Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

zdalne si edopiero robi a kolega z forum pisze soft wiec jeszcze nie wiadomo co w nim bedzie. Ale beda nigdzie nie spotykane funkcje jak np pzrelaczanie kolumn A B z pilota zeby bezposrednio porownac ich brzmienie.

Duzy Uniamp bedzie oczywiscie mial limiter mocy zapobiegajacy przesterowaniu, poglaszanie po zalaczeniu pzrekaznikow zeby sich styki sie nie wypalaly na duzej mocy przy wlaczaniu. to oczywiscie standard.
    Z nowinek to bedzie skokowa (a mzoe plynna) mozliwosc zmiany mocy wyjsciowej. Ustawiamy np 50W podlaczamy kolumne 50W rozkrecamy wolume na maksa i nic sie nie ma prawa spali! Pelna moc wzmaka to 300W lub wiecej dlatego taka funkcja. Oczywiscie sygnalizacja stanow awaryjnych w tym osiagniecia zadanej mocy.

Skomentuj

lubie takie gadzety i duzo kontrolek

Skomentuj

cudny90, te koszta co podalem byly przyblizone i to w dodatku najtansza opcja. zapomnialem tam policzyc kondow MKT i liczylem "zwykle"
        doliczyc trzeba oczywiscie przesylki (do mnie z 4-5 zrodel i do was oraz koszty pakowania itp)
        wydaje mi sie ze jezeli koszt calkowity tych elementow bedzie na poziomie 40-50zl to bedzie dobrze :P

jak widac watpie zebysmy zbudowali uniampa ponizej 100zl - ale jak juz pisalem to jest opcja dla osob ktore potrafia to zbudowac a nichca czekac na cenny irka czas...

irku, przepraszam ze nienapisalem na PW w tej sprawie ale musialem brac sie za matme i zapomnialem... :roll:
        tak wiec niemasz nic przeciwko?

Skomentuj

Można zbudować za 0zł - jaki problem? Można już przypadkiem wszystkie cześci mieć albo dosdtac od kolegi czy mieć z pracy. Ale co to zmienia?
          A 300zl za uuchomiony wzmak stereo duzej mocy to nie sa zadne pieniadze! Powtarzam żadne i dziwie się Irkowi że tylko za tyle to puszcza. ale widać że jest wybitnym fachowcem i pracuje na swa przyszłość a nie szuka szybkiego zysku. Chwała mu za to! Niewielu takich ludzi jest ze im się jeszcze tak chce tyrać.

Skomentuj

Ale co to zmienia?

Aaaa niiiic, 160zł w te, czy we wte :P

:neutral:

A podobny naród Polski jest taaaaki biedny :(

Skomentuj

cudny90, chodzi o to że albo liczy się koszty rzetelnie albo nie liczy się wcale...

Skomentuj

Biedyś boś głupi, głupiś boś biedny...

cudny90, nikt nikogo nie zmusza do kupowania czekgokolwiek, jak chesz wydać 10zł to kup 4paka piwa z biedroniki i też beziesz szczęsliwy na swój sposob...
                Rozumiem gdyby irek żadal 600zl za to można by się burzyc, ale tak to wstyd poprostu....
                Swoją droga jak widzę ludzi "oszczędzających" na rzeczach typu urządzenia techniczne typu wyposażenie mieszkania i kupujących byle szajs (tanszy od porządnego sprzętu az! 10 to rzygać mi się chce..

Skomentuj

Zamieszczone przez brencik
                  Rozumiem gdyby irek żadal 600zl za to można by się burzyc,
                  a ja nie, nikt niczego nikomu nie rozkazuje kupować , każdy ma własną wolną wole i własny portfel.

Skomentuj

taa, zawsze swoje 3 gorsze....
                    Może i żądać 10kzł, ale kto to kupi? Audiofil jakiś z audiostereo? Ale trzeba by to w złoto oprawic chyba i przewody zagumować węzem ogrodowym...

Skomentuj

Rozumiem gdyby irek żadal 600zl za to można by się burzyc,
                      jak teraz znasz koszt budowy itp to tak. ale znajdz mi za 600zl fabryczny wzmacniacz z takim brzmieniem i takimi parametrami ;]

Skomentuj

Ale trzeba by to w złoto oprawic chyba i przewody zagumować węzem ogrodowym...
                        dlaczego akurat wężem ogrodowym :lol:

Skomentuj

Rozumiem gdyby irek żadal 600zl za to można by się burzyc, ale tak to wstyd poprostu....
                          Brencik daj se siana, bo ja się nie burze, tylko legalnie elegancko liczę koszty wykonania końcówki uniampa na własną rękę!

Takero, ja wiem, że Tobie po szafach pląta się masa części elektronicznych, ale ja w szafie trzymam ubrania.

Nikogo broń Boże nie chcę odciągać od kupowania uniampa od Irka za 160zł, i ciągle utrzymuję, że jest to okazja!

chodzi o to że albo liczy się koszty rzetelnie albo nie liczy się wcale
                          Nie wiem co ja liczę nierzetelnie ... To raczej Ty liczysz nierzetelnie, mówiąc, że zrobisz uniampa za 10zł, bo reszte części już posiadasz :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                            jak teraz znasz koszt budowy itp to tak. ale znajdz mi za 600zl fabryczny wzmacniacz z takim brzmieniem i takimi parametrami ;]
                            JAk teraz znam? Koszty znam dawno, to łatwo policzyć, zreszta siedze w elektornice po uszy i wiem ile co kosztuje...
                            A czemu mam porównywać wzmacniacz fabryczny? To inna bajka...
                            Inna droga DIY wychodzi niektórym czesto o wiele drozej niz kupienie czegos fabrycznego...

Skomentuj

brencik, skończ pisać jakieś bzdury i dyrdymały bo aż się niedobrze robi. To interesujące że wiem kiedy się na forum pojawiasz - odrazu dostaje z 10 wiadomości żebym wywalił jakiegoś twojego posta bo ludziom aż gul skacze...

A czemu mam porównywać wzmacniacz fabryczny? To inna bajka...
                              A co to za różnica czy to diy czy fabryczny ? Gra inaczej ? Elektronika w środku inna siedzi ?
                              Może i żądać 10kzł, ale kto to kupi? Audiofil jakiś z audiostereo? Ale trzeba by to w złoto oprawic chyba i przewody zagumować węzem ogrodowym...
                              Idź do sklepu i kup cokolwiek za 600zł to porozmawiamy.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                                To interesujące że wiem kiedy się na forum pojawiasz - odrazu dostaje z 10 wiadomości żebym wywalił jakiegoś twojego posta bo ludziom aż gul skacze...
                                Moze prawda w oczy kole...
                                A ze duzo tu podpierdalaczy to co zrobić.. taki kraj...

Roznica taka ze nie ma sensu porownywac czegos robionego wlasnorecnzie ze spzretem fabrycznym - nie mowie o jakosci..
                                Cokolwiek za 600zl - nie ma problemu, np. 250 piw...

:grin:

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi
                                  dolphin123 a ktoś ci broni zaprojektować wzmacniacz wykonac go i sprzedawać? Ale lepiej gadać na rożnych forach. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
                                  a o co Ci chodzi ? napisalem tylko w odpowiedzi na to ze taniej go zbuduje...

Skomentuj

Brencik piszesz głupoty że aż się naprawdę źle robi. Jak mówi Takero weź 600zł idź kup nawet z 2 ręki taki wzmka jak ja Ci zrobię DIY:] Pogadamy.
                                    Ostatnio "mój" wzmak DIY rozwalił Audiofilskie klocki po 5-7tyś:]

Jak siedzisz w elektronice to powinieneś wiedzieć ile kosztuje dobry kondensator elektrolityczny oryginalne trany czy dobry kond stały:]

Skomentuj

jako ze robi mi sie niedobrze przegladaja ten watek, a ze nie mam moderki na elektronike...
                                      niech ktos w pien wytnie wszystkie posty nie odnoszace sie elektronicznych aspektow wzmaka i ewentualnej dyskusji na ten temat... tej w dobrym tonie!

a tak btw to jesli ktos uwaza ze zrobi uniampa ponizej ceny Irka to niech robi. pamietajcie jednak ze czas to tez pieniadz... a wiedza to skarb.

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                                        Ludzie, słońce wczesnowiosenne wam przygrzało? Już drugi wątek, gdzie się piana z pyska toczy prawie. Albo się uspokoicie, albo każdy dostanie po ban(nanie), o!

Każdy kolejny post nie na temat w tym temacie kończy się ostrzeżeniem. Stwórzcie sobie osobny temat "Dlaczego tyle a nie taniej" itd, to jest temat o stronie technicznej wzmacniacza, a nie marketingowej.

Skomentuj

Dla kogoś (m.in. dla mnie) kto nie ma dostępu do części taki gotowy zestaw to bardzo dobre rozwiązanie. Nie trzeba latać po sklepach, płacić 10 razy za przesyłkę i np. trafo wychodzi dużo taniej niż w sklepie. Oczywiście, że wolałbym sam wszystko złożyć, ale skoro Irek pisze, że nie będzie robił kitów to trzeba to uszanować. I tak się dziwię, że od tak nam udostępnia projekt. Chwała mu za to :wink:

BTW
                                          Irku, kiedy w przybliżeniu można składać zamówienia na zestaw, tzn. UniAmp+trafo+radiator+selektor (z diodami) i jaka będzie ostateczna cena? :wink:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X