Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Krystian Markow Zobacz posta
    ale o czym tu myśleć Panowie to hamulce to bezpieczeństwo...wymianka jak jest potrzeba i tyle
    No tak, jednak auto robię pod sprzedaż - nie chce dołożyć 500zł i sprzedać potem za 2000zł, bo to nie opłacalne - już dołożyłem 200zł. Ktoś kto kupuje auto w tej cenie chyba po zajechaniu do domu sprawdza co i jak klasyfikuje się do wymiany/naprawy. Inaczej sprawa wyglądała by gdybym robił je dla siebie - zawsze nowe części - przez dwa lata wydałem na nie ponad 10tys na same nowe części - zwróci mi ktoś? nie. A chcę żeby coś zostało na ubezpieczenie i części do nowego nabytku.

"Nie chce nic mówić, ale jak oglądałem vectry, to dwa razy usłyszałem oglądaj pan, a potem będziemy rozmawiać co do ceny. "

Skomentuj

Bo takie auta kupują handlarze za 1500 żeby potem odsprzedać za 1800
      To standard jest na giełdzie u nas

Sprzedający chce sie go poprostu pozbyć
      Odda prawie za każda kase

Najlepsi handlarze potrafią sprzedac tak 3-4 auta w jedna niedziele
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

No tu się zgodzę, pewnie trafi zaraz na giełdę.

Ale za mniej niż 1800zł nie puszczę, wolę żeby stało i gniło i było jako awaryjne, a miesiąc dłużej poczekać z zakupem Vectry.

Właśnie teściu jest handlarzem i co tydzień jeździ na niemcownie po auta, bo wszystkie sprzedaje w sobote i niedziele na giełdzie od dłuższego czasu.
        Proponował mi nawet żebym się z nim zabrał i kupił tam Vectre - są po 200-500Euro, ale dochodzą opłaty w PL i nie wychodzi tak kolorowo.
        Ostatnio kupował w komisie w niem sharana i audi c8 bodajże to w cenie dostał audi 80 b4 z 98r z "uszkodzonym silnikiem" okazało się że świece żarowe nie grzały :P

Skomentuj

Tak bywa :)
          Więc z cała pewności proponuje ci jechać z nim i przeplacic za auto.

Sprowadzilem juz 4 dla siebie i nigdy sie nie przyjechałem.
          Gwarantuje, ze będziesz zadowolony.
          Stan gruzu sprowadzonego od helmuta ma sie nijak nawet do naszych 3-4 letnich aut.
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Przez przypadek obejrzałem jeden z tego typu filmów: http://www.youtube.com/watch?v=msbDrPRCpVs
            Zainteresowało mnie najbardziej jedno auto - Lancia Delta S4: http://www.youtube.com/watch?v=BTmJ_y5vHZQ

I jak zobaczyłem cóż to za silnik tam zapakowali... o Panie, wspomagaj :o :
            R4 1,8 l (1759 cm), 4 zawory na cylinder, DOHC
            Montowany centralnie
            Doładowanie mechaniczne (sprężarka Volumex), turbosprężarka KKK
            Układ zasilania: Elektroniczny wtrysk paliwa I.A.W./Weber/Marelli
            Średnica cylindra × skok tłoka: 88,5 × 71,5 mm
            Stopień sprężania: 7,0:1
            Moc maksymalna: 558 KM (410 kW) przy 8000 obr/min - wersja z MŚ 1986r.
            Maksymalny moment obrotowy: ok. 500 N•m przy 4500 obr/min
            Przyspieszenie 0-100 km/h: 2,3 s
            Auto prawie 30-to letnie niszczy dzisiejsze superauta. Jak to się trzyma drogi... normalnie jak po sznurku idzie, do tego wściekły ryk silnika i syk sprężarek. Poezja.
            Szkoda, że Lancia nie kontynuuje sportowej tradycji.
            Nie ma to jak klasyczna włoska motoryzacja :lol:

Ale, jako że podoba mi się także amerykańska motoryzacja, jakieś V8 też się znajdą:
            http://www.youtube.com/watch?v=-Me_eLrG0ro
            http://www.youtube.com/watch?v=pufZnicNKc0 - ach ten Dart Sport...

Skomentuj

Auta B Grupowe ogólnie są (były) takie wesołe

Skomentuj

B-grupa panie, legendarna b-grupa
                poczytaj jakie tam byly potwory i dlaczego ja wycofali

ogladajac te filmiki to z lezka patrze na lata 60-90'te kiedy to motoryzacja byla chyba na najlepszym poziomie.
                taki kadett C w wersji coupe - piekny samochod z dobrym silnikiem. a teraz? niby jest astra OPC ale nikt opla powaznie nie traktuje :/

a BMW jak zawsze bokiem

Skomentuj

Jeździłem wiele razy e30 m3 cudowny samochód.

Skomentuj

Czytałem o Grupie B - poszło to w złym kierunku i skończyło się nieszczęściami. Niemniej auta piękne, a wspomniana Lancia spodobała mi się najbardziej.
                    Ech, teraz się już takich aut nie robi...

Skomentuj

Lancą też ale tylko hf integrale ( zwykła )

Skomentuj

ja sie zakochalem w technikum w lanci delta pierwszej generacji. oczywiscie jako mlody gowniarz marzylem ze kiedys kupie sobie delte HF integralle (wcale nie sa takie drogie)

ale cala bajka skonczyla sie kiedy na osiedlu pojawila sie delta IE

(nawet dokladnie taka sama)
                        ten samochod jest o dobre 10cm NIZSZY od golfa!
                        czyli byl pierwszym motoryzacyjnym marzeniem z ktorego wyroslem :( (doslownie)

Skomentuj

Tamta była biała i miała zamszowe fotele i kierownicę!

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                            (wcale nie sa takie drogie)
                            Tia, faktycznie niedrogie...

http://suchen.mobile.de/auto/lancia-...&ambitCountry=

Majac 10 tys euro cos tam mozna szukac, a i tak to bedzie poczatek inwestycji.

Skomentuj

Ajj przestańcie, bo coraz bardziej chodzi mi po głowie większy silnik, albo mocniejszy, gdyż Ojciec uświadomił mnie, że potrzebuję takiego - bo zauważył jak jeżdżę, jak najszybciej pragnę mieć 100-120 na blacie, a wyciskanie tego z 1.4 silnika to morderstwo dla niego. Dlatego też chciałem 1.8 lub 2.0, które do tej prędkości w miarę się rozpędzają. Choć i przez myśl przechodziło mi 2,5L...

Ja tam dalej chciałbym posiąść takiego Punto 1.4 GT z turbinką do pojeżdżenia trochę żywszego i do modyfikacji - zabawy. Da się kupić za 6-10tys.
                              http://www.youtube.com/watch?v=QGirOBqm6fA

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                                Ajj przestańcie, bo coraz bardziej chodzi mi po głowie większy silnik, albo mocniejszy, gdyż Ojciec uświadomił mnie, że potrzebuję takiego - bo zauważył jak jeżdżę, jak najszybciej pragnę mieć 100-120 na blacie, a wyciskanie tego z 1.4 silnika to morderstwo dla niego. Dlatego też chciałem 1.8 lub 2.0, które do tej prędkości w miarę się rozpędzają. Choć i przez myśl przechodziło mi 2,5L...

Ja tam dalej chciałbym posiąść takiego Punto 1.4 GT z turbinką do pojeżdżenia trochę żywszego i do modyfikacji - zabawy. Da się kupić za 6-10tys.
                                http://www.youtube.com/watch?v=QGirOBqm6fA
                                To moze Clio sport 2.0?

Skomentuj

A mi w dalszym ciągu chodzi Delta Integrale po głowie Miałem kiedyś co prawda Deltę II ale to była tylko namiastka. No ale Delta to dopiero w drugiej kolejności. Najpierw muszę sobie zbudować:

Skomentuj

Ile zestaw DIY kosztuje?

Skomentuj

Oj tam kosztuje, samemu sobie trzeba zrobić Tutaj zresztą też nikt nie kupuje zestawów DIY do budowy głośników :)

Skomentuj

DIY jako komponenty

Z czegoś trzeba złożyć

Skomentuj

Punto I sporting to jeszcze kiedyś zakupię :) niespełnione marzenie z technikum :)
                                          Teraz jest w moim zasięgu cenowym..

Skomentuj

Czaruję...