Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dzabij Zobacz posta
    Do LPG mam tylko jeden zarzut - dobra instalacja kosztuje nie małe pieniądze.
    Czy ja wiem, mi sie wydaje że w przypadku LPG gorszy problem jest ze znalezieniem odpowiedniego warsztatu. Zazwyczaj jak oddajesz samochód do warsztatu instalacje zakładają Ci w jeden dzień, do tego nei zdejmują kolektora do wiercenia (pół biedy jak masz z tworzywa sztucznego), robią tak jak im wygodniej, a nie tak jak powinno sie robić, i oczywiście nie robią strojenia instalacji w ruchu. Na szczęście na LPG forum można znaleźć niemal w każdym województwie człowieka który zakłada instalacje zgodnie ze sztuką. A czy instalacja LPG jest droga? hmm do 4 cylindrowca można spokojnie zamknąć się w 3kzł bazując na podzespołach LPGtechu lub AC (STAG) + dobre wtryski HANA. Tak instalacja zwróci sie po ok 15tys km.

Skomentuj

Poza tym autko z lpg mimo wszystko przy odsprzedazy jest wiecej warte.

Skomentuj

To ja wole kupić bez gazu i założyć sobie samemu.
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
          To ja wole kupić bez gazu i założyć sobie samemu.
          To zależy jak instalacja siedzi pod maską i na jakim stopniu wtajemniczenia jest włsaciciel. Ale faktycznie czasami lepiej samemu założyć.

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN Zobacz posta
            Czy ja wiem, mi sie wydaje że w przypadku LPG gorszy problem jest ze znalezieniem odpowiedniego warsztatu. Zazwyczaj jak oddajesz samochód do warsztatu instalacje zakładają Ci w jeden dzień, do tego nei zdejmują kolektora do wiercenia
            Ostatnio u znajomego machanika widziałem na stole glowice z Zafiry z LPG. Zniszczone kilka zaworow, gniazd zaworowych i cos tam jeszcze. Wszystko przez monterów LPG, którzy nie zdemontowali kolektora ssącego do wiercenia pod wtryskiwacze gazu.

Skomentuj

Mam kolegę, który montuje gaz.
              Jest z Łodzi.
              Mogę go śmiało polecić.
              Ludzie do niego nawet z Poznania przyjeżdżają.
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Daj namiar. Ja mam swojego gazownika i gość jest niezły, ale co dwa adresy to nie jeden :)
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Poszedł smsem :)
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jak ktoś nie zna, to polecam:
                    http://www.zlomnik.pl/index.php/2013...samochod-cz-1/
                    http://www.zlomnik.pl/index.php/2013...samochod-cz-2/

Cytat:

Volkswagen
                    Tylko Up! jest modelem godnym zainteresowania, reszta to festiwal kwasu pod nazwą TSI i TDI z common railem. Tyle że do tego Up!-a stosuje się to samo, co napisałem na temat Citigo. A co do silników TSI, to kolega pracujący w salonie VW jako mechanik z ASO, wymieniał ostatnio silnik 1.4 TSI w Scirocco, który padł dwa miesiące po gwarancji z przebiegiem 50 tys. km. Pierścienie uszczelniające zamiast uszczelniać tłok w cylindrze, skleiły się z tłokiem, wskutek czego nie występowała kompresja na dwóch cylindrach i silnik nie chciał zapalać. Nie jest to przypadek odosobniony, to taka drobna wskazówka dla kogoś, kto rozważa TSI jako mniej problematyczne od diesla. Pozostaje pytanie, jak bardzo omamieni są klienci, tłumnie wybierając Volkswageny jako najlepsze auta na świecie.

hehehe :)

Skomentuj

wczoraj uka zapewnil mi ciekawa przejazdzke po miescie gownianym clio mk1 1,2 litra. balem sie z nim tym czyms jechac... a do swiezo zakupionego passata 1,9tdi z moca ok 200km NIGDY z nim nie wsiade!

Skomentuj

Pojechaliscie autem klienta po graty? :P
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

nie - clio firmowe. passat po uzbrojeniu wnetrza tez bedzie firmowy :/

klienta jaguara XJ X300 sam osobiscie dostarczylem ze stylem adekwatnym do pojazdu

dokladnie taki, ale wydluzony o 20cm i wiecej chromow
                          poprawa fabryki (zasilanie tylko z radia!) + doprowadzeniu kilku drobiazgow do stanu fabrycznego

Skomentuj

Cały aluminiowy :)

Zmieniarke alpiny ma?
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

tak, zmieniarka jest. przeciez jakby nie mial to bysmy tego kaseciaka wywalili :p

pojawil sie problem z subem - nie ma go gdzie wpakowac :/

Skomentuj

Jak we wcześniejszym poście pisałem- mam chęć na Lancię Phedrę.
                                Problem w tym że jest ich bardzo mało na polskim rynku i wielkiego wyboru nie ma.

W związku z tym miałbym prośbę: gdyby ktoś przypadkiem trafił na ładny egzemplarz- proszę o info.

Zaznaczę że obecne portale sprzedażne przeleciałem- chodzi mi bardziej o sytuację że ktoś ze znajomych itp/itd ma na zbyciu.
                                Cena do 45 tysięcy.
                                Ewentualnie może być Peugeot 807 lub Citroen C8 pod warunkiem wyposażenia jak Phedra ma w standardzie- czyli skóry, navi i inne bajery.

Z góry dzięki :)

Skomentuj

Paweł suba w półkę od dołu.
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

nie da sie - zbiornik paliwa!

sub idzie w podlokietnik
                                    problem w tym ze to malutka skrzyneczka wiec na probe idzie JL 6w3

Skomentuj

Jaki litraz potrzebuje?
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

wg wproducenta 5 litrow. ile wyszo to zobaczymy

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                          problem w tym ze to malutka skrzyneczka wiec na probe idzie JL 6w3
                                          Wiem wiem, koszta i zarobek, ale czy nie lepiej było wsadzić większe np. 8 cali w drzwi i bez suba się obejść? Nie wróże sukcesów dla JLa, ale pewnie pozytywnie zaskoczy, choć 17sw jedna sztuka nie bardzo starczała do sedana. Dwie już spoko.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X