Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    nie, nie znam i sluchajac tego kawalka to nie dziwie sie ze go nie rozpoznaje - spiewa jak dziewczyna!
    nie bez powodu znalazł się w rankingu najpiękniejszych kobiet:P
    http://www.eska.pl/hotplota/news/jus...n_bieber/52584

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
      Czytam i rozumię, Twoje manipulacje.
      Jak konradzik pisze, że takie porsche jest dla mas bo można je kupić za niewielkie pieniadze to od razu zakładasz, że nie jest to wersja najbogatsza a taką przecież powinien kupić. A jak pisze, że jeździł takim porsche i mu się w środku nie podobało to od razu zakładasz, że jeździł wersja najuboższą. A tak na prawde nie wiesz w obu przypadkach o jakich autach on pisze bo podaje tylko model a nie konkretną wersje modelu.
      No teraz to sie popisales mega manipulacja. Po 1 nie wiadomo jaka wersja jezdzil konradzik i za ile. Poza tym nie wiadomo czy wlasciciel kupil auto z salonu czy byl kolejnym wlascicielem. Nie wiadomo wiec jakie faktycznie to auto mialo wyposazenie, a jakie mogloby miec po doplacie. Druga sprawa, to taka, ze ogolnie to niespecjalnie mnie to wszystko obchodzi. Jezeli masz problem ze zrozumieniem tak prostej rzeczy jak wyposazenie podstawowe, to wejdz na strone Porsche i skonfiguruj sobie podstawowa Cayenne, a potem zobacz co mozna dostac jak sie doplaci. Oczywiscie Ty i konradzik twierdzicie, ze w Lexie jest wiecej bajerow niz w Porce z maksymalnym wyposazeniem, nie wiem, moze brakuje Wam sruby do plywania, albo silnika odrzutowego. Mnie interesuje wartosc nowego samochodu i jego wyposazenia, to ile bedzie kosztowalo za 10 lat i kogo bedzie na nie stac to mam gdzies.

Skomentuj

Nie napinaj się i odrwacaj kota ogonem bo Ci to nie wychodzi.

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
        Oczywiscie Ty i konradzik twierdzicie, ze w Lexie jest wiecej bajerow niz w Porce z maksymalnym wyposazeniem, nie wiem, moze brakuje Wam sruby do plywania, albo silnika odrzutowego.
        Ojoj kolejna manipulacja, wskaż mi w którym miejscu ja twierdziłem że Lex ma czegoś więcej i lepiej, w ogóle się nie wypowiadałem na ten temat :).

A prawdziwe dowolne wyposażenie to sie wybiera w Rolls Royce, gdzie masz do wyboru ponad setkę materiałów wykończeniowych wnętrza, pełną palętę kolorów nadwozia, jaki tylko chcesz, pełna gamę drewna. Jak masz ochotę to Ci w bagażniku zamontują barek z drewna teacowego a kierownice obszują skóra z penisów płetwala błekitnego. Ostatnie to oczywiście zart ale obrazuje dobrze podejście firmy do personalizacji samochodu pod klienta i chęci spełnienia wszystkich jego wymagań. Porsche raczej wypada przy tym blado, nie jest jakieś wyjątkowe w swoim wyposażeniu, w mercu, audi masz to samo. Zwykła masowa produkcja tylko, że trochę droższych aut.

Zresztą Clarcson dobrze ich kiedyś podsumował mówiąc, że to najbardziej leniwa ze wszystkich firm samochodowych. Model "nowy" niczym się nie rózni od modelu starego, ot zmienią światła albo dodadzą parę ozdobników.

Skomentuj

są nim nastoletnie gówniary które szczają w majty na sam dzwięk jego imienia..
          Bo nie znają jeszcze mojego imienia

Porsche, Ferrari itp. fajne fajne samochody, ale mi osobiście nawet nie chce się tak bardzo wgłębiać w te marki bo i tak nigdy żadnego nie będe miał, w sumie nawet nie chce, a sukcesem bedzie jak mnie ktoś przewiezie na fotelu pasażera Więc po co tu sie kłócić o samochody z bajki. Pogadajcie lepiej o Passacie B5

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN Zobacz posta
            Pogadajcie lepiej o Passacie B5
            Nie nie nie... :P

Skomentuj

A prawdziwe dowolne wyposażenie to sie wybiera w Rolls Royce, gdzie masz do wyboru ponad setkę materiałów wykończeniowych wnętrza, pełną palętę kolorów nadwozia, jaki tylko chcesz, pełna gamę drewna. Jak masz ochotę to Ci w bagażniku zamontują barek z drewna teacowego a kierownice obszują skóra z penisów płetwala błekitnego. Ostatnie to oczywiście zart ale obrazuje dobrze podejście firmy do personalizacji samochodu pod klienta i chęci spełnienia wszystkich jego wymagań. Porsche raczej wypada przy tym blado, nie jest jakieś wyjątkowe w swoim wyposażeniu, w mercu, audi masz to samo. Zwykła masowa produkcja tylko, że trochę droższych aut.
              Od kiedy Porsche mialo aspiracje do bycia Rollsem? Co Ci sie juz we lbie miesza.

