Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
- to "trochę tak wygląda" jak charka mikrofonu a nie plik kalibracyjny![]()
:blink: napiszę wprost bo niektórzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem i rozpoznawać pozorowanej ironii. zażartowałem ze wykres jw. nie wygląda jak przygotowana charka kalibracyjna tylko jak niewygładzone pasmo przenoszenia ( jakby ten mikrofon grał a nie rejestrował ) ale kogoś żarty uraziły i zaczął obrażać. Echo1 przedstaw się proszę anonimowe obrażanie to zwykłe buractwo. | ![]() |
Hello Pawel,
you can use a Behringer ECM8000 code 123218 Behringer can send you the Cal. File by e-mail.
Or a Beyer Dynamic MM1 here also they can send you the cal File by e-mail.
The Files are saved by factory. No Problem.
Important ist he Serielnumber from Mic.
Best regards
Holger
- sugerując się bliźniaczą budową zewnętrzną może własnie trafiłeś w 10 ![]() | ![]() |
nie wiem czy Behringery się poprawiły, jakiś czas temu cross-spectrum wycofało się z ich sprzedaży i kalibracji z powodu wielkiego rozrzutu parametrówCzyli kupujemy Behringera .
Dobra robota Yoshi, w ramach tego może kupię u nich też interfejsCzyli kupujemy Behringera za około 2 stówki , piszemy do producenta o plik kalibracyjny i po sprawie. O ile producent będzie chciał nam go wysłać ale dlaczego miałby tego nie zrobić. Jedyne co mnie zastanawia to, że być może wszystkie te mikrofony wychodzą z jednej fabryki i w jednej fabryce są robione pliki kalibracyjne w rezultacie czego dostaniemy coś podobnego jak z dytona .
Wobec tego zamówienie na ECM8000?
- Bo ten mikrofon nie został do tego celu zaprojektowany i zbudowany ( stąd wnioskuje że na etapie produkcji nie robią do nich plików kalibracyjnych ). Co nie znaczy że nie można go tak używać ( kwestia kalibracji ). A dlaczego jest do tego celu używany moim zdaniem wynika to z tego że jest tani i się nadaje podobnie jak kilka innych tego typu.może tak samo jest z b5..? Ciekawe jest właśnie to że, to 8000 jest pozycjonowany wśród mikrofonów jako pomiarowy
Podejrzewam że "Echo" miał wybitnie wybrakowany egzemplarz lub źle zczytał plik. bo w tym poście autor porównuje kilkadziesiąt takich plików i wszystko wyglądają normalnie. Lub celowo tworzy propagandę ( afere ) bo chce być fajny ( wybacz ale z moich obserwacji tylko tym się zajmujesz na tym forum ) i wkleił 90degres a powiedział ze to onaxis. To by mogło wytłumaczyć osłabienie wysokich częstotliwości
Po za jednym warunkiem !! wygląda na to ze dayton Audio nie wygładza udostępnianych pomiarów.
Podejrzewam że "Echo" miał wybitnie wybrakowany egzemplarz lub źle zczytał plik. bo w tym poście autor porównuje kilkadziesiąt takich plików i wszystko wyglądają normalnie. Lub celowo tworzy propagandę ( afere ) bo chce być fajny ( wybacz ale z moich obserwacji tylko tym się zajmujesz na tym forum ) i wkleił 90degres a powiedział ze to onaxis. To by mogło wytłumaczyć osłabienie wysokich częstotliwości
.
To wiem, zresztą to jest napisane na stronie.- Bo ten mikrofon nie został do tego celu zaprojektowany i zbudowany
Przeczytaj wcześniej o czy pisze Yoshi, co dowiedział się u dystrybutora.stąd wnioskuje że na etapie produkcji nie robią do nich plików kalibracyjnych
Jeśli plik od producenta do da nam niewielkie odchyłki od pomiaru, to po co płacić więcej. Zresztą o B5 napisali że nadaje sie szczególnie do wokali, jest detaliczy i takie tam pierdu pierdu audiofilskie. Także, zobaczymy co mi odpowiedzą.A dlaczego jest do tego celu używany moim zdaniem wynika to z tego że jest tani i się nadaje podobnie jak kilka innych tego typu.