Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez krzych.s Zobacz posta
    Oj, bieeeda. Szkoda.
    Skąd wiedziałeś że Szkoda? :) hehe No najmniej udany silnik chyba we Fiatach ;/ I wersja przy okazji słaba raczej...

Ja też widzę że większy silnik = lepiej, a tak samo kosztuje, tylko koszta eksploatacji większe.

Liczy się stosunek masy/moc = ekonomiczność. Bo 2.0 w omedze szału nie robi, a spala tyle lub więcej co 2.5L hehe Ale wiadomo, wyjątki - jakbym miał kupować drugi raz Vectre B - 1470kg, to z 2.0 minimum, najlepiej 2.5L.

Dlatego teraz celuje w Volvo z 2.3 lub 2.4 Turbo.

Renówka nareszcie trafiła pod młotek - panewki wymienione, przyjęła bez zająknięcia - dziś strzeliłem 280km i auta nie poznaje :) wszystko porobione - technicznie 100% sprawne. Aż żal sprzedawać :) hehe

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
      akbym miał kupować drugi raz Vectre B - 1470kg, to z 2.0 minimum, najlepiej 2.5L.
      Tylko, że V6 to średnio udane silniki. Swoje lubią łyknąć, także oleju

Skomentuj

on pewnie kierowal sie tym ze ten silnik ma 100km - wiecej niz astra. tylko ze astra jest lekka i jeszcze jakos przyspiesza

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
          Ja też widzę że większy silnik = lepiej, a tak samo kosztuje, tylko koszta eksploatacji większe.
          Dokładnie.

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          on pewnie kierowal sie tym ze ten silnik ma 100km - wiecej niz astra
          Pisz KM, bo się z kilometrami kojarzy i za każdym razem jak piszesz km to najpierw kilka sekund zastanawiam się o co Ci chodzi

Skomentuj

dzisiaj brat odbieral auto. dzwoni do mnie i chce sie pochwalic ze komputer mu pokazal spalanie "zaledwie" 6,8 litra/100km. w trasie!
            ale co sie dziwic jak on tylko z zewnatrz samochody oglada a nimi nie jezdzi...
            namawialem go na golfa mk4. w pracy u niego ktos ma takiego golfa, ale on nawet nie ma zamiaru sie nim przejechac bo mu sie nie podoba :/
            jak z takim debilem rozmawiac?
            ja tez nic ciekawego w golfie nie widzialem... az nie zostalem kolegi szoferem - wspanialy samochod

Skomentuj

Co jest w golfie wspanialego, albo inaczej, co ma golf, czego nie maja inne auta z tej klasy?

Skomentuj

Chorowałem na golfa do puki nie wsiadłem do corolli e12 sol
                Mam i chwale 1.6 benzyna 6.8 trasa
                Ale golf 4 tez mi się podoba

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                  wspanialy samochod
                  Nie mogę się zgodzić z twoim samochodopoglądem :P To dupowóz a nie wspaniały samochód, takich jest na pęczki

Skomentuj

trzeba dluzej pojezdzic zeby zrozumiec
                    dobrze sie prowadzi, wszystko ma na miejscu, dobrze wykonany
                    ja tam nie mam sie czego czepic

ale troche za drogie

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                      co ma golf, czego nie maja inne auta z tej klasy?
                      Jakość?

Skomentuj

Ale ze jakosc czego ? :) bo w rankingach niezawodnosci golfy sa daleko z tylu za japonczykami z segmentu c.

Skomentuj

Nie przesadzajmy. Każdy golf, skoda to najprostszy Niemiec i trochę mu brakuje jeśli chodzi o wykonanie wnętrza do innych aut. Zaletą tych Niemców jest po prostu tania eksploatacja i dobre silniki 1,9TDI, mało awaryjne. I to wszystko na temat VW.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                            Ale ze jakosc czego ? bo w rankingach niezawodnosci golfy sa daleko z tylu za japonczykami z segmentu c.
                            Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                            Nie przesadzajmy. Każdy golf, skoda to najprostszy Niemiec i trochę mu brakuje jeśli chodzi o wykonanie wnętrza do innych aut. Zaletą tych Niemców jest po prostu tania eksploatacja i dobre silniki 1,9TDI, mało awaryjne. I to wszystko na temat VW.
                            No dokładnie, ja nie o jakości-komforcie, ja o jakości-awaryjności. Nie pisz mi przypadkiem, że japońce mają mniejszą awaryjność w tym samym segmencie .

PS. Mam japońca i nie zawaham się go użyć!
                            PS2. Niemca też miałem i też się nie wahałem, rodzice mają dwa, rodzina ma kilka itp. - porównanie mam dość dobre.

Skomentuj

Nie pisz mi przypadkiem, że japońce mają mniejszą awaryjność w tym samym segmencie .

PS. Mam japońca i nie zawaham się go użyć!
                              PS2. Niemca też miałem i też się nie wahałem, rodzice mają dwa, rodzina ma kilka itp. - porównanie mam dość dobre.
                              Ta, obserwacje na przykładzie 5 samochodów są na pewno miarodajne.

Nawet bezawaryjne japońce już się skończyły, ale Corolla nie bez powodu jest uważana, za bardzo bezawaryjny samochód. Z drugiej strony, wynika to z konstrukcji, która powiedzmy, że przy europejczykach jest archaiczna. Wystarczy na elektrykę popatrzeć. Zamiast sterownika, garść przekaźników, więc co ma się zepsuć. Przekaźniki w starych oplach chodzą po 20lat i więcej bez problemu, więc w japońcu tym bardziej będą

Skomentuj

No dokładnie, ja nie o jakości-komforcie, ja o jakości-awaryjności. Nie pisz mi przypadkiem, że japońce mają mniejszą awaryjność w tym samym segmencie .
                                Ja bym zacytowal mojego sasiada mechnika: "Gdyby nie graty z koncernu VW, to ja bym nie mial co naprawiac".

Skomentuj

Z pozdrowieniami dla wszystkich fanów marki VW , www.vwszrot.pl . Te usterki które miał ten facet, szczególnie ta zębatka na wale, trudno nazwać "przypadkowimi" i zwalić na pechowy egzemplaż.

Skomentuj

Słynny B6... :) Te modele tak mają, po prostu :) 1,9tdi 90km to inna sprawa.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                      Słynny B6... Te modele tak mają, po prostu 1,9tdi 90km to inna sprawa.
                                      Silniki na pare tez sa dosc niezawodne :)

Czasami mam wrazenie, ze jedyne co dobrego marce VW udalo sie wyprodukowac to 1.9 tdi, a wszystko inne to jakies niedopracowane. Przynajmniej tak sie w kolo slyszy :P

Skomentuj

bo tak jest :) silnik się udał ale cała reszta... potrafię co 2miechy klamkę wymieniać u siebie w B4... :/ Takie pierdoły irytują...

Skomentuj

Nie, ja uwazam, ze 1.9 tdi to dobra konstrukcja, ale wiecej dobrych to u vw jakos niewiele.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X