Bo najpierw ustawia się prąd spoczynkowy dla jednego kanału, potem podłączasz trafo tylko pod drugi kanał i ustawiasz prąd spoczynkowy dla drugiego kanału
:lol:
mam nadzieje ze irek tego nie czyta...
ale jak miki niemoze sobie z tym poradzic to zaczynam sie bac :???:
u mnie jest dziwnie...
przy odpaleniu przez rezystor 20R 5W przez pierwsze 10s nic sie nei dzieje. (caly czas mam podpiety miernik na rezystor emiterowy) i po kilku sekundach pokasuje ok 33mV (potki sie w polowie) ale po 15-20s z rezystrora na zasilaniu zaczyna leciec dym;/
bez bezpiecznikow mostek chodzi, mam ok 50v DC.
dzisiaj zrobie 2 podejscie.
bart210 Nie! To są wasze problemy. Ja nadal czekam na trafo od admina.
Czy ktoś mi może wytłumaczyć dlaczego przy pierwszym uruchomieniu podłączamy tylko 2 wyprowadzenia trafa, a nie 3? O ile pamiętam przy odpalaniu symka podłączało się wszystkie wyprowadzenia w tym 2 przez rezystor "uruchomieniowy".
UNIamp to UNIamp a nie symek. Tak ma przebiegać uruchomienie i nic nie można zmieniać. Z tego co wiem z PW to jeszcze nikt nie przeczytał dokładnie uruchomienia UNiamp-a :!:
Bo najpierw ustawia się prąd spoczynkowy dla jednego kanału, potem podłączasz trafo tylko pod drugi kanał i ustawiasz prąd spoczynkowy dla drugiego kanału
cudny90 Sory musze Cię opierniczyć ! Brednia :!: Co Ty pitolisz za głupoty :?:
Praca przy uruchomieniu jest to prostowanie dwupołówkowe. Tych co nie wiedzą co to jest to zapraszam na:
Prawdopodobnie jutro wieczorem odpalę. Dzisiaj nie dam rady, nie mam jak nagwintować otworów w radiatorze :sad: Muszę dać ojcu, żeby w robocie mi to zrobił.
no wlasnie i cos mi ten prad nie pasuje...
na rezystorze mam zazwyczaj 0.1mV czasemi skacze do mas 5mV regulacja potkiem praktycznie nie daje efektu zadnego!
hmmm
mIKI Mówisz, że skacze :) No to zrób test miernika. Napięcie 100mV ( jakiś zasilacz lab. ) i zobacz czy te wskazania też będą skakać na tym mierniku, jeśli tak odpowiedź prosta miernik -> kosz. Tak dla testów
Skomentuj