Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer do pokoju 13metrów kwadratowch?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Wróbel Zobacz posta
    myślisz że te stx będą grać lepiej od altusów 110? Czy słyszałeś te i te ?
    Przynajmniej pierdzieć nie będą. W bezpośrednim starciu nie, ale zaufaj na słowo, że STXy zagrają lepiej.

Skomentuj

Hymm czytajac o stxach i tosilach to niby tonsil lepsza firma.. mam wątpliwości . Jedni mówią tak drudzy tak ;/

Skomentuj

Hymm czytajac o stxach i tosilach to niby tonsil lepsza firma.. mam wątpliwości . Jedni mówią tak drudzy tak ;/
        A czytasz o tych konkretnych konstrukcjach? Tonsil upadł dawno temu, przestarzałe konstrukcje to właśnie altusy, STX ma nowsza technologię, która pozwala na wyprodukowanie lepszych głośników, w stosunku do ceny. STX lepiej zagra na basie i na wysokich, na średnich będzie podobnie. Głośnościowo porównywalnie.

Te STXy które Ci podałem to odpowiedź STXa na właśnie Altusy 110 i 140. Udana odpowiedź.

Skomentuj

a te stx z dwoma basowymi glośnikami też dalo by rade podłaczyć do mojego wzmacniacza?:)

Skomentuj

Które?

Skomentuj

http://www.stx.pl/stx-f-200-n-kolor-redwood-1174.html

---------- Post dodany o 00:47 ---------- Poprzedni post o 00:45 ----------

lub http://www.stx.pl/stx-f-280-n-kolor-czarny.html

Skomentuj

Te drugie bardziej, choć wzmacniacz masz słaby do nich. Szukaj takich z głośnikami na basie 2x20cm, 1x25cm lub 1x30cm. O mocy do 100W przy 8 ohm.

Skomentuj

70w na kanał przy 8ohm to jest mało? bo wydawało mi się że jak na sprzet domowy to nawet sporo

Skomentuj

70w na kanał przy 8ohm to jest mało? bo wydawało mi się że jak na sprzet domowy to nawet sporo
                    jak sie nie wymaga dyskotekowego poziomu basu to w zupelnosci wystarcza. w normalnych warunkach malo kto wykozystuje 10w

Skomentuj

no ja tego wzmaka wykorzystuje w 100% praktycznie bo czesto gra na imprezach. I myśle nad czymś mocniejszym do samych imrez bo w domu mi on starcza ale jakiegoś innego bym chciał do samych imprez. myślałem nad końcówkami mocy. Ale nie wiem jaką wybrać bo chciał bym złożyć mocny sprzęt o czytstym graniu a nie że bedzie mi szumić i z dzwieku nic sie słów nie zrozumie. mogę na to przeznaczyć 2000zł chodz chyba za tyle kasy nie da się nic dobrego złożyć

Skomentuj

A nie mówiłem że ten temat będzie się ciągnął? :) Teraz żeby zrozumieć o co Tobie chodzi, musiał bym znów przeczytać od początku cały temat... Napisz w końcu co składasz, suba do domu? kolumny do domu? na imprezy? najpierw wzmacniacz stereo teraz końcówka... nie ogarniam.

Skomentuj

Jak chcesz mogę zakładać osobne posty cały czas. Ja tu nie pytam tylko o żeczy dla mnie tylko dla kolegów też i nie pisze dla kogo i po co wiekszości by nie pisać długich tekstów. Ja sam dla siebie chcę złożyć mocny sprzęt do domu na domówki. Myślałem że altusy starczą ale się myliłem. Mogę przeznaczyć na ten sprzęt 2000zł. ale pomyslałem że kolumny bym sam mógł zrobić bo chce sie troche nauczyć. A też jak kiedyś powiedział mój nauczyciel ,,jak chce sie mieć dobry sprzet grający to nie da sie go kupic trzeba samemu zrobić'' nie wiem czy to prawda.

Skomentuj

problem w tym ze z twoim poziomem wiedzy nie zrobisz nic dobrego
                            opcje masz 2
                            1 - albo przejdziesz przez wszystko sam i stracisz na to lata i sporo kasy...
                            2 - okreslisz jasno co i do czego chcesz i z kogos pomoca to osiagniesz

ja np bym wiedzial co zrobic za 2kPLN do domu i na domowki. ale to bedzie pod moj gust muzyczny a nie twoj

Skomentuj

a jaki jest twój gust muzyczny? ja słucham techno, muzyki klubowej i takiej co w radiu leci na esce np.:) dlatego pytam was . Prosze was o pomoc w tym wszystkim ..

Skomentuj

A też jak kiedyś powiedział mój nauczyciel ,,jak chce sie mieć dobry sprzet grający to nie da sie go kupic trzeba samemu zrobić'' nie wiem czy to prawda.
                                Chyba chodziło mu bardziej o złożenie, dopasowanie poszczególnych elementów audio pod swój indywidualny słuch, bo jak ktoś nie ma wiedzy to niby jak ma sobie sam sprzęt złożyć? Jak ktoś ma wiedzę i umiejętności to owszem.

Jeśli chodzi o sprzęt na imprezki to tylko estradowy półprofesjonalny, czyli STX-y. Taniej nie będzie, z jakością też nie jest najgorzej, trzeba tylko wiedzieć co się robi.
                                2000zł to mało, starczy jedynie na kolumny 15" + driver, i do tego końcówka (pewnie nawet używana).

Skomentuj

Ale to ma być sprzet domowy na domówki poprostu a nie jak w klubie.. Ale mocniejszy od altusów

Skomentuj

Kolego wróbel, ile kolega ma lat?

Skomentuj

20 a czemu pytasz to ważne ?

Skomentuj

Ważne, teraz już wiem jak do Ciebie pisać.

Ale to ma być sprzet domowy na domówki poprostu a nie jak w klubie.. Ale mocniejszy od altusów
                                        Zrozum, nie da się! Nie da się połączyć kolumn domowych i estradowych (a takie potrzebujesz na imprezy, ale jak widać jeszcze nie jesteś tego świadomy).
                                        Kolumny domowe przepalisz na imprezie, ponieważ nie wytrzymają długiego i głośnego grania (już nie wspomnę o domowym wzmacniaczu).
                                        Zdecyduj się, albo chcesz mocniejsze kolumny domowe (które na imprezie i tak spalisz, a jako pierwsza pójdzie wysokotonówka, i będziesz płakał że przecież miały być "mocniejsze"),albo robisz od razu kolumny na imprezy które w domu ciężko zajechać.

Skomentuj

Jak chcesz, żeby grało potężniej od Twoich Altusów, a raczej "totalnie je zmiotło" to proponuję:
                                          -http://stx.pl/w-stx-12-2-500-8-f-s-mc.html
                                          -http://stx.pl/m-stx-6-5-1-5-200-8-f-s-mc.html
                                          -gdwk awx chyba, że chcesz gdwt jakiegoś
                                          Ktoś by Ci musiał do tego zrobić zwrotnicę. Mogę napisać, że gdn ma potężny wykop i jest bardzo głośny, ale niskie basy odtwarza słabo. Może to wina sharpa sx8800 na którym był odsłuchany głośnik. Obudowa była taka jak zaleca producent i filtr też stxa.
                                          Tobie chodzi o zestaw który robi zadymę, a ten by zrobił na pewno.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X