Dzisiaj czyściłem płytke sprawdziłem czy nie ma zwarć czy gdzieś nie połączyłem oczek posprawdzałem bardzo dokładnie pół dnia siedziałem zmontowałem wszystko uruchomiłem grało chwile i znów jak tylko pogłośniłem spalił się lewy kanał czy jest ktoś chętny kto by na niego spojrzał i spróbował go odratować ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez taz Zobacz postaTranzystory od regulacji biasu masz dobrze zamontowane do radiatora? To są T7 i T28.
Skomentuj
-
Witam
Jakiś czas temu zakupiłem ten telewizor: Philips 42PFL5028H (seria 5008H)
W święta chciałem podłączyć go do mojego Uniampa v.1 ale po wybraniu w TV wyjścia audio na czincz telewizor wyświetla komunikat "do wyjścia audio nie jest podłączone żadne urządzenie/odbiornik"
Do tej pory, do wzmacniacza sygnał wysyłałem z laptopa/mp3 poprzez kabel minijack->czincz lub z PS3 poprzez załączoną przejściówkę i wszystko grało poprawnie.
Nie posiadam w domu innego urządzenia do którego mógł bym wysłać z TV sygnał audio poprzez czincze
Skomentuj
-
Przez słuchawkowe działa, ale problem w tym, że po włożeniu wtyczki następuje automatyczne rozłączenie głośników i sygnał idzie na słuchawki obojętnie czy jest odbiornik czy nie.
Natomiast wyjście czincz obsługuje się z pilota, gdy potrzeba.
Dla mnie nie jest problemem bieganie z kablami, natomiast dla drugiej połowy te "kabelki" sa utrapieniem i dlatego moje kolumny i Uniamp nie zostały włączone od ponad roku ani razu.
Nie wiem, może jest jakiś sygnał wysyłany do TV, w instrukcji jest napisane: "... podłącz kabel do TV i do kina/wzmacniacza, włącz odbiornik i z pilota wybierz wyjście audio..."
Jeżeli nie jest to problem TV, a wzmacniacza to muszę się go pozbyć bo szkoda aby stał nieużywany, może z jakimś gotowcem kolumny zagrają a jak nie to tez na all.... i po kłopocie
Skomentuj
-
Ten telewizor ma wejście audio na RCA, pisze w manualu.
Connectivity
• Number of HDMI connections: 3
• Number of component in (YPbPr): 1
•Number of scarts (RGB/CVBS): 1
• Number of USBs: 2
• Wireless connections: Integrated Wi-Fi 11n
• Other connections: Antenna IEC75, CI+1.3
certified, Common Interface Plus (CI+), Ethernet-
LAN RJ-45, Audio L/R in, Headphone out, Digital
audio out (coaxial)
• HDMI features: 3D, Audio Return Channel
• EasyLink (HDMI-CEC): Remote control pass-
through, System audio control, System standby,
Plug & play add to Homesc
reen, Auto subtitle shift
(Philips), Pixel Plus link
(Philips), One touch play
Jest jeszcze EURO, więc analogowe audio z euro i słuchawek.
Ale nie wiem czy po wybraniu np. wejścia z hdmi na euro wysyła dźwięk.
Wyjście audio masz jeszcze na SPDIF, więc jakiś mały DAC się kłania, to chyba najbardziej pro rozwiązanie.
I to by było na tyle, cyfra panie, wszędzie te hademedi :]Last edited by Marcin V; 03.01.2015, 22:14.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marcin V Zobacz postaTen telewizor ma wejście audio na RCA, pisze w manualu.
Jest jeszcze EURO, więc analogowe audio z euro i słuchawek.
Ale nie wiem czy po wybraniu np. wejścia z hdmi na euro wysyła dźwięk.
Wyjście audio masz jeszcze na SPDIF, więc jakiś mały DAC się kłania, to chyba najbardziej pro rozwiązanie.
I to by było na tyle, cyfra panie, wszędzie te hademedi :]
No to nic z Uniampem nie zdziałam, a innego sprzętu audio nie mam w domu tym bardziej z wejściem cyfrowym.
Czyli uni i kolumny na giełdę, a kupić trzeba będzie chińskie kino domowe za 500zł :(
Dzięki za rozjaśnienie
P.S.
Co to DAC?
Skomentuj
-
albo zamiast eurozłącza jeszcze jest opcja przez komponent i tak na przykład proponują podłączenie kina domowego
http://download.p4c.philips.com/file...12_dfu_pol.pdf
Skomentuj
-
Gniazda audio out RCA z których chciałem skorzystać sa aktywne tylko w przypadku podłączenia np DVD itp ale jeszcze trzeba drugi kabel video podłączyć.
Dedykowanym sposobem wysyłania sygnału audio do odbiorników zewnętrznych jest HDMI - odpowiedź z jednego z serwisów (znalazłem w spamie, a myślałem ze mnie olali)
Jak zmieniałem TV, to wraz ze starym oddałem przejściówkę SCART/RCA która podłączałem PS3 do kineskopa. Myślałem ze mi się już nie przyda :(
Temat zszedł z Uniampa na TV, ale problem jest już rozwiązany.
Dzieki
Skomentuj
Skomentuj