Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
    Ja tam wole równać w górę niż w dół.
    Taka jest właśnie natura typowego Polaka :)

Skomentuj

http://finanse.wp.pl/kat,104122,titl...l?ticaid=1d64e

muszę przyznać, że jest to naprawdę intratny interes..

Skomentuj

Co roku jak jestem na wakacjach w Bieszczadach to kupuję paliwo ze wschodu. Jest dużo taniej a jakość taka jak u nas. Ukraińcom nie opłaca się dolewać wody do paliwa bo natychmiast straciliby mnóstwo klientów z Polski.

Skomentuj

kupie takie paliwo w kazdej ilosci
          benzyna i diesel
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Niestety nie opłaca się wozić tego paliwa na handel w głąb Polski.

Skomentuj

ja dzisiaj tankowałem diesela po 5,74...

Skomentuj

Zamieszczone przez bart210 Zobacz posta
                Taka jest właśnie natura typowego Polaka
                Nie wiem jak ty ale ja wolałbym zarabiać więcej niż mniej. Żyć jak się żyje np w Niemczech czy Anglii aniżeli tak jak jest na Słowacji. Nie ma nic złego w tym żeby chcieć więcej.

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                kupie takie paliwo w kazdej ilosci
                benzyna i diesel
                Ja również, tylko nim te paliwo dojechałoby 600km do mnie na zachód kraju to kosztowałoby tyle co normalnie na stacji

Skomentuj

No chyba że było by to jak za dawnych czasów, do zbiornika 1000L nazbierać, a potem to zawieźć/odebrać, to można jeszcze zaoszczędzić kilkanaście stówek.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                    ja dzisiaj tankowałem diesela po 5,74...
                    :o
                    ja pb95 za 5,38zl
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                      Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                      Faktycznie jest się z czego cieszyć . Nie ma to jak się pocieszać, że inni to mają jeszcze gorzej. Ja tam wole równać w górę niż w dół.
                      http://jaform.wrzuta.pl/audio/21AiEh...-_nie_mam_nogi - refren :)

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                        No chyba że było by to jak za dawnych czasów, do zbiornika 1000L nazbierać, a potem to zawieźć/odebrać, to można jeszcze zaoszczędzić kilkanaście stówek
                        No to wtedy hat-trick masz gwarantowany: policja, celnicy i skarbówka :)

Skomentuj

Ja własnie mam zamiar poeksperymentować z białoruska benzyną. Zobaczymy jak mój Pług zniesie ten trunek.

Powiedzcie mi jak to jest z tymi wizami. Jesli mam rodzinę na białorusi (jakas tam piąta woda o kisielu) to jak wygląda sprawa z wyrobieniem wizy: jaki koszt i jak sie za to zabrać??

Skomentuj

mogę Ci powiedzieć jak to wygląda na przykładzie rosji
                            wyrobienie wizy trwa kilka dni, ale do jej wyrobienia potrzebne jest zaproszenie, albo od jakieś rodziny (z tego co się orientuję) albo z jakiegoś urzędu u nich(nie pamiętam nazwy).
                            Trwa to podobno ok 2 tygodni do miesiąca. Wyrobienie wizy to kilka dni. Koszt różny, na rosję wychodzi ok 1000 zł, więc niemało.
                            Wizy można wyrobić bezpośrednio w czterech miastach - Gdańsk, Kraków, chyba Poznań i jeszcze jedno, którego nie pamiętam :)
                            Polecam udać się do najbliższego biura przy granicy (turystyczne, itp.), oni zajmą się wyrobieniem wizy i zdobyciem zaproszenia.
                            np. kumpel robił wizę przy granicy z rosją w jakimś "barze" :)

uff chyba nic nie pomieszałem, jak by były nieścisłości to pytać lub poprawiać

Skomentuj

Chyba najlepiej wybrać się na Ukrainę. Nie trzeba żadnych wiz, tylko przy wjeździe trzeba wypełnić śmieszną karteluszkę (dokąd, po co i dlaczego), którą i tak później wyrzucają do kosza. Tak przynajmniej jest w Krościenku, nie wiem jak na innych przejściach. Problemem za wschodnią granicą jest korupcja i nikt się z tym specjalnie nie kryje. Jak nie dasz "w łapę" to mogą cię cofnąć na koniec kolejki.

Skomentuj

W obwodzie kaliningradzkim to samo.
                                Celnik wymyśli sobie, że chce dziś zarobić np. 500 zł i nie otworzy bramki dopóki tyle nie dostanie.
                                Znajomy na własne oczy widział jak kolesia skuli w kajdany bo nie chciał zapłacić, trzymali tak długo aż uległ.

Skomentuj

Powiem wam, że po takim wypadzie po paliwo i słodycze, aż się cieszyłem, że wróciłem do Polski. Jednak nie jest u nas tak źle.

Skomentuj

Wczoraj zaliczyłem Vervę 98 po 5,75.

Skomentuj

wariat :)
                                      nie masz u siebie wachy od zachodnich braci?

Skomentuj

to znaczy?

Skomentuj

ruska, białoruska, ukraińska...
                                          zwykle po 4zł za litr ropy lub benzyny

Skomentuj

Czaruję...
                                          X