Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak to przyspieszenie nie jest najwazniejsze? :) oczywiscie ze jest! nie ma nic piekniejszego jak przyspieszenie wciska w fotel i trzeba mocno trzymac kierownice "zeby nie wypasc z samochodu". To jest dla mnie wlasnie mega frajda, usmiech sam sie mimowolnie pojawia na ustach. Oczywiscie jadac stara syrenka tez bede mial usieszona miche, ale to juz zupelnie cos innego. Ludzi zawsze krecila predkosc i przyspieszenie, nie zmienisz tego :)

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
    Może dlatego że takie auta nie maja prawa bytu w polsce ceny czesci paliwa i servisy to zbrodnia.
    Auta jedynie dla pasjonatów i to bardzo bogatych.
    To zalezy o jakich autach tutaj mowimy. Kazdy klasyk z lat 60/70 jest kosztowny i drogi w utrzymaniu. Natomiast typowe auta amerykanskie i koszt ich utrzymania wcale nie rozni sie diametralnie od innych marek. To sa wlasnie te powtarzane mity, zaslyszane gdzies od kogos, 20 lat temu. Zainteresuj sie tym tematem, poszukaj po sieci, a przekonasz sie, ze wcale nie jest tak zle. Jasne, ze jesli auto ma duzy silnik to i spalanie jest duze, ale czy BMW lub AUDI z silnikiem 4-5 litrow spala malo benzyny? To jest dokladnie to samo, ceny czesci to wysokich modeli aut europejskich i japonskich sa ogromne, mimo ze zakup takiego samochodu nie jest zbyt kosztowny. Np takie AUDI A8 wcale nie jest droim samochodem, ale gdy obliczysz koszt utrzymania takiej fury, oryginalnych czesci, ubezpieczenia to nagle okazuje sie ze amerykanski Cadillac Seville STS oferujacy podobna jakosc podrozowania wcale nie jest drogi w utrzymaniu i zakupie. Przyklad? http://otomoto.pl/cadillac-seville-s...C19561818.html Notabene silnik Northstar z 4 zaworowa glowica, nowoczesna jednostka GM.
    Mozna rowniez wspomniec o Chrysler 300M, popularne limo w europie, dobrze znosi gas. Duza, wypasiona gablota z niesztampowym wygladem.

Skomentuj

Seville STS Znam ten samochód z tego co pamietam odłaczał 4 cylindry jeśli nie były potrzebne ale spalanie to i tak minimum 15L wiec to nie auto na dzisiejsze koszty paliwa.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
        Ktoś wie co to za marka?
        Mogłeś chociaż zasłonić felgę byłoby więcej zabawy...Lotus

Skomentuj

to ten?

Skomentuj

Też Pawle myślałem o nim tylko mi wlot powietrza na progu nie pasuje:???:

Skomentuj

to w takim razie nie mam pojecia co to jest
              pierwszy raz widze

Skomentuj

Sorry chłopaki ale miało być inne autko a nie jakis prototypowy lotus.
                Nie wiem dlaczego jak wgrałem było ok a potem znikło...Niestety nie mogłem już edytować postu.
                A tutaj własciwe auto i krótki opis
                Masa własna 750kilo masa pojazdu gotowego do startu 1060,przy 5tyś rpm osiagał zawrotne 520koni z silnika V16 "Lata 30" a wiele zródeł podaje ze predkosc maxymalna wynosiła 380khm.

A ta marke zna każdy nawet ktoś kto nie szczególnie interesuje sie motoryzacja

Skomentuj

Bo ta www pewnie nie pozwala na hotlinkowanie..

Ściągnij foto na dysk, wrzuć na np postimage.org i dopiero wrzuć na forum

Skomentuj

To nie wyswietla sie wam zdjecie tego srebnego bolidu post wyżej?

Skomentuj

Niet :P

[+10 znaków :glare: ]
                      low-END

Skomentuj

W takim razie na img

A jak nie działa to podaje url
                        http://imageshack.us/photo/my-images/6/25247817.jpg/
                        Dziwne bo wczesniej podawałem z 2 róznych zródeł fotke,Możliwe że nasz server ma jakieś problemy?

Skomentuj

auto union
                          czyli obecne audi
                          rozwala mnie ta historia z wysciegiem we mgle

Skomentuj

Takie o :P
                            marcinsywala.pl
                            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

dziwne, amerykanie maja 1000km w czyms takim a dakar i tak wygrywa japonczyk z 200km dieslem...

Skomentuj

ten trophy truck ma silnik odrzutowy, czy mi się wydaje? :)

Fajna maszyna :)

Skomentuj

W internecie pojawia się ostatnio kilka "nadziei polskiej motoryzacji"

Skomentuj

plastik fantastik

Skomentuj

Zabawka dla dzieci, wykonana z tworzyw kompozytowych o "zmniejszonej podatności na uszkodzenia" - dobre sobie, proponuję przeprowadzić crash testy w Euro NCAP.
                                      Wynik pewnie oscylowałby w okolicach 1/72 gwiazdki, a auto było by i tak chwalone za to, że poduszki zdążyły na czas wyskoczyć..
                                      Ogólnie to porażka, tradycyjne auta są o wiele razy bardziej wytrzymałe od tego plastikowego badziewia, więc w takiej formie powinny być cały czas produkowane.

Skomentuj

BTW, oglądałem ostatnio na discovery o GEN H4: http://www.altair.com.pl/start-1219, http://pl.toluna.com/opinions/812486...helikopter.htm
                                        marcinsywala.pl
                                        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                          dziwne, amerykanie maja 1000km w czyms takim a dakar i tak wygrywa japonczyk z 200km dieslem...
                                          I znowu mity mity mity...
                                          http://www.amerykany.v10.pl/Ford,SVT...011,54906.html klase T2/Open wygrali

Skomentuj

Czaruję...
                                          X