Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

u mnie ten plus, że można załatwić dobrą wachę po 4 zeta za litr..
    ale patrząc na Twoje wydatki to za głowę się łapię
    od wiosny przerzucam się na rower :)

Skomentuj

Właśnie w wiadomościach zapowiadają że donald ma zapowiedzieć ostre cięcia i podniesienie podatków.

Skomentuj

Ja ostatnio zalałem pod kurek moto i czekam na nowy sezon.
        Na BP u mnie 95 za 5.49 a diesel za 5.59...
        Spekulują analitycy, że do końca roku diesel 6zł przekroczy
        marcinsywala.pl
        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
          Paliwo leci w górę jak szalone:/ A mi w głowie zakup BMW E46 2,0-2,5 benz lub 2,0diesel
          Chcesz zmienić juz Pługa ;> ??

Skomentuj

Z tego co wiem to od nowego roku na paliwo, fajki i alkohol ma być podniesiona akcyza -> droższe produkty w sklepie, ze względu na wyższy koszt transportu
            A mogliby podnieść akcyzę tylko na fajki i alkohol, obniżyć podatek, akcyzę itp na paliwo i byśmy mieli wachę za 4 zł.

Skomentuj

od nowego roku akcyza na benzyne idzie 20gr do góry
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN Zobacz posta
                Chcesz zmienić juz Pługa ;> ??
                Nom:) Nie powiem, autko świetne, wygodne, ekonomiczne itd:) Ale E46, szczególnie czarne coupe to jest coś co mi się marzyło już dawno i nadal strasznie widzi mi się to auto:)

Skomentuj

Jak interesuje Cię diesel to szukaj wersji po liftingu z silnikiem 150KM. Ten 136KM to dosyć problematyczna konstrukcja. Po pierwsze to jeszcze dosyć stary konstrukcyjnie diesel(nie jest to common rail). Pompa VP44 też lubi być kapryśna, no i coraz częściej słychać o pękających wałach korbowych.

Inna opcja to 330d bądź xd, to już bardzo fajnie się odpycha, a pali niewiele więcej od 2.0D 150KM.
                  Co do benzyn, to 2.0, 2.5, 2.8/3.0 palą porównywalnie więc lepiej szukać większego motoru

Skomentuj

E46 ładniejsze od pługa nie jest, ale w sumie to już klasa premium, na pewno jest lepiej wykonane ale i droższe w eksploatacji.

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                    od nowego roku akcyza na benzyne idzie 20gr do góry
                    a nie tylko na ON?? Takie wzrosty ceny paliw jakie teraz mamy to już szczyt bezczelności, a że juz po wyborach to rząd spokojnie moze sie wypiąć na obywateli.

Skomentuj

Zamieszczone przez cursor Zobacz posta
                      Jak interesuje Cię diesel to szukaj wersji po liftingu z silnikiem 150KM
                      Jeśli diesel to właśnie myślałem o tej wersji 150km
                      Co do benzyny to faktycznie różnice w spalaniu nie są duże a w frajdzie z jazdy spore:)

---------- Post dodany o 21:01 ---------- Poprzedni post o 20:57 ----------

E46 ładniejsze od pługa nie jest
                      Wiadomo kwestia gustu:P Mi się podoba bardziej E46...
                      Co do eksploatacji to jestem świadom że więcej będę musiał wlać ale też nie będzie wielkiej tragedii myślę, a co do reszty materiałów eksploatacyjnych to myślę że będzie podobnie...

Skomentuj

a nie tylko na ON??
                        ogólnie określili to "Podwyżka stawek podatku akcyzowego na paliwa silnikowe oraz wyroby tytoniowe od 2012 r"
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Na szczęście mój "Lancik" pali tylko 8l/100km benzyny w trasie:) Cieszcie się, że nie mieszkacie na Słowacji lub w Czechach, tam ceny są jeszcze wyższe, a zarobki podobne.
                          Niestety, taki z nas naród i zawsze lubimy sobie ponarzekać.
                          Podaje linka ze średnimi cenami paliw w Europie. Jak widać w cale nie jest najgorzej:
                          http://www.e-petrol.pl/index.php/not...e-paliw-europa

Skomentuj

to jeszcze podaj srednie zarobki
                            albo ile litrow paliwa mozna sobie kupic za te srednie zarobki w innych krajach unii
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Podałem linka wyżej. Nie sądzę, żeby średnie zarobki na Słowacji czy w Bułgarii były wyższe niż u nas.

Skomentuj

ok
                                ale w Niemczech, Austrii, Francji itd sa duzo wyzsze
                                jest wiecej takich panstw niz biedniejszych
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Pracując w Holandii np za śmieszne pieniądze dla polaków(czyt ok 1200e) czyli jak najniższa krajowa u nas i tankując sobie po 1,39e jest różnica widoczna, o czym Łukasz z resztą pisze. To tak samo jak by u nas była ropa po 1,39zł:)

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
                                    To tak samo jak by u nas była ropa po 1,39zł
                                    no nawet nie tyle
                                    bo zadko kto u nas zarabia prawie 5300zl
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez wojak737 Zobacz posta
                                      W Toruniu i na południu kraju nie dalej jak z tydzien temu litr benzyny 98 kosztował 6.14!!
                                      Poj***ało ich do reszty..
                                      w Toruniu na lotosie lpg po 3,12 bylo!!
                                      a na najtanszej stacji (BP!!!) jest po 2,79zl ciekawe jak dlugo...

Skomentuj

to nie zle :o
                                        u nas jeszcze nie ma takich jaj
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez bart210 Zobacz posta
                                          Cieszcie się, że nie mieszkacie na Słowacji lub w Czechach, tam ceny są jeszcze wyższe, a zarobki podobne.
                                          Faktycznie jest się z czego cieszyć . Nie ma to jak się pocieszać, że inni to mają jeszcze gorzej. Ja tam wole równać w górę niż w dół.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X