Zamieszczone przez Pogromca mitow
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wątek motoryzacyjny
Collapse
X
-
W zeszłym tygodniu wymieniałem sprężyny tylne i tuleje w dolnych wahaczach u siebie (tzn przednie sam zrobiłem a tylne wyjąłem i dałem do wprasowania koledze na warsztat), ale poliuretanu nie chciałem - może skrzypieć i z pewnością utwardziłby zawias, a Alfa 166 ma wg mnie idealnie zestrojony. Do niektórych aut po prostu się to nie nadaje. Czym jeździsz?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Bebok Zobacz postaW zeszłym tygodniu wymieniałem sprężyny tylne i tuleje w dolnych wahaczach u siebie (tzn przednie sam zrobiłem a tylne wyjąłem i dałem do wprasowania koledze na warsztat), ale poliuretanu nie chciałem - może skrzypieć i z pewnością utwardziłby zawias, a Alfa 166 ma wg mnie idealnie zestrojony. Do niektórych aut po prostu się to nie nadaje. Czym jeździsz?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
a u nas taki "czołg" stoi (tu zdjecie z internetu)
czarny mat, pelno solidnych zderzakow, oslon na szyby itp
chwyt powietrza i wydech wyprowadzony na jakies 2-2,5m nad ziemie!
5,7l V8 i powaznie to jest WIELKIE!
Skomentuj
-
Kwestia gustu, ten z foty faktycznie jakis taki ni jaki, ani to na szose ani w teren, ale jak by mu tak troche chromowanych rurek tu i tam zapodac, jakis fajny zestaw lamp na dach, wyciagarke.... Choc wyglada na wielka i ciezka krowe, wiec pewnie w praktyce taki on terenowy jak moj Peugeot :)
Skomentuj
-
Takie pickupy tak jak mówisz pewnie bezużyteczne, ale z drugiej strony to kwintesencja USA - wielki, paliwożerny i potężny. Na Discovery leci program Gas Monkey Garage (tytułu polskiego nie pamiętam). Tam za lawetę robi Ford F-150 rasowy potworek podejrzewam, że wielu laweciarzy w Polsce z przyjemnością zamieniło by na takie coś swoje wysłużone Sprintery :)
Z drugiej strony widziałem raz w Poznaniu stary amerykański samochod policyjny Ford Galaxie (chyba), przeogromny, na Poznańskich ulicach wśród Focusów wyglądał komicznie. Więc chyba każde auto ma swoje miejsce...
Last edited by Rhainkraft; 15.05.2014, 00:23.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Rhainkraft Zobacz postapodejrzewam, że wielu laweciarzy w Polsce z przyjemnością zamieniło by na takie coś swoje wysłużone Sprintery
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaa poza tym sprinter spali dyche, a f150 pewnie dwa razy tyle i to benzynki.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Rfck Zobacz postaFajne auto, jaki masz motor?Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz postaOby v6 bo jak nie to czar prysł
Niestety 2.0TS, bo taka się trafiła po blisku i w dobrym stanie. Auto mam od jesieni i już od dawna myślę, żeby tej jesieni zmienić na V6, może po lifcie.
Te auta mają w sobie coś magnetycznego, jak się raz spróbuje Alfy, to trudno przestać.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaV8 w F-150 wyjdzie na pewno więcej, w amerykańskim V6 3.7 mam spalanie na poziomie 16~~ litrów po mieście (Krakusolandia).
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaGeneralnie jednostki forda uwazane sa za paliwożerne
Ale może inaczej, na autostradzie potrafiłem zejść nawet do 7 litrów przy tempomacie, szóstym biegu i jeździe przy około 150 - 160 km/h.
Skomentuj
Skomentuj