Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zawieszenie rewelacja :)
    Idealne do jazdy po Warszawie
    Warunki podobne
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ale ponton , fakt na nasze drogi idealny. Amerykańskość z tego filmiku aż kłuje w oczy

Skomentuj

ale nie plywa jak hamerykance
        ma wieksza przyczepnosc
        a jaki skok
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zwieszenie to typowo pod te hopki. Ale jak by go utwardzić, zwęzić trasę i nasadzić wzdłuż niej drzew, do tego dodać masę zakrętów to byłoby fajnie

Skomentuj

Tu też dobre zawieszenie :biggrin:
            marcinsywala.pl
            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

To popatrzcie na fury z baha 1000

Skomentuj

Przerwać taki widok takimi wstawkami :/
                Last edited by lklukasz; 04.04.2013, 00:27.
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                  Tu też dobre zawieszenie
                  gdzie ta zawiecha?
                  jakies cycki i dupy mi zaslaniaja auto...

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                  To popatrzcie na fury z baha 1000
                  przeciez ta terenowka byla do wyscigow typu BAJA :P

Skomentuj

Ale ta jeszcze jest lajtowa , są tam lepsi

Skomentuj

Szybkie pytanie:
                      Czym najlepiej i najtaniej wytłumić maskę przednią?

Skomentuj

Oryginalnym wygłuszeniem?
                        Warto też użyć wygłuszenia grodzi z bogatszych egzemplarzy

Skomentuj

samo wygluszenie maski nic nie daje
                          wygluszalismy dynamata i to nic nie daje
                          dlaczego? a no dlatego ze wszsytko ucieka dolem i innymi otworami :p

Skomentuj

Zdawało mi się, że ktoś szukał Puga 406?
                            http://tablica.pl/oferta/peugeot-406...a6dc5f1a;r:2;s
                            Można się załapać na makaron w promocji

Skomentuj

2001r i taka cena?! Troszkę mnie zszokowało. No i ta promocja na makaron... kusząca propozycja

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                samo wygluszenie maski nic nie daje
                                wygluszalismy dynamata i to nic nie daje
                                dlaczego? a no dlatego ze wszsytko ucieka dolem i innymi otworami
                                Bo do wygłuszenia silnika nie stosuje się samych mat, tylko kanapki z filcem i innymi kompozytami - przeciez zawory czy praca silnika to czestotliwosci nie z zakresu pracy częstotliwości. Jak do Vectry z 1.6 benzyna na oleju pólsyntetyk valvoline dałem plasikową osłonę pod silnik i wygłuszenie w postaci mat APP z alu bo takie miałem, i na to z diesla dałem filc na który przykleiłem gąbkę zamknięto komorową, to w środku nie było słychać czy silnik jest uruchomiony czy nie, a na zewnątrz zdradzał go tylko działający tłumik.

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                                  Odświeżę trochę temat - pisałem o problemach z ładowaniem przez prostownik akumulatorów.

Mam dwa prostowniki:
                                  PROSTOWNIK ROMSTAN PB12/15A REG
                                  http://allegro.pl/prostownik-romstan...095970599.html

oraz odebrałem dziś swój od znajomego, który pożyczał ładować quady na 6V taki:

http://allegro.pl/prostownik-6-12v-1...095157076.html

Otóż stwierdzam iż wadą obu prostowników jest iż mimo ustalenia prądu minimalnego po ok 2h ładują aku napięciem z rzędu 16-17V - oba.

Takie napięcie jest mocno niezdrowe dla akumulatora, bo go wykańcza, gotując elektrolit.

Chcę kupić imitację prostownika impulsowego, z procesorem, co by czuwał nad tym co robi i zamiast ładować uśmiercał akumulatory.

Mam do dyspozycji na ten cel obecnie jedynie 150zł, i zastanawiam się nad wyborem pośród:

http://allegro.pl/prostownik-elektro...086107164.html
                                  http://allegro.pl/prostownik-12v-15a...050043276.html
                                  ew ten: http://allegro.pl/prostownik-impulso...088478617.html

Jednak mam jedno aku 120A które chciałbym od czasu do czasu doładować.

Jakie macie o tym zdanie? Wiem Ctek, ale za drogi jak na obecne czasy budżetowe.
                                  Kupiłem taki uszkodzony: http://allegro.pl/prostownik-impulso...142407812.html

Może będzie działał, jak nie to sam spróbuje naprawić.

Skomentuj

Witam Panowie
                                    Zmieniliście już oponki na letnie ? czy jeszcze czekacie?
                                    Pozdro

Skomentuj

Czekamy... Mróz za oknem.. :)

Skomentuj

Ja zmieniłem chyba dwa tygodnie temu - dzień przed tym jak te największe opady śniegu przyszły. Jeżdżę dziennie niecałe 30km i przeżyłem choć na śniegu ślizgało się to jak dupolot Ale ja już od długiego czasu próbuję jeździć tak, żeby jak najmniej hamować, do tego ograniczyłem prędkości na śniegu i w efekcie nie miałem żadnych zdarzeń potencjalnie niebezpiecznych.
                                        Muszę pochwalić Dębicę za Frigo, a teraz jeszcze zacznę chyba chwalić za Presto. Te opony są jednymi z najtańszych w zakupie, a oferują naprawdę dobrą przyczepność na mokrej nawierzchni, nawet w niskich temperaturach, na suchym też dobrze idą, są dość ciche (po zmianie z zimówek jest to bardzo zauważalne - jak jadę około 80km/h to nie słyszę prawie nic; trochę silnik i szumy powietrza). Jak na oponę za 160zł (195 65 15) nie można wymagać więcej.
                                        No, ale ja mam ten plus, że zmieniłem u kolegi, u którego dorabiałem w sezonach (w tym roku może też będę chodził ) i sprzedał mi po kosztach zakupu.

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
                                          Ale ja już od długiego czasu próbuję jeździć tak, żeby jak najmniej hamować
                                          A potem placz na badaniu technicznym dlaczego tylne hamulce tak slabo hamuja...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X