Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    No ewentualnie jeszcze ten https://www.youtube.com/watch?v=W3g31j4lz4Y ;] klekajcie narody!
    Znajomy ma podobna, 68 albo 69 rok. Cztery lata stoi juz z porozbijana(taka sprowadzil), ale jak jezdzilismy to frajda niesamowita (5.4 V8).

Skomentuj

To fakt, tez piękny samochód :)

Skomentuj

Mam taki piekny katalog amerykanskich muscle cars, w ktorym mozna znalesc wiele ciekawostek dotyczacych tych autek :)

np. za capryche wagon tez bym chetnie nerke oddal

Skomentuj

Teraz powinno się lepiej prowadzić :)

Skomentuj

W zeszłym tygodniu wymieniałem sprężyny tylne i tuleje w dolnych wahaczach u siebie (tzn przednie sam zrobiłem a tylne wyjąłem i dałem do wprasowania koledze na warsztat), ale poliuretanu nie chciałem - może skrzypieć i z pewnością utwardziłby zawias, a Alfa 166 ma wg mnie idealnie zestrojony. Do niektórych aut po prostu się to nie nadaje. Czym jeździsz?

Skomentuj

a u nas taki "czołg" stoi (tu zdjecie z internetu)
              czarny mat, pelno solidnych zderzakow, oslon na szyby itp
              chwyt powietrza i wydech wyprowadzony na jakies 2-2,5m nad ziemie!

5,7l V8 i powaznie to jest WIELKIE!

Skomentuj

Bebok Crx'em drugiej generacji :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
                  W zeszłym tygodniu wymieniałem sprężyny tylne i tuleje w dolnych wahaczach u siebie (tzn przednie sam zrobiłem a tylne wyjąłem i dałem do wprasowania koledze na warsztat), ale poliuretanu nie chciałem - może skrzypieć i z pewnością utwardziłby zawias, a Alfa 166 ma wg mnie idealnie zestrojony. Do niektórych aut po prostu się to nie nadaje. Czym jeździsz?
                  Fajne auto, jaki masz motor?

Skomentuj

Oby v6 bo jak nie to czar prysł :p

Skomentuj

Eee tam, stare hondy też są fajne. Jeździłem kiedyś miesiąc Hondą Prelude 3gen i do dziś żałuję że jej wtedy nie kupiłem :)

Skomentuj

Preluda tylko 2.2

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta

a u nas taki "czołg" stoi (tu zdjecie z internetu)
                          czarny mat, pelno solidnych zderzakow, oslon na szyby itp
                          chwyt powietrza i wydech wyprowadzony na jakies 2-2,5m nad ziemie!

5,7l V8 i powaznie to jest WIELKIE!
                          Cos pieknego

Skomentuj

Paskuda

Skomentuj

Kwestia gustu, ten z foty faktycznie jakis taki ni jaki, ani to na szose ani w teren, ale jak by mu tak troche chromowanych rurek tu i tam zapodac, jakis fajny zestaw lamp na dach, wyciagarke.... Choc wyglada na wielka i ciezka krowe, wiec pewnie w praktyce taki on terenowy jak moj Peugeot :)

Skomentuj

Takie pickupy tak jak mówisz pewnie bezużyteczne, ale z drugiej strony to kwintesencja USA - wielki, paliwożerny i potężny. Na Discovery leci program Gas Monkey Garage (tytułu polskiego nie pamiętam). Tam za lawetę robi Ford F-150 rasowy potworek podejrzewam, że wielu laweciarzy w Polsce z przyjemnością zamieniło by na takie coś swoje wysłużone Sprintery :)

Z drugiej strony widziałem raz w Poznaniu stary amerykański samochod policyjny Ford Galaxie (chyba), przeogromny, na Poznańskich ulicach wśród Focusów wyglądał komicznie. Więc chyba każde auto ma swoje miejsce...

Last edited by Rhainkraft; 15.05.2014, 00:23.

Skomentuj

Zamieszczone przez Rhainkraft Zobacz posta
                                  podejrzewam, że wielu laweciarzy w Polsce z przyjemnością zamieniło by na takie coś swoje wysłużone Sprintery
                                  Nie ma szans, nie da sie tam wlac lewej, czy kradzionej "ropy", a poza tym sprinter spali dyche, a f150 pewnie dwa razy tyle i to benzynki.

Skomentuj

a poza tym sprinter spali dyche, a f150 pewnie dwa razy tyle i to benzynki.
                                    V8 w F-150 wyjdzie na pewno więcej, w amerykańskim V6 3.7 mam spalanie na poziomie 16~~ litrów po mieście (Krakusolandia).

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                                      Fajne auto, jaki masz motor?
                                      Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                                      Oby v6 bo jak nie to czar prysł
                                      Zasłoń twarz, bo będzie pryskać :P
                                      Niestety 2.0TS, bo taka się trafiła po blisku i w dobrym stanie. Auto mam od jesieni i już od dawna myślę, żeby tej jesieni zmienić na V6, może po lifcie.
                                      Te auta mają w sobie coś magnetycznego, jak się raz spróbuje Alfy, to trudno przestać.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                        V8 w F-150 wyjdzie na pewno więcej, w amerykańskim V6 3.7 mam spalanie na poziomie 16~~ litrów po mieście (Krakusolandia).
                                        Na trasie przy gumach na asfalt powinien sie zmiescic w 20 litrach, ale przy jezdzie mieszanej to nie sadze... Generalnie jednostki forda uwazane sa za paliwożerne. Sprawdzone LSy od GM potrafia zaskoczyc niskim spalaniem jak na tak duze i w sumie proste w budowie silniki :)

Skomentuj

Generalnie jednostki forda uwazane sa za paliwożerne
                                          No właśnie jest trochę inaczej, silnik, który posiadam był niby okrzyknięty mianem najbardziej ekonomicznej jednostki przy takiej pojemności. No ale, ja lubię sobie przycisnąć więc i nie liczyłbym, że można to brać za "standard" - szczególnie, że jak wcisnę gaz to i na 20 wyjdę.

Ale może inaczej, na autostradzie potrafiłem zejść nawet do 7 litrów przy tempomacie, szóstym biegu i jeździe przy około 150 - 160 km/h.

Skomentuj

Czaruję...