Personalizacja jest tam typowa, dla innych firm, w Ferrari czy lambo tez trzeba duzo doplacac za dodatkowe rzeczy, mimo ze juz cena podstawowa jest mocno wygorowana, znacznie wyzsza od Porsche.

Skomentuj

Akurat B5 mamy chyba najlepiej obeznane. Obecnie w AT stoi chyba z 5szt

Skomentuj

Od kiedy Porsche mialo aspiracje do bycia Rollsem? Co Ci sie juz we lbie miesza.
                  To tobie sie miesza. Piszesz tu psalmy pochwalne o porsche jakie to oni nie wiadomo jakie wyposażenie dają, czego dusza zapragnie. A to taki lepszy volkswagen jest. Czego dusza zapragnie i prawdziwy wybór wyposażenia to masz jak ci właśnie napisałem w rollsie. W porsche to masz do wyboru kilka opcji a jak ci sie nie podoba to spier.. bo na pasujesz to "filozofii" firmy

Skomentuj

To tobie sie miesza. Piszesz tu psalmy pochwalne o porsche jakie to oni nie wiadomo jakie wyposażenie dają, czego dusza zapragnie. A to taki lepszy volkswagen jest. Czego dusza zapragnie i prawdziwy wybór wyposażenia to masz jak ci właśnie napisałem w rollsie. W porsche to masz do wyboru kilka opcji a jak ci sie nie podoba to spier.. bo na pasujesz to "filozofii" firmy
                    Yoshi, wroc lepiej do klepania kolumn, bo motoryzacja naprawde jest Ci obca. Porsche nigdy nie bylo autem luksusowym tylko sportowym. Porownania do Rollsa to jakies kuriozum. To ze producent dodal troche luksusu do swoich aut, to i tak wiele. Niektore firmy mysla, ze luksus to klimatyzacja i skorzane fotele.

Niestety o marce Porsche wiesz tyle co kot naplakal, a chcialbys chetnie podyskutowac. Niestety nie majac argumentow wystawiasz sie na publiczne posmiewisko. Zanim kolejny raz palniesz bzdury na temat tej marki i jej wyposazenia oraz personalizacji auta, zapoznaj sie z tym co faktycznie oferuja.

http://porsche.pl/personalizacja_i_s...personalizacja

http://cc.porsche.com/icc_euro/ui/pv...o&BORG=firefox Stworz sobie "wlasne" Porsche i sam sie przekonaj co mozna dokupic, a co jest w standardzie. Nie szerz herezji i mitow, bo naprawde niewypada.

Skomentuj

No teraz to sie popisales mega manipulacja. Po 1 nie wiadomo jaka wersja jezdzil konradzik i za ile. Poza tym nie wiadomo czy wlasciciel kupil auto z salonu czy byl kolejnym wlascicielem. Nie wiadomo wiec jakie faktycznie to auto mialo wyposazenie, a jakie mogloby miec po doplacie. Druga sprawa, to taka, ze ogolnie to niespecjalnie mnie to wszystko obchodzi. Jezeli masz problem ze zrozumieniem tak prostej rzeczy jak wyposazenie podstawowe, to wejdz na strone Porsche i skonfiguruj sobie podstawowa Cayenne, a potem zobacz co mozna dostac jak sie doplaci. Oczywiscie Ty i konradzik twierdzicie, ze w Lexie jest wiecej bajerow niz w Porce z maksymalnym wyposazeniem, nie wiem, moze brakuje Wam sruby do plywania, albo silnika odrzutowego. Mnie interesuje wartosc nowego samochodu i jego wyposazenia, to ile bedzie kosztowalo za 10 lat i kogo bedzie na nie stac to mam gdzies.
                      ja jezdzilem slabsza wersja 3.2 benzyna z 2004r to bylo 2lata temu. kosztowal wtedy ok 9tys gbp ale mial maly przebieg udokumentownay ok 100k km. Kupiony od 2 wlasciciela pierwszy sprzedal po zakonczneiu gwarancji. Full opcja ale plastiki sa marnej jakosci. Mi nie przypadl do gustu kupiony na wakacje tylko po to bo cena byla atrakcyjna bo auto zostalo w rozliczeniu i bylo kupione typowo na handel :)

Skomentuj

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
                        ja jezdzilem slabsza wersja 3.2 benzyna z 2004r to bylo 2lata temu. kosztowal wtedy ok 9tys gbp ale mial maly przebieg udokumentownay ok 100k km. Kupiony od 2 wlasciciela pierwszy sprzedal po zakonczneiu gwarancji. Full opcja ale plastiki sa marnej jakosci. Mi nie przypadl do gustu kupiony na wakacje tylko po to bo cena byla atrakcyjna bo auto zostalo w rozliczeniu i bylo kupione typowo na handel
                        I juz cos wiemy konkretnego.

Skomentuj

Nie na temat...
                          Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
                          nie bez powodu znalazł się w rankingu najpiękniejszych kobiet:P
                          http://www.eska.pl/hotplota/news/jus...n_bieber/52584
                          Żizus... Ja rozumiem, że małolaty szczają w gacie na jego widok, bo to małe mózgi jeszcze itp, ale żeby być w top 10 googla? Przecież mamy niby klęskę urodzaju, to staruchów powinno być więcej niż młodych... (no chyba, że staruchy internetu nie używają)

Skomentuj

Tak odbiegajac od tematu panowie ile najszybciej udalo sie wam wyciagnac jedno lub dwosladem. Dzisiaj z kolega na zzr 1100 mielismy 260 km/h. Przyznam szczerze ze choc nie cierpie motorow to jednak predkosc ta robi wrazenie.

Skomentuj

Rowerem też sie liczy? :P 72km/h a autem 190 i leciało by więcej, ale pojawił się przede mną sprinter..

Skomentuj

Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz posta
                                Tak odbiegajac od tematu panowie ile najszybciej udalo sie wam wyciagnac jedno lub dwosladem. Dzisiaj z kolega na zzr 1100 mielismy 260 km/h. Przyznam szczerze ze choc nie cierpie motorow to jednak predkosc ta robi wrazenie.
                                Wrażenie to i może robi, ale też "robi" niebezpiecznie. O jaką w ogóle prędkość chodzi, licznikową czy prawdziwą? (mierzoną np. gps'em)

Jeśli o licznikową to 225 Mazdą 6 - owszem, szybko. Na niemieckie drogi nawet szybko. Sądzę, że 260 to już nie dla normalnych czterośladowców . GPS wtedy pokazywał 215. Swoją drogą, Mazda 6 w dieslu więcej nie jedzie, a przy hamowaniu z tej prędkości zwykłe tarcze/klocki zaczynają huczeć już przy 100km/h co skutecznie utrudnia hamowanie - mało ciekawe wrażenia .

Skomentuj

Na 4 kolach to nie bylo okazji jechac bardzo szybko. Jak dobrze siegam pamiecia to jakies 230 km/h Omega V6, ale jeszcze bylo jej malo tyle, ze dla mnie bylo juz za duzo, z uwagi na zimowe gumy.

Skomentuj

Ja swoją czerwoną strzałą Vectrą B poprzednią - jadąc na nawigacji do Łodzi do centrum PTAK, zamknąłem licznik (220km/h) a na nawigacji pokazało się 234km/h - tylko jakaś skoda octavia mnie chciała wyprzedzać, to zjechałem na prawy pas i musiałem wyhamowywać.

Jako pasażer BMW e36 2,5L V6 jechaliśmy w 4 osoby 240km/h.

Teraz jak myślę - to tylko głupota była IMO. Ja już pisałem - mi by się przydało auto, co błyskawicznie robi 0-160km/h i te 160km/h to może być jego maksymalna prędkość bo więcej mi nie potrzeba jeździć.

Skomentuj

jako kierowca najwiecej to jechalem ~190, i to 82 konnym Coltem 1.3 w 3 osoby ! A jako pasażer to BMW E39 535i 250km/h (dala by wiecej z siebie, ale elektroniczny ogranicznik) oraz podobna predkosc Leonem Cupra kuzyna po ostrych modyfikacjach (~400km), niestety w miejscowosci gdzie mieszka nie ma mozliwosci do wykorzystanie jego calego potencjalu, ale przyspieszenie 4,5s do 100km/h w samochodzi robi nielada wrazenie.

Skomentuj

Wariaty ostrożnie Kobiety wolą jak sie jezdzi dlugo a nie szybko.
                                        Pozdrawiam
                                        230 ale juz urosłem

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                                          Jako pasażer BMW e36 2,5L V6 jechaliśmy w 4 osoby 240km/h.
                                          Co za karygodny blad! :P W tych bmw nigdy nie bylo V6, R6 to tak :P

Skomentuj

Czaruję...
                                          X