozmieszczenia elementów?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz postaMam pytanie dotyczące samych płytek - dostałem od kolegi (on kupił z jakiegoś grupowego zamówienia, ale szczegółów nie znam) pcb do uniampa oznaczonych WZMAK2100_v1.0 IRK2006.
Zauważyłem, że tutaj w projektach są głównie pcb oznaczone 150V2 IRK2008.
Czy są jakieś różnice w tych płytkach poza kosmetyką w postaci delikatnie innego rozmieszczenia elementów?
Skomentuj
-
Witam. Złożyłem uniampa V2, działał znakomicie ale tylko przez 1 dzień. Uruchomiłem go na próbę bez przykręconego radiatora(końcówki były tylko na nim położone) i przez moja nieuwagę spaliły się T5 i T15. Wymieniłem spalone na nowe, przy okazji wymieniłem T6 i T16 oraz D7 I D8 które uległy również spaleniu. Teraz nie da się ustawić prądu spoczynkowego. Nie zależnie od położenia potencjometru napięcie na R17, R36, R64 i R82 jest równe 0;/. Ma ktoś jakieś pomysły gdzie szukać przyczyny ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Chilihead Zobacz postabo jakaś miedź się uwidoczniła czy cuś.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Witam. Zbudowałem uniampa v1 jakieś 2 lata temu. Do wczoraj grał znakomicie. Dzisiaj próbując go włączyć wzmacniacz się nie włączył. Nic się nie spaliło, po prostu tak jakby opóźniony start nie zadziałał. Wczoraj go normalnie wyłączyłem, a dzisiaj już nie działa. Kompletnie nie mam pojęcia co może być przyczyną. Macie jakieś sugestie? Pozdrawiam.
---------- Post dodany o 13:58 ---------- Poprzedni post o 12:23 ----------
Już po problemie, wzmacniacz gra jak poprzednio :) A co do awarii to taka głupia, że aż szkoda pisać... Jednak ten wzmacniacz jest niezniszczalny :)
Skomentuj
Skomentuj