Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez lukasz4679 Zobacz postaChciałem zapytać o diody zenera DZ1 DZ2 wystarczą 0.5W?
Zamieszczone przez lukasz4679 Zobacz postaMam problem z kondensatorami ceramicznymi na 100v.
Skomentuj
-
Wracając do tematu średnicy, uniamp jest i był sprawny, głośniki są wysokiej klasy i na pewno nie są tu słabym ogniwem tym bardziej że słucham je długo i znam je doskonale. Wina leżała po stronie mojej ładniejszej połowy, poprzestawiała zaawansowane opcje dźwięku mojej karty.
Uniamp zasila najniższe pasmo zestawu 2+2, panel do subów sam zrobiłem i działa poprawnie, ale chyba 2x29V i 180VA chyba nie kontroluje należycie dwóch głośników 22 scx. Zobaczymy niebawem z nowym trafo.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez cudny90 Zobacz postaWiechust, obetnij tą część radiatora, która wystaje ponad obudowę. Wielkościowo wtedy też wystarczy, a będzie o niebo ładniej.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz postaNie to żebym się czepiał ale kabelki można trochę bardziej uprzątnąć. Czarny sieciowy jaki długi i sygnałowe do końcówek z jakim ogromnym zapasem.
Kable sygnalowe powinny byc odsuniete od trafa, najlepiej wcisnac je pod plytke i poprowadzic rownolegle do tylu.
Trafo powinno byc obrocone wyprowadzeniami do przodu a nie w strone plytki. Najlepiej dobrac jego kat, krecac nim i sluchajac brumu.
Skomentuj
-
Panowie prośba o poradę, jak wyżej pisałem zmontowałem uniampa jako końcówka do subwooferów, pracuje wraz z filtrem d.p. zasilanie obu układów z tego samego trafo (2x24V i 2x28V) problem w tym że jak wyłączam panel przełącznikiem to słychać trzaśnięcie w głośnikach, przy włączaniu jest ok, opóźnienie działa. Sygnał ze wzmacniacza do filtra d.p. podany jest wysokopoziomowy, filtr sumuje kanały. Panel działa prawidłowo, jest ciche brum ale zamierzam zastosować przewód zasilający z uziemieniem i problem znika (sprawdzone). Czy powinienem zastosować jakiś filtr sieciowy aby uniknąć trzasku?
Skomentuj
-
Musisz najpierw okreslic co jest zrodlem trzasku. Prawdopodobnie preamp albo polaczenia. Jesli zasilanie preampa spada bardzo szybko zanim uniamp sie wylaczy to preamp wygeneruje trzask. Dlatego nalezy zadbac aby zasilanie preampa podtrzymywane bylo na czas wylaczenia uniampa.
Trzask moze przenosic sie przez niestarannie poprowadzone polaczenia i iskrzacy wylacznik. Wtedy 100nF 230VAC X2 na trafie powinien pomoc.
Skomentuj
-
Mam pytanie
czy ten radiator się nadaje ??
http://www.conrad.de/ce/de/product/1...e&rt=home&rb=1
a i czy kondensatory 10uF mogą być 35v zamiast 25v ?? bo takie kupiłemLast edited by lonevolf; 05.05.2014, 19:31.
Skomentuj
Skomentuj