samo wygluszenie maski nic nie daje
wygluszalismy dynamata i to nic nie daje
dlaczego? a no dlatego ze wszsytko ucieka dolem i innymi otworami
Bo do wygłuszenia silnika nie stosuje się samych mat, tylko kanapki z filcem i innymi kompozytami - przeciez zawory czy praca silnika to czestotliwosci nie z zakresu pracy częstotliwości. Jak do Vectry z 1.6 benzyna na oleju pólsyntetyk valvoline dałem plasikową osłonę pod silnik i wygłuszenie w postaci mat APP z alu bo takie miałem, i na to z diesla dałem filc na który przykleiłem gąbkę zamknięto komorową, to w środku nie było słychać czy silnik jest uruchomiony czy nie, a na zewnątrz zdradzał go tylko działający tłumik.
Ja zmieniłem chyba dwa tygodnie temu - dzień przed tym jak te największe opady śniegu przyszły. Jeżdżę dziennie niecałe 30km i przeżyłem choć na śniegu ślizgało się to jak dupolot Ale ja już od długiego czasu próbuję jeździć tak, żeby jak najmniej hamować, do tego ograniczyłem prędkości na śniegu i w efekcie nie miałem żadnych zdarzeń potencjalnie niebezpiecznych.
Muszę pochwalić Dębicę za Frigo, a teraz jeszcze zacznę chyba chwalić za Presto. Te opony są jednymi z najtańszych w zakupie, a oferują naprawdę dobrą przyczepność na mokrej nawierzchni, nawet w niskich temperaturach, na suchym też dobrze idą, są dość ciche (po zmianie z zimówek jest to bardzo zauważalne - jak jadę około 80km/h to nie słyszę prawie nic; trochę silnik i szumy powietrza). Jak na oponę za 160zł (195 65 15) nie można wymagać więcej.
No, ale ja mam ten plus, że zmieniłem u kolegi, u którego dorabiałem w sezonach (w tym roku może też będę chodził ) i sprzedał mi po kosztach zakupu.
Skomentuj