Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez cudny90
    Bo najpierw ustawia się prąd spoczynkowy dla jednego kanału, potem podłączasz trafo tylko pod drugi kanał i ustawiasz prąd spoczynkowy dla drugiego kanału
    :lol:
    mam nadzieje ze irek tego nie czyta...
    ale jak miki niemoze sobie z tym poradzic to zaczynam sie bac :???:

Skomentuj

u mnie jest dziwnie...
      przy odpaleniu przez rezystor 20R 5W przez pierwsze 10s nic sie nei dzieje. (caly czas mam podpiety miernik na rezystor emiterowy) i po kilku sekundach pokasuje ok 33mV (potki sie w polowie) ale po 15-20s z rezystrora na zasilaniu zaczyna leciec dym;/

bez bezpiecznikow mostek chodzi, mam ok 50v DC.
      dzisiaj zrobie 2 podejscie.

Skomentuj

Pawel S., a co, nie tak jest?? :neutral:

Skomentuj

bart210 Nie! To są wasze problemy. Ja nadal czekam na trafo od admina.

Czy ktoś mi może wytłumaczyć dlaczego przy pierwszym uruchomieniu podłączamy tylko 2 wyprowadzenia trafa, a nie 3? O ile pamiętam przy odpalaniu symka podłączało się wszystkie wyprowadzenia w tym 2 przez rezystor "uruchomieniowy".
          UNIamp to UNIamp a nie symek. Tak ma przebiegać uruchomienie i nic nie można zmieniać. Z tego co wiem z PW to jeszcze nikt nie przeczytał dokładnie uruchomienia UNiamp-a :!:

Bo najpierw ustawia się prąd spoczynkowy dla jednego kanału, potem podłączasz trafo tylko pod drugi kanał i ustawiasz prąd spoczynkowy dla drugiego kanału
          cudny90 Sory musze Cię opierniczyć ! Brednia :!: Co Ty pitolisz za głupoty :?:

Praca przy uruchomieniu jest to prostowanie dwupołówkowe. Tych co nie wiedzą co to jest to zapraszam na:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Prostownik

Skomentuj

Dobra, przepraszam, pomyliło mi się xD I jak ja złoże tego uni ... :???:

Skomentuj

cudny90 Nie mart się :!: Jak coś to zawsze pomoge. Zawsze możesz na mnie liczyć :)

mIKI Skręć w lewo potki bo duży prąd płynie i dlatego jara się Ru.

bart210 Nie warto eksperymentować. Irek tak uruchamiał, więc nie należy nic zmieniać. Czekamy na info z placu walki :)

Skomentuj

na skreconych potkach to samo..

Skomentuj

Dobrze rozumiem, 2 osoby mają ten sam problem: gilbert i mIKI?

Skomentuj

Niby tak, ale mIKI już pozbył się z grubsza problemu :)

Rezystor się już nie pali, tylko prąd cpozynkowy skacze 0-0,3mV

Nie bawił się jeszcze potencjometrami.

Tera Ty się bierz do roboty :)

Skomentuj

Prawdopodobnie jutro wieczorem odpalę. Dzisiaj nie dam rady, nie mam jak nagwintować otworów w radiatorze :sad: Muszę dać ojcu, żeby w robocie mi to zrobił.

Skomentuj

no wlasnie i cos mi ten prad nie pasuje...
                        na rezystorze mam zazwyczaj 0.1mV czasemi skacze do mas 5mV regulacja potkiem praktycznie nie daje efektu zadnego!
                        hmmm

Skomentuj

Może jakiś zimny lut, coś nie styka. Wg. Irka napięcie powinno mieć właśnie 5-10mV.

Skomentuj

przed odpaleniem przegrzalem raz jeszcze wszystkie luty

Skomentuj

Na oby dwu kanałach jest to samo?

Skomentuj

tak. na 2 kanale skoki napiecia sa wyzsze.

powarzaja sie syklicznie co 4-5sekund na chwilke mignie wartosc np 88mv i za chwilke wraca do 0.1mV

Skomentuj

Masz cos gdzies uszkodzone i dziala zabezpieczenie. Sprawdz czy nie masz przebicia gdzies (np tr. wyjsciowe, dioda w zasilaczu ...)

Skomentuj

mIKI Mówisz, że skacze :) No to zrób test miernika. Napięcie 100mV ( jakiś zasilacz lab. ) i zobacz czy te wskazania też będą skakać na tym mierniku, jeśli tak odpowiedź prosta miernik -> kosz. Tak dla testów

Skomentuj

zaraz zmierze jeszcze prad na galezi. w ten sposob przeciez tez mozna:)

Skomentuj

I jak wygląda sprawa?

Skomentuj

Lupa w rękę i posprawdzać czy ścieżki gdzieś nie są ze sobą zlutowane.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X