Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A potem się ludzie dziwią, że im coś nie działa i nie wiedzą czemu :neutral:

Skomentuj

to do mnie bylo ? ja sie na nic nie skarzylem... wszystko i gra jak nalezy, po drugie zeby tylko takie rzeczy typu ARK zle wsadzone ludzie mieli to byloby naprawde super..

Skomentuj

dolphin123, nie do Ciebie. Miałem na myśli m.in. rezystory emiterowe u Szopler'a.

Skomentuj

to git bo juz mnie bralo... :mrgreen: :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
            Szopler, proszę Cię, zlituj się nad nami :sad:

Nie chciało się otworków w radiatorze ładnych wywiercić, nieładnieee
            Rezystory dałem na wierzchu bo mam za małą obudowę do tego i od spodu się nie zmieszczą (modyfikuję wcześniej robiony wzmak.) Co do otworów w radiatorze - w żebrach szerokości 3mm nie będę wiercił przecież... musiałem to jakoś ominąć.

Skomentuj

Przeciez nie musisz wiercic na wylot, kupujesz odpowiedniej dlugosci srubki, gwintujesz radiator i masz gotowe, w czym problem ?

[ Dodano: 2008-09-17, 15:39 ]
              Poza tym te rezystory z tego co widze to swobodnie by sie tam zmiescily

Skomentuj

Przeciez nie musisz wiercic na wylot, kupujesz odpowiedniej dlugosci srubki, gwintujesz radiator i masz gotowe, w czym problem ?
                Dokładnie .... Sam miałem gwintować, ale okazało się, że nie mam gwintownika M3 :roll:

Skomentuj

to zawsze mozna kupic 5zl i masz ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez c4meleon

[ Dodano: 2008-09-17, 15:39 ]
                    Poza tym te rezystory z tego co widze to swobodnie by sie tam zmiescily
                    Gwintować? W czym? Ten radiator jest dość "chudy". Poza tym niektóre śruby wypadły by mi akurat w żebrach. Gwintownik też potzebuje troche materiału na "prowadzenie", a w tym przypadku tego materiału po prostu nie ma - albo wiercisz na wylot albo wcale.

Skomentuj

Ten radiator jest dość "chudy"
                      Proszę Cię, ja laminat gwintowałem M4 :P

Gwintownik też potzebuje troche materiału na "prowadzenie"
                      Wystarczy góra i dół

Skomentuj

Ja ostatnio nie miałem odpowiedniego gwintownika więc wziąłem wkręty (takie do blachy, z większym skokiem gwintu niż w śrubach) wywierciłem trochę mniejszą średnicą niż wkręty i na siłę wkręciłem... Gwint zrobił się sam Mało profesjonalnie ale LM-y się trzymają :mrgreen:

Skomentuj

Dokladnie, juz 1 milimetr wystarczy, przeciez nie bedzie tam niewiadomo jakich przeciazen i sil dzialajacych na to, a ten radiator z 5 milimetrow ma..

Skomentuj

Podłączone przez rezystor 22Ohm (tylko środek trafa i prawy). Spadek napięcia na emiterowych 5mV każdy.
                            Napięcie DC na wyjściach - na jednym ~12mV, na drugim ~24mV...

Skomentuj

No i chcialem za szybko... :cry:

otoz prawdopodobnie zwarlem tranzystory na radiatorze...:/ mialem juz kiedys odpalone Uni po czym lezal tydzien czasu, dostalem wiekszy radiator i polozylem bezmyslnie zlozony uklad na radiator bez podkladek mikowych...:/ Kondensatory chyba byly jeszcze troche naladowane, zrobilo pyk no i teraz pali mi sie ciagle lewy bezpiecznik....

ktos ma pomysly co moglo pasc? juz zwrocilem sie o pomoc do Irka i czekam na odpowiedz..

Skomentuj

Pewnie toschiby :)

Skomentuj

pytanie czy tylko one i jak je wymienie bedzie ok... ciekawe co Irek powie..

Skomentuj

Weź miernik i pomierz tranzystory. 15 minut roboty zamiast godziny gdybania.
                                    Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                                    Grado SR125i

Skomentuj

jak je pomierzyc ? tylko toschiby czy jeszcze jakies ?

Skomentuj

najpierw zobacz jak z toschibami, miernik ustaw na tester diod, jak bedzie przejscie we wszystkie strony to tranzystor do smieci, i tak mozesz sprawdzic wszystkie

Skomentuj

Najpierw to trzy razy sprawdź czy masz odłączone napięcie zasilające i czy na elektrolitach nie ma już napięcia :wink: Później ustaw miernik na test diody i sprawdzaj każdą kombinacje nóżek tranzystora. Jak miernik zapiszczy, albo pokaże zwarcie to masz tranzystor do kosza. Sprawdź lepiej wszystkie tranzystory. Nie ma ich aż tak dużo, a szkoda gdyby znowu jakieś "kwiatki" miały być.
                                          Powodzenia
                                          Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                                          Grado SR125i

Skomentuj

Czaruję...
                                          X