A jaka to jest ta rozsądna cena...??a ja szukam roweru miejskiego. może polecicie mi coś wygodnego w rozsądnej cenie?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
A jaka to jest ta rozsądna cena...??a ja szukam roweru miejskiego. może polecicie mi coś wygodnego w rozsądnej cenie?
A jaki to rower? I jakie gripshifty?Panowie, kupiłem młodemu rower jakiś czas temu, ale ma gripshifty i młody trochę nie ma siły naciągnąć przerzutki.
Panowie, kupiłem młodemu rower jakiś czas temu, ale ma gripshifty i młody trochę nie ma siły naciągnąć przerzutki. Działa wszystko OK, tylko te 8 letnie paluszki mają mało pary szczególnie, żeby podciągnąć przednią przerzutkę. Ma ktoś dobre doświadczenia z jakimiś manetkami/klamkomanetkami na małe ręce?
Jak nie jest? Wśród ośmiolatków?? Ja ci mówię, im więcej tym lepiejto już tak nie jest bo teraz moda w drugą stron
Ale Tchibo to kawa a nie sklepkupił sobie i żonie w Tchibo taki:
Jak nie jest? Wśród ośmiolatków?? Ja ci mówię, im więcej tym lepiej
A realnie, to ba razie z największej tarczy nie korzysta, za mało ma pary, wystarczyłoby mu z przodu 2, ale to się też będzie z czasem zmieniać, a przecież na jeden sezon mu roweru nie kupowałem. A jeździmy czasem po ścieżkach rowerowych, czasem po leśnych, więc jak nabierze pary żeby przyspieszyć, to i najdłuższe przełożenia się przydadzą.
Ja też jak więcej jeździłem, to korzystałem ze wszystkich przełożeń 3x6 albo 3x7, teraz się dupa wołowa zrobiłem... Ale dzieci rosną, ja sobie przypomnę jeszcze jak sie jeździ![]()
Porządny gośćOn lubi jeździć poza asfaltami.
Pisz lepiej jakie wrażenia?Ja z 3x9 przeszedłem na 1x11.
Teren: Olsztyn koło Częstochowy i okoliczne tereny i zamki.Pisz lepiej jakie wrażenia?
Teren: Olsztyn koło Częstochowy i okoliczne tereny i zamki.
Koło: 29er (wkrótce może 27.5+)
Zębatka: NW30t
Kaseta: 11-42
Wrażenia bardzo pozytywne, prostota i jeszcze raz prostota, łatwość regulacji i serwisu, zero myślenia nad właściwym doborem przód/tył. Nigdy nie wróce do 2/3x... chyba że złoże kiedyś szose[emoji3]
Wiadomo kompromis że brakuje skrajnych przełożeń ale młynkować nie lubię bo szybciej podejdę a i dokręcać nie muszę. Nie jeżdże XC czy jakieś maratony a dla fanu i 90% teren a i coś tam po mieście się pojedzie.
Pozdrower...
W zeszłym roku było 1x10 w tym 1x11. Jest odrobine głośniej ale tylko na skrajnych przełożeniach. W napędzie 1x10 miałem łańcuch 10rz i 11rz i na tym drugim było ciszej. Wiadomo na początku zębatka NW też chałasuje.Jak ze zużyciem łańcucha w takim systemie 1 x 11 ?na skrajnych biegach bardzo hałasuje ?
Jasne, więc podobne opinie jak kolegów. Ja mam 2x10 i się zastanawiałem nad takim rozwiązaniem, na maratonach widziałem parę rowerów z jedną blachą z przodu.Wiadomo kompromis że brakuje skrajnych przełożeń ale młynkować nie lubię bo szybciej podejdę a i dokręcać nie muszę. Nie jeżdże XC czy jakieś maratony a dla fanu i 90% teren a i coś tam po mieście się pojedzie